Sämpylätaikinasta siis kyse. Ja taikinaan siis tuli sokeria, kuivahiivaa, puuroa, suolaa, vettä ja tietenkin jauhoja.
Meneekö taikina pilalle, jos se on huoneenlämmössä pari tuntia?
3
708
Vastaukset
- äit-sy
Eikös sen nyt kuulukin kohota huoneenlämmössä? Eli siis ei mene pilalle.
- leipuri.
No, kun luin muita keskusteluja aiheesta ja kaikki olivat väittäneet, että parissa tunnissa se kerkeää käydä ja menee happamaksi....
- patrikselin92
Suosittelen lukemaan leipäoppaani http://yöruokaa.com/kotileipurin-opas-sisllysluettelo
"Hiiva on yksisoluinen organismi, jota syötetään sokerilla, jota syntyy käymisen aikana. Tämä prosessi tapahtuu kun hiiva on lämmön (mieluiten 24 °C:sta 26 °C:een) ja kosteuden kanssa tekemisessä. Tämä on yksi oleellisempia vaiheita, joten ammattilaisleipurit ovat hyvin tarkkoja tässä vaiheessa."
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/1971545Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1231288- 521052
- 72975
- 58883
Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva52883- 105865
Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53840- 42834
- 82820