Pari kysymystä tietojenkäsittelytieteestä

abc1232

Hei,

tarvitseeko tietojenkäsittelytieteen luennoilla olla mukana tietokone omasta takaa vai onko koululla opetuskäytössä jo valmiiksi sellaiset?

Ja lisäksi, kuinka paljon tietojenkäsittelytiede on varsinaista koodausta?

Olen siis aloittamassa avoimessa yliopistossa ja olisi hyvä tietää vähän etukäteen. Toivon asiallisia vastauksia.

5

1675

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • zxczxc1

      Helsingin yliopisto jakaa ainakin opiskelijoilleen läppärit (käytössä on ollut Asus EEEPC:eitä).

      Kannettava on hyvä, jos kokee tarpeelliseksi tehdä muistiinpanoja suoraan koneelle, hakea taustatietoja netistä luentojen aikana tai kuljettaa mukana tietojenkäsittelytieteen opintojen harjoitus-/demotilaisuuksiin.

      Ei millään tavalla välttämätön, koska esim. luennoilla voi huomata, että tietokone on enemmänkin rasite, joka haittaa, ei auta varsinaisen luennon seuraamista.

      Tietojenkäsittelytieteen alkupään opinnot ovat ohjelmoinnin harjoittelua, jatko-opinnoissa ohjelmointia tehdään vähän riippuen valinnoista ja kurssista riippuen demot ovat joko ohjelmointitehtäviä tai kirjallisia teoriakysymyksiä. Se siis riippuu ihan siitä, että onko käsiteltävänä asiaa, jota on mahdollista tai järkevää tentata ohjelmoimalla tai onko ohjelmoiminen liian työlästä (siis sen toteuttaminen ja teknisen "boilerplaten" valmiiksi saaminen veisi liikaa aikaa), jolloin järkevyyden nimissä harjoitellaan ja kuulustellaan teoriakysymyksillä. Ohjelmoiminen on oleellinen osa tietojenkäsittelytiedettä, mutta ohjelmointi on vain tietojekäsittelytieteen "toteuttamista". TietojenkäsittelyTIEDE on nimensämukaisesti ohjelmointiin, tietojenkäsittelyyn ja tietokonelaskentaan liittyvää teoriaa ja käytäntöä.

      • zxczxc1

        Ja siis yliopistoillahan on myös tietokoneet luokkahuoneissa, joten opiskelijoilta ei todellakaan vaadita tietokoneen omistamista, vaan yliopisto tarjoaa opiskeljoilleen aina työvälineet, niille jotka niitä tarvitsevat.


    • 112+4

      Ja kommenttina myös, että ainakaan omissa vähäisissä tietojenkäsittelytieteen opinnoissani ei konetta siis tarvinnut siihen, että tunneilla olisi mitään koodattu tms. Tunneilla käytiin asiat läpi, kotona koodattiin ja demoissa käytiin läpi kotona koodattua. Joku kirjoitti koneelle muistiinpanoja luentojen aikana, joku oli facebookissa.

    • Itse olin Turussa ICT - laitoksella, ja siellä on luokkahuoneita, joissa voi käydä käyttämässä tietokoneita, eli ei ole pakko omistaa edes välttämättä omaa tietokonetta. Ja perusopintojen jälkeen koodausta on, ja ohjelmointi on yksi aika keskeinen osa koko alaa lopulta? Itsekin lopulta turhauduin opiskeluun osittain ohjelmoinnin tähden, vaikka sain ihan hyviä arvosanoja. Alkoi tuntumaan siltä, että ehkä olen väärällä alalla.

      Eihän bändin rumpalillakaan välttämättä tarvitse olla omia rumpuja, että voi opiskella bändin kanssa yhteissoittoa.

      • asdasd7

        Tietojenkäsittelytieteen voisi tiivistää niin, että jos et koodaa, niin luet/teet/lasket matematiikkaa. Eli siis teoria ja ohjelmoinninkin kuvauskielikin on matemaattista / käsittelee matemaattisia rakenteita, mutta teorian käytäntö/toteuttaminen vaatii useimmiten ohjelmoimista (eikä siis vain matematiikkaa paperilla/liitutaululla). Eli siis ohjelmointi on olennainen osa alan soveltavaa osaa, asioiden/ideoiden toteuttamista, eikä siitä oikein pääse yli, eikä ympäri. Joku voisi sanoa, että osaa matematiikastakin on kehitetty vain, jotta sitä voitaisiin nyt tietokoneella mallintaa/laskea (eli ei se matemaattinen idea tai ongelma ilman tietokonetta ratkea tai sen pyörittelyssä ei ole mitään mieltä).

        Toinen (pragmaattinen) osa taas sitten näkee tietojenkäsittelytieteen tietokoneen käyttöoppina, eli siis pointtina on saada tietokone tekemään asioita, joita se voidaan laittaa tekemään ja joista on hyötyä ihmisille.

        Rumpalivertaus ei ihan toimi, kun tuo paperilla (siis ilman tietokonetta) koodaaminen ei ole ihan triviaalia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut

      Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/
      Ikävä
      211
      1682
    2. Miettimisen aihetta.

      Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.
      Ikävä
      141
      1435
    3. Mitkä on 3 viimeistä sanaa

      sun ja kaivattusi viesteilyssä? Ensin sun, sitten kaivatun?
      Ikävä
      54
      1163
    4. Sun ja kaivattusi

      ikäero? Kumpi vanhempi, m vai n?
      Ikävä
      64
      1142
    5. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      74
      1045
    6. Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle

      Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva
      Ikävä
      55
      960
    7. Mikä on ollut

      Epämiellyttävin hetki sinun ja kaivattusi romanssissa?
      Ikävä
      107
      947
    8. Just nyt mä

      En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman
      Ikävä
      53
      870
    9. Piristä mua ystävä

      Hyvä💫...
      Ikävä
      82
      840
    10. Kesän odotuksia hyrynsalmella

      Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla
      Hyrynsalmi
      6
      831
    Aihe