Millä puulla te ammattilaiset kylmäsavustatte lihan? Olisiko tavallisesta koivusta? Itse kokeilin savustaa leppäpuulla ja maku oli ihan kuin olisi kalan savustanu:-D eli ei hyvä..
lihan kylmäsavustus
2
1788
Vastaukset
- Helppo homma
Ettei olis tullut kuumasavustettua niitä lihoja? Yleensä riittää kun poraa reijän leppäpölkkyyn ja laittaa tinakolvin sitä lämmittämään. Talvella olen laittanut savustuspöntöksi ison pahvilaatikon.
- Savusukeltajan blues
Olen käyttänyt omenapuusta sahattuja kiekkoja, johon olen porannut reijän keskelle kiekkoa. Omenapuun saatavuus ei ole kaikille helppoa, joten muut 'kovat' puulajit (esim. tammi) sopivat parhaiten. Jos ei muuta saa, niin leppä käy ihan hyvin.
Lämpötilan ei pitäisi nousta lihaa kylmäsustettaessa yli 30 asteen ja kalaa kylmäsavustettaessa lämpötilan pitäisi olla selvästi alempi, max 25 astetta.
Kylmäsavustuksen jälkeen kannattaa antaa tuotteen levätä vähintään yhden vuorokauden ajan jääkaapissa (muovipussissa), jolloin savun maku tasaantuu ja muuttuu enemmän aromityyppiseksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/2131722Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1411455- 721238
- 541173
- 741065
- 109999
Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva55960Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla6921Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53870- 82850