Lihakeitto? Kysyy uusavuton!

Uusavuton

Siis niin... laita vesi ja liha kattilaan sun muuta, anna kiehua 2-3 tuntia. Siivilöi liemi... MIKÄ LIEMI? Se on täysin haihtunut kattilasta kun tuo aika on mennyt. Lisätäänkö vettä kun sitä haihtuu? Lopuksihan se on vaan vettä eikä liemi. HELP!

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/151720/Lihakeitto/

Kaikissa ohjeissa sama juttu.

Mies

15

2432

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eukko

      Ei sitä täysillä lämmöillä kuiviin kiehuteta.

    • suomalainen tyttö

      Huuhdo lihat kylmällä vedellä. Raavaan etulapaa. Kylmää vettä riittävästi, että tulee kirkas liemi. Lihasta irottuu harmaata, kuori se heti pois.

      Anna kiehua hiljaisella, Kuumaan lisätään aina kuumaa, että maku säilyy. Keitä vesi jota lisäät, mutta jos ei tarvitse, parempaa tulee.

      Kun liha alkaa kypsyä, tunnin pasta, lisää kok. maustepippuria, 2 laakerinlehteä, iso sipuli, porkkanaa, celleryä, 2 valkosipulin kynttä, purjoa pala, lanttua pieni pala, ja sitten, kun on melkein kystä, niin pieniksi pilkotut perunalohkot ja katso, että lientä on tarpeeksi, voit lisätä.

      Suolan tarkistat, ja muista, hiljaisella tulella hyvää tulee...Poista luut lihasta, jonka pilkot suupaloiksi.

      Good Luck....Kämppäkokki.

      • lihas_soppa

        Lihakeitto. Nyrkkisääntö :
        500 g naudanlihaa 2 l vettä 10 maustepippuria 1 tl suolaa 2 porkkanaa 100 g lanttua tai naurista 1 sipuli 1 nippu lipstikkaa 8 perunaa ; annetaan kiehua hymyillen eli ei täysillä.....


    • grillaajamies

      Kun lihaa keittää kattilassa, siitä irtoaa etovaa harmaata vaahtoa(keitettyä verta), jota ei voi käyttää mihinkään.

      Tämä pitää ottaa lusikalla tai kauhalla pois. En ole koskaan ottanut sitä siiivilällä pois.

      En ihmettele miksi ihmiset kyselevät aivan yksinkertaisia asioita kun ne on kirjoitettu niin EPÄSELVÄSTI ja PUUTTEELLISESTI, mutta toivottavasti ja näköjään olet saanut jo avun lihakeitoksiisi.

      • töhnä

      • Anonyymi

        Lihasnesteet eivät ole keitettyä verta. Lihasnesteistä pääsee parhaiten eroon sian ja lehmän lihassa sillä että paistaa lihasuikaleet tai palat oliiviöljyssä ja kaataa nesteet pois heti kun ne irtoavat. Loput rasvat jäävät pinnalle kun kaataa paistinpannulta lihat kattilaan kylmään veteen. Huom! Kaikki helposti näkyvä valkoinen läski pois lihasta leikkuulaudalla ja terävällä veitsellä sekä apuhaarukalla, vasta sitten paistumaan.

        Perunan tilalle bataattia niin ei vatsa turpoa syödessä. Porkkanan pilkkominen pieneksi on tärkeää ettei muut mene ylikypsäksi. Lihaa käytän maustettuna ja paistettuna pakastettuna rasioihin lähinnä mausteeksi liha- ja kasvisliemikuutioiden kaverina.


    • suomalainen tyttö

      Kysynyt ei koskaan eksy, eiks se mene niin. Multakin unohtui suola, se nostaa sen veren lihasta pinnalle.Jotkut laittavat kuumaan veteen lihat ja sitten tulee liemestä sameaa.

      Olisipa hauska kuulla uusavottamalta sitten, kun lihakeitto on tehty.

      Kerran kaupassa tuli suomalainen mies kysymään, mistä sitä lihakeittoa keitetaan, sianlihasta tai raavaasta. Oli varmaan jäänyt leskeksi ja vaimo oli hoidellut keittiöpuolen tai sitten, olisiko karannut toisen kanssa. Who knows....

      • Anonyymi

        Vai olisiko kaivannut emäntää keittiöön?


    • lihakeiton ydin

      lapaa luineen
      http://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/reseptit/maukas-lihakeitto/012288
      Ihan a-ö pohjalta.

      Itse keitän lihan luineen painekattilassa (mausteet ja lipstikan varret) 30 min ja sitten "ruodin" lihan jäähtyneenä.
      Liemi siivilän läpi ja jääkaappiin.
      Seuraavana päivänä rasvakiekko pois liemestä, juurekset kattilaan ja freesaus öljyssä .
      Liemi perään ja huom maggi-mauste = kuivattua lipstikkaa . Kun juurekset melko kypsiä, lataan kattilaan paloitellun lihan.

      Ruususuolaa tai soija -antavat säväyksen.

    • suomalainen tyttö

      Kyllä, monet laittavat liemen seuraavaan päivään jääkaappiin ja kuorivat rasvan pinnalta, mutta en tee niin. Minusta maku kärsii.

      Nykyään suomalaiseen ruokaan on alettu lisätä aineita muiden maiden keittiöistä. Kanakeitossa käytän liemikuutiota.

      Lihakeitossa käytän spare ribs ja kaalikeitto vaatiin sianlihaa kuten kaalilaatikossa ja kääryleissä.

      Monet myös laittavat pakastimeen. En laita, syön silloin kun on juuri valmistunut ja kuumana.

      Mukava keskustella.

      • kuutiot tunkiolle

        Keittoihin ei pidä käyttää mitään liemikuutioita. Jos niihin sortuu, niin miksei sitten osta suoraan eineksenä valmissoppaa?

        Itsensä huijaamista tehdä asiat itse puoliksi,


      • Anonyymi
        kuutiot tunkiolle kirjoitti:

        Keittoihin ei pidä käyttää mitään liemikuutioita. Jos niihin sortuu, niin miksei sitten osta suoraan eineksenä valmissoppaa?

        Itsensä huijaamista tehdä asiat itse puoliksi,

        Liemikuutiot korvaa suolan ja niistä saa terveellistä palmuöljyä halvalla.


    • suomalainen tyttö

      Hei lihakeiton ydin.

      Yhteishyvä palstalla oli mukava käväistä. Kiitos.
      Vastaisuudessakin käyn hakemassa uusia reseptejä.

    • Suomenmieli

      Olikohan ketjun aloittaja varmasti tosissaan? Jos oli, pitäisi kokeilla ensin pelkkää perunan keittoa,mielellään jauhoisten.

    • kaa_listi

      Kaalikeittoon aina lammasta -kevään airut varhaiskaali ja lammas !
      Muistatteko vielä ”Vihtori ja Klaara”-sarjakuvan? Se kertoo Vihtori Vuorenkaiusta ja vaimostaan Klaarasta, joka inhoaa Vihtorinsa lempiruokaa, lammaskaalia. Tavallaan ymmärrän Klaaraa, sillä lammaskaalia ei pysty salaa valmistamaan – tuoksu on melko voimakas eikä varmaankaan miellytä kaikkia. Mutta lammaskaali on maultaan niin hyvää, että kerran vuodessa sitä on ihan pakko valmistaa ;.
      n. 1 kg luista lampaanlihaa, esim. niskaa, lapaa tai kylkeä
      2-3 rkl voita tai rypsiöljyä
      2-3 kpl sipulia
      1 kpl valkosipulinkynsi
      4-5 kpl porkkanaa
      1 kpl keväinen varhais/valkokaali
      suolaa maun mukaan
      n. 10 kpl maustepippuria
      n. 10 kpl mustapippuria
      3-4 kpl laakerinlehteä
      vettä
      1-2 rkl tuoretta meiramia tai timjamia
      (0,5 dl siirappia / ruokosokeri 1 tl)
      (0,5 dl Bragg soijakastiketta)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut

      Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/
      Ikävä
      191
      1254
    2. Miettimisen aihetta.

      Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.
      Ikävä
      122
      1108
    3. Mitkä on 3 viimeistä sanaa

      sun ja kaivattusi viesteilyssä? Ensin sun, sitten kaivatun?
      Ikävä
      48
      824
    4. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      70
      820
    5. Just nyt mä

      En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman
      Ikävä
      53
      760
    6. Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle

      Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva
      Ikävä
      50
      695
    7. Kuinka hyvin tunnet mut?

      Kerro musta mies jotain.
      Ikävä
      33
      672
    8. Piristä mua ystävä

      Hyvä💫...
      Ikävä
      60
      659
    9. Nainen, mitä ajattelet minusta?

      Mitä tuntemuksia saan aikaan sinussa? :/
      Ikävä
      52
      637
    10. Hakeudu hoitoon.

      En oo kiinnostunut susta.
      Ikävä
      50
      625
    Aihe