paistinpannu , tarkasta ennen ostoa ja sen jälkeen

Pihvinp1

Ostin tänään Tokmannilta Saimaa design induktio paistinpannu 26cm halkaisija.
2 kerroksinen non-stick PTFE pinnoite.

Hinta 17 euroa ( ei kerrota valmistusmaata , kiina se on ) Valmistuttaja tokmanni oy , isolammintie 1 ,04600 mäntsälä

kotona ihmettelin miksi pannu kuumenee hitaasti ja ei kuumene yhtä kuumaksi kuin vanha

pohja on täysin kiero ja eli yli puolet pannusta ilmassa,iso ilmarako levyn ja pannun välissä. Tarkastin vielä metallisella viivoittimella.

26

7336

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Gary_George_Matt

      Panosta laatuun. Meillä on kyökissä Swiss Diamondia ja Hackmannia. Pysyvät suorina, lämpenevät nopeesti, ja kun ei ylikuumenna tai naarmuta väärillä työkaluilla, niin ovat pitkäikäisiä.

      Onhan ne tyyriitä, mutta kun ei ole varaa meillä ostaa heti hajoavia.

      • ottaakopannuun

        Hackmann ja laatu vaan eivät oikein sovi samaan lauseeseen. Kaikkien hackmannin pannujen pinnoitteet on kiinankuraa joka on pilalla parhaimmillaan ekalla paistolla. Saahan hackmannilta aina uuden ja selityksenä on aina se sama, just tässä erässä oli virheellinen pinnoitus, eipä vaan ole yhtään hackmannia osunut vastaan viimeisen 10 vuoden aikana jossa olis ollut laadukas pinnoitus. Ihan sama oli mitä matadoria, kovanaama, rotisseria hyvänsä.

        Swiss Diamond taas on parasta mitä keramiikka pannumarkkinoilla on , jos on pilkunpäälle tarkka se voi pysyä hyvänä jopa kaksi vuotta.. voijee kuinka hienoa.

        Valurauta tai varsinkin hiiliteräspannut sensijaan on ikuisia ja toimivat paremmin kun nuo muoviset pellepannut ja ovat halvempiakin kun brändipannut.


      • valurautaa
        ottaakopannuun kirjoitti:

        Hackmann ja laatu vaan eivät oikein sovi samaan lauseeseen. Kaikkien hackmannin pannujen pinnoitteet on kiinankuraa joka on pilalla parhaimmillaan ekalla paistolla. Saahan hackmannilta aina uuden ja selityksenä on aina se sama, just tässä erässä oli virheellinen pinnoitus, eipä vaan ole yhtään hackmannia osunut vastaan viimeisen 10 vuoden aikana jossa olis ollut laadukas pinnoitus. Ihan sama oli mitä matadoria, kovanaama, rotisseria hyvänsä.

        Swiss Diamond taas on parasta mitä keramiikka pannumarkkinoilla on , jos on pilkunpäälle tarkka se voi pysyä hyvänä jopa kaksi vuotta.. voijee kuinka hienoa.

        Valurauta tai varsinkin hiiliteräspannut sensijaan on ikuisia ja toimivat paremmin kun nuo muoviset pellepannut ja ovat halvempiakin kun brändipannut.

        Täysin samaa mieltä hackmannin pannuista, tosi lyhytikäisiä hintaansa verrattuna. Pitäisi ilmeisesti olla tavaraa koko pohjan alalla, että ei kuumene liikaa. Mitenkä sitten paistat esim. pihvit vai onko tarkoitettu pelkäksi soosipannuksi.


      • heatonsurface
        valurautaa kirjoitti:

        Täysin samaa mieltä hackmannin pannuista, tosi lyhytikäisiä hintaansa verrattuna. Pitäisi ilmeisesti olla tavaraa koko pohjan alalla, että ei kuumene liikaa. Mitenkä sitten paistat esim. pihvit vai onko tarkoitettu pelkäksi soosipannuksi.

        Ei ihan pidä paikkaansa, sillä mulla on käytössä pieni, 20-senttinen kovanaama jo parikymmentä vuotta ja edelleen sillä paistaa parhaimmat munakkaat eikä pinnoitekaan ole kulunut.

        Ilmeisesti joskus aikoinaan Hackman osasi tehdä hyvääkin laatua - muutama vuosi sitten ostin Matadorin ja uskomattoman huono pinnoite siinä oli - yksi munakas ja pinnoite oli pilalla. Lähetin pannun takaisin Hackmannille ja sain uuden Matadorin tilalle ja sen pinnoite on nyt kestänyt nelisen vuotta ja paistaa hyvin edelleen.


      • kotikokaaja

        "Panosta laatuun. Meillä on kyökissä Swiss Diamondia ja Hackmannia"
        Jos sinulla on yli 5v vanha Hackmannin pannu, se voi hyvinkin olla laatutavaraa, mutta jos menet nyt kauppaan ja ostat saman näköisen pannu, et saa yhtä laadukasta kuin vanha pannusi. Hackman on siirtänyt tuotantonsa Kiinaan muutama vuosi sitten, ja sen seurauksena laatu on romahtanut.


      • näin.kävi
        ottaakopannuun kirjoitti:

        Hackmann ja laatu vaan eivät oikein sovi samaan lauseeseen. Kaikkien hackmannin pannujen pinnoitteet on kiinankuraa joka on pilalla parhaimmillaan ekalla paistolla. Saahan hackmannilta aina uuden ja selityksenä on aina se sama, just tässä erässä oli virheellinen pinnoitus, eipä vaan ole yhtään hackmannia osunut vastaan viimeisen 10 vuoden aikana jossa olis ollut laadukas pinnoitus. Ihan sama oli mitä matadoria, kovanaama, rotisseria hyvänsä.

        Swiss Diamond taas on parasta mitä keramiikka pannumarkkinoilla on , jos on pilkunpäälle tarkka se voi pysyä hyvänä jopa kaksi vuotta.. voijee kuinka hienoa.

        Valurauta tai varsinkin hiiliteräspannut sensijaan on ikuisia ja toimivat paremmin kun nuo muoviset pellepannut ja ovat halvempiakin kun brändipannut.

        En tiedä nyky pannuista, mutta itse ostin hackmannin kovanaama pannun 10 vuotta sitten. 5 vuotta päivittäisessä käytössä (muita pannuja ei ollutkaan) ja 8 vuoden kohdalla muutossa sitten heitin menemään, kun ostin uuden muutettuani. Tuo uusi heirol alkaa nyt osoittaa tarttumisen merkkejä, minkä tuo hackman teki vasta 5 vuoden jälkeen. Sekä olisihan sillä voinut paistaa vaikka se toisen 5 vuotta, mutta tiskaaminen vain haastavampaa.


      • Anonyymi

        Paistinpannun pohjan pitääkin olla kylmänä kaareva ylöspäin. Pannun pohja nimittäin oikenee vata kuumetessaan. Jos pohja on suora jo kylmänä, niin pannu alkaa keikkua lämmettyään, sillä pohja pullistuu alaspäin liedellä. Olen joskus jopa lyönyt puuvasaralla lisää kaarevuutta paistinpannuun, jos kaarevuutta ei ole ollut riittävästi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paistinpannun pohjan pitääkin olla kylmänä kaareva ylöspäin. Pannun pohja nimittäin oikenee vata kuumetessaan. Jos pohja on suora jo kylmänä, niin pannu alkaa keikkua lämmettyään, sillä pohja pullistuu alaspäin liedellä. Olen joskus jopa lyönyt puuvasaralla lisää kaarevuutta paistinpannuun, jos kaarevuutta ei ole ollut riittävästi.

        Hyvin suunnitellut pannut ei keiku kylmänä eikä kuumana.


    • Pelle231

      Ostit induktiopannun, johon lämmön on tarkoitus siirtyä muuten kuin johtumalla levystä, eli pitäisi lämmetä vaikka olisi ilmassa lähellä pintaa. Mitä väliä siis jo pohja on vähän kiero?

      Vai onko ongelmasi se, että käytät tuotetta tarkoitukseen johon sitä ei ole valmistettu eli perusliedellä?

      Tutustu ennen ku ostat..

      • Anonyymi

        Kaikki induktiopannut taitaa olla suunniteltu toimimaan kaikilla liesillä, mutta muut ei välttämättä toimi induktioliedellä. Jos tarpeeksi kiero niin induktioliesi ei edes lämpene, huomaa kun nostaa toisen reunan ylös tai sirtää lieden reunalle, alkaa piipata ja menee pois päältä.


    • Mitähän ruokaa

      HERRAT tekee paistinpannusta?

      • keraaminen pannu

        Paistinpannu on hyvinkin oleellinen ruuanlaitossa.


    • Zape68

      Ostin nyt Saimaa designin, mutta pihvejä paistaessa lähti nonstick-pinta kävelee keskeltä... Oli kolmas kerta kun käytin pannua. Aikaisemmin ostin kaksi Hackmanin induktio paistinpannua, mutta molemmat väänty ekan paistamisen jälkeen... Eli opin vaan sen, että liian kuumalla ei saa paistaa, mutta ei siitäkään varotettu etukäteen ohjeissa..

    • Latexi69

      Ostettiin saman lainen Saimaa design ja käytössä lähes päivittäin ja helvetin hyvin toimii eikä tartu kiinni mikää.

    • Hämmästynyt

      Sama juttu. Todella hyvä pannu. Pesee ylihinnoitellut brändituotteet mennen tullen.

    • Ihmeetjamerkit

      Ostin joku aika sitten Saimaa design 3 l kattilan. Mistähän voisi johtua kattilan pohjan muuttunut väri. Pesen sen yleensä pesukoneessa ja pohjan väri on vaalean sinipunainen.

    • Renginkengin

      Valurauta ei mene rikki, eikä taivu ja kestää kuumaa vaikka 1000c.
      Tosin omat ongelmansa valuraudassakin.
      Hackmannin valuraudan keskikohta korkeammalla kuin reunat.

    • KokkiNelonen

      Olen ahkera paistinpannun käyttäjä, käytän paistinpannua päivittäin. Olen ostellut näitä pinnoitettuja pannuja useita, merkit ja pinnoitteet ovat vaihdelleet. En ole käyttänyt niitä liian kuumalla liedellä, olen käyttänyt pannuilla pelkkää puulastaa eli en ole raapinut paistopintoja kovalla muovi tai metallilastalla. Kyllä niiden "elinkaari" on ollut korkeintaan neljä vuotta. Ihmettelen kun täällä kehuskellaan kuinka pannujen pinnoitteet kestävät kymmenenkin vuotta täysin ehjänä, paistettavat raaka-aineet eivät tartu pannun pohjaan kiinni vaikka mitä ruokaa tekisi . Minunkin seuraavaksi ostamani paistinpannun pinnoite kestää varmasti seuraavan sata vuotta uuden veroisena kun sillä ei paistella mitään ja tulevat sukupolvet jaksavat säilyttää sitä kaapissa.

    • JauneBrillant

      Miksi ei voi paistaa munia leivinpaperilla uunissa?

    • JokunenJopa

      Swiss Diamond ja Hackman ovat molemmat todella huonoja valintoja pannuksi. Tefalin paremmat mallit ovat kestäneet kolmisen vuotta säännöllisesti. Jos haluaa pannun, joka sekä kestää että toimii induktioliedellä parhaiten, on ostettava valurautapannu. Siihen ei tartu ruoat ja huolto on helppoa. Meillä vanhin valurauta on yli 30 vuotias ja edelleen virheetön vaikka se on aktiivisimmin käytössä.

    • lampu

      täysin paska pannu ostin tokmannilta joinsuusta poltaa kaikki ruuat pohjaan että selainen saimaan pannu on

    • kottimakki

      Mulla on uusi saimaa paistinpannu jolla ei tee yhtään mitään, kaikki tarttuu kiinni pohjaan oli pihvi, jauheliha, tai kananmuna tulos aina sama, kaikki konstit kokeiltu, eri lämpötilat ym. ym

      • kaikkiterästä

        Paras paistinpannu, jonka olen ostanut on Fiskarsin allsteel-pannu - aivan uskomaton kaikkeen paistamiseen, painava eli pitää lämmöt ja ceratec-pinnoite todella liukas ja helppohoitoinen.

        Pannu on valmistettu Suomessa Sorsakoskella eli ei mitään kiina-kuraa - maksoi tosin hieman enemmän kuin pannut yleeensä, mutta Prismassa se oli tarjouksessa -30%, joten lähti mukaan.


    • SaimaaDesignOyj

      Todella ala-arvoinen keraaminen Saimaa Design pannu. Kaikki palaa pohjaan, tänään lopullisesti, kun yritin kanaa tehdä. Ei auta mikään lämpötilasäätö tai eri öljy tms. Kaikki tarttuu, halpa oli, vuoden pari käytössä, pohja värjäytyy ym ym. Älkää ostako Saimaa Designia!!!

      Saman merkin kasari 1,5 litraa paska sekin, värjäytyy pohjasta, eikä soodatkaan auta.

      • Anonyymi

        Lietesi on rikki jos säätö ei mene pienemmä'lle.


    • Anonyymi

      Meillä päivittäisessä käytössä jo pitkään ja edelleen kuin uusi. Jotkut asiat vähän tarttuu, mutta ei haittaa kun sitä oppii käyttämään. Ei siis sovi ihan kaikkeen mutta mikäpä pannu sopisi kaikkeen. Iso plussa on että se on erittäin helppo puhdistaa ja ei mene miksikään myöskään tiskikoneessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut

      Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/
      Ikävä
      191
      1264
    2. Miettimisen aihetta.

      Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.
      Ikävä
      122
      1108
    3. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      70
      830
    4. Mitkä on 3 viimeistä sanaa

      sun ja kaivattusi viesteilyssä? Ensin sun, sitten kaivatun?
      Ikävä
      48
      824
    5. Just nyt mä

      En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman
      Ikävä
      53
      770
    6. Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle

      Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva
      Ikävä
      50
      695
    7. Kuinka hyvin tunnet mut?

      Kerro musta mies jotain.
      Ikävä
      33
      672
    8. Piristä mua ystävä

      Hyvä💫...
      Ikävä
      60
      659
    9. Nainen, mitä ajattelet minusta?

      Mitä tuntemuksia saan aikaan sinussa? :/
      Ikävä
      52
      637
    10. Hakeudu hoitoon.

      En oo kiinnostunut susta.
      Ikävä
      50
      635
    Aihe