Lenkki,kokonaislihapitoisuus 6 % .
Nakki , kokonaislihapitoisuus 10 % .
Palvikinkku lihapitoisuus 65 % .
Kun valmistajat valittavat lihan huonoa menekkiä , niin eikö lihaa
voisi piilottaa vähän enemmän esimerkiksi makkaraan ,tuskin siitä kukaan valittaisi .
Makkara
16
665
Vastaukset
- lihaprosentti
Huiluntuhti 87%
Lidl Dulano Bratwurst 91 %
Pari esimerkkiä varsin hyvistä tuotteista, että kyllä niitä löytyy...
Ja paljon on muitakin hyviä. - Panhandle
Tai Vatajan täyslihanakki, 80 %
Makulihan täyslihanakki, 85 % (?)
Snellmanin kuoreton Kunnon nakkimakkara, 89 %
Snellmanin Iivari ja Eetvartti ruokamakkara 86 %.
Lähi-Prisman valikoimiin on hiljattain ilmestynyt kevyt broilerilenkki, jossa on lihaa myös yli 80 % (ja nimenomaan lihaa, ei "lihaan verrattavia valmistusaineita") ja rasvaa vain 9 %. Koska en muista valmistajaa, en pääse tarkistamaan tietoja.
Makkaran ravintoarvo on jo parempi kuin kokolihaleikkeleiden. Mitä kokolihaa se sellainen on, jossa on lihaa 82 %? Näin kuitenkin lukee kinkkuviipalepaketin kyljessä. Prosentti voi olla jopa alle 80, jos kyse on halpatuotteesta.- Panhandle
Muistin väärin tuon uutuuden, se oli Kivikylän Kalkkunalenkki. Lihapitoisuus 80 %, rasvaa 9 %. Sopii ainakin minusta hyvin soppaan.
- kivikylä atria
Panhandle kirjoitti:
Muistin väärin tuon uutuuden, se oli Kivikylän Kalkkunalenkki. Lihapitoisuus 80 %, rasvaa 9 %. Sopii ainakin minusta hyvin soppaan.
Katsopa valmistaja,yllätys.
- kirkasta kaaliin
Tapio 39%
- Tapio Viinoja
Tanskalaista etanolia. Mieluummin valitsen suomalaisen Sisun, 39% sekin.
Paremmat / kalliimmat makkarat ovat yleensä myös maukkaampia ja valitettavasti usein myös kalliimpia. Ulkomaiset makkarat järjestään lihaisempia mutta myös suolaisempia.
Halvoissa makkaroissa on liha korvattu rasvalla, nahalla (kamara), lisäaineilla ja suolalla sekä mausteilla.
Suosin mielelläni pieniä paikallisia makkarantekijöitä, heillä usein paremmat tuotteet isompien valmistajien kustannuksella.- diu diu
Minkätakia esim. Lidlin makkarat on niin suolaisia?
Kun pakkauksen etusivulle vielä painetaan suurella 100 % suomalaista lihaa , tietää että kyseessä on varmasti Suomalainen
laatutuote ,- Makkara on makkara
Minä en ole koskaan tajunnut tätä ihmisten vimmaa verrata makkaraa fileeseen. Minulle makkara on aina ollut vähä niiku pizza, siihen kaivetaan vähän kaikkea kaapinpohjalta. Maukas tapa hävittää jämät. Jos te haluatte kokolihaa, niin älkää sitten ostako makkaraa.
"Kokolihamakkara" on kyllä hyvää, mutta niin on myös se suomen kuuluisin vihannes. Omassa huushollissa maku ja käyttötarkoitus ratkaisee, ei mikään tuoteseloste.- Panhandle
Mitäs jos haluaakin syödä lihaa makkaran muodossa, ei jauhoja ja "lihaan verrattavia valmistusaineita"? Kyllä se lihapitoisuus tuntuu maussakin, jauhomakkara ei (ainakaan minusta) ole yhtä hyvää kuin sellainen, jossa on reilusti lihaa.
Makkaraan käytettävä liha on todennäköisesti aika kaukana fileestä. Jos haluan fileetä, ostan sitä, niin kuin usein teenkin. Joskus kuitenkin tekee mieli makkaraa, ja sekin saa mielellään olla laadukasta. Lihan määrä kun vaikuttaa paitsi makuun, myös ravintoarvoon.
Kyllä hyviä tuotteita löytyy , mutta miksi me kuitenkin ostamme näitä 10 % tuotteita niin paljon että niitä kannattaa valmistaa .
- Panhandle
Olisiko hinnalla mitään tekemistä asian kanssa? Osa asiakkaista ei katso yhtään, mitä tuote sisältää, vaan ostaa automaattisesti sellaisen, mikä näyttää halvalta (mutta ei sitä ole, kun tarkemmin katsoo).
Onneksi lihapitoisuudesta on tullut pienoinen trendi, ja yli 75 % lihaa sisältävissä makkaroissa ja nakeissa on hyvin valinnanvaraa. - Suomenmieli
Siksi kun valtaosa ihmisistä on niin pösilöitä, että vertaavat vain sokeasti kilohintoja.Kun jätetään PAINONLISÄYSvesi yms. aineet pois meneekin se jo yli ymmärryksen. Täysin teennäistä painonlisäystä kannattaisi alkaa verottaa jo pelkästään ympäristösyistä.
- Suomenmieli
Panhandle kirjoitti:
Olisiko hinnalla mitään tekemistä asian kanssa? Osa asiakkaista ei katso yhtään, mitä tuote sisältää, vaan ostaa automaattisesti sellaisen, mikä näyttää halvalta (mutta ei sitä ole, kun tarkemmin katsoo).
Onneksi lihapitoisuudesta on tullut pienoinen trendi, ja yli 75 % lihaa sisältävissä makkaroissa ja nakeissa on hyvin valinnanvaraa.Prosentit on muuten hyvä juttu, MUTTA valvooko mikään taho.Nimittäin suutuntuma kertoo, että suomalainen % on saksalaisessa melkein%%. Vai voiko todellakin saksalainen% olla niin paljon suomen%:ia mauttomampi.
- ranskalaista?
Lihaa ei kannata piilottaa makkaraan.Jauho on halvempaa ja pöljät suomalaiset ihannoi HK:n sinistä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 723093
- 572788
Kuoleman pelko katosi
Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä4322375- 792208
- 602023
- 952016
- 121606
Kuhmolainen on selvästi kepun lehti
Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan171567Ei mun tunteet
ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil301410Mitä nämä palautteet palstalla ovat?
Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?351398