Suomen olisi viisasta kontaktoida suoraan Venäjän kanssa. Julkisuudessa on ollut esillä huolestuttavassa määrin selänkääntely Venäjään päin, jollaista selänkääntelyä harjoittavat niin EU kuin USA:kin. Ja Suomihan on mukana EU-porukassa. Jos ja kun vuorovaikutuksen ohentamista Moskovan kanssa suositellaan Brysselin ja Washingtonin tahoilla ja meidän rakkaat naapurimme Viro sekä Ruotsi nekin näkyvät lähteneen samoille linjoille, niin silti meidän olisi jääräpäisesti oltava omalla kannallamme ja huolehdittava suoran kanssakäymisen jatkumisesta.
Tietämättä päiväkohtaista tilannetta ja mahdollisesti kaikessa hiljaisuudessa harjoitettavaa kanssakäymistä niin näin rivikansalaisena ilman mitään paineita suosittelen olemaan yhteyksissä mahdollisuuksien mukaan. Siis Niinistö ja Putin, Tuomioja ja Lavrov, Haglund ja Shoigu. Haglundinkin olisi nyt viisasta toimia aloitteellisesti, kun kerran nimen omaan hän peruutti aikaisemman tapaamisen Shoigun kanssa. Tosin sen treffaamisen tilanne ei välttämättä ollutkaan myönteisin mahdollinen asetelma. Edelleen käytettävissä ovat myös suurlähetystöt Helsingissä ja Moskovassa. Saattaa olla niin, että Venäjän puolella valtiojohdolla on omia kiireitään näinä aikoina. Silti kontaktointia olisi aiheellista ylläpitää ja siihen määrätietoisesti pyrkiä selänkääntelyn sijaan.
Suomen viisasta kontaktoida suoraan Venäjän kanssa
11
195
Vastaukset
Hyvä kun joku on viisaasti avoin asioille -- muutenhan mennään Natoonkin --niin että "himpulat vinkuu."
Tosiaan salassapito papereita on taas Suomen päättäjillä . Kansaa on ennenkin pidetty tärkeissä asioissa pimeydessä . Ei anneta tietoa ,nyt olis aika tietää mitä siinä asiaKIRJASSA LUKI ,JOKA ON TEHTY NATO MYENTEISEKSI . jA NIMET ALLA .P,S. Olin hiukan kiihdyksissä "kaiketi.
Mutta se minkä kirjoitin en ota pois -- kun ei ole sitä "sensuuriakaan paikalla ;=)ullamirjami kirjoitti:
P,S. Olin hiukan kiihdyksissä "kaiketi.
Mutta se minkä kirjoitin en ota pois -- kun ei ole sitä "sensuuriakaan paikalla ;=)Kovilla kierroksilla käyvät Suomen Natoon viemistä hamuajat. Ukrainan tapahtumat näyttävät tarjoavan Nato-operointiin otolliset mahdollisuudet. Toisaalta kukapa tuota tietää, mille mallille asetelmat vielä kehittyvät.
Ulkoministeri Tuomioja luonnehti käytännön avustustoimien edistämisen Naton kanssa olevan hyödyllistä, jos vaikka me-te-o-riitti sattuisi putoamaan. Siinä sitä onkin pätevää sopimuspohjaa kerrakseen.
Täsmennän tuota vuorovaikutuksen harjoittamisen viisauden valintaa myös jatkossa Suomen toimintalinjaksi. Otin aloituksessani esille ajankohtaisen tilanteen merkeissä kanssakäymisen Venäjän kanssa. Yhtä lailla erittäin tärkeää on myös kontaktointi USA:n kanssa, Kiinan kanssa, jne. Vaikka ajat saattavat välillä olla haasteelliset, niin silti on paikallaan harjoittaa kylmänrauhallisesti asiallista yhteydenpitoa jo pelkästään informatiivisista syistä.- Koroljov
Leiriniekka kirjoitti:
Kovilla kierroksilla käyvät Suomen Natoon viemistä hamuajat. Ukrainan tapahtumat näyttävät tarjoavan Nato-operointiin otolliset mahdollisuudet. Toisaalta kukapa tuota tietää, mille mallille asetelmat vielä kehittyvät.
Ulkoministeri Tuomioja luonnehti käytännön avustustoimien edistämisen Naton kanssa olevan hyödyllistä, jos vaikka me-te-o-riitti sattuisi putoamaan. Siinä sitä onkin pätevää sopimuspohjaa kerrakseen.
Täsmennän tuota vuorovaikutuksen harjoittamisen viisauden valintaa myös jatkossa Suomen toimintalinjaksi. Otin aloituksessani esille ajankohtaisen tilanteen merkeissä kanssakäymisen Venäjän kanssa. Yhtä lailla erittäin tärkeää on myös kontaktointi USA:n kanssa, Kiinan kanssa, jne. Vaikka ajat saattavat välillä olla haasteelliset, niin silti on paikallaan harjoittaa kylmänrauhallisesti asiallista yhteydenpitoa jo pelkästään informatiivisista syistä.Suomen poliittinen luokka on taipumassa lopullisesti natottajien tahtoon:
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=10492
Kansan mielipidettä ei kysytä... - W.Leiriniekka
Koroljov kirjoitti:
Suomen poliittinen luokka on taipumassa lopullisesti natottajien tahtoon:
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=10492
Kansan mielipidettä ei kysytä...Salakähmäisyys "Isäntämaasopimuksen" valmistelussa ja päätettäväksi saattamisessa kertoo asteittain etenevän Suomen Nato-sitouttamisen strategiasta. Sinänsä menettely ei ole uusi ilmiö. Elisabet Rehn kehoitti jo 90-luvulla laittamaan Nato-töpselin seinään, kun siihen on olemassa valmiudet. Suomen nykyiset vallanpitäjät yrittävät pitää kovaa kiirettä. Eduskuntavaalit järjestetään ilmeisesti ensi vuoden huhtikuussa eli nyt tämän päivän eli v:n 2014 Vapun aluspäivien perspektiivistä määriteltynä hiukan vajaan vuoden päästä. Vaalit saattavat muuttaa eduskunnan voimasuhteita nykyiseen verrattuna enemmän Nato-kriittisiksi ja Nato-vastaisiksi.
Tosin kukapa tuota tietää kaikkia kuvioita. Keskustan eurovaaliehdokas Mikael Pentikäinen ilmoitti olevansa Nato-jäsenyyden kannalla ja sitä samaa ilosanomaa on Olli Rehn julistanut monet ajat. Ja onpa myös perussuomalaisten keskuudessa sielläkin omat Nato-jäsenyyden kannattajansa.
Merkittävien asioitten toteutukseen "kaikessa hiljaisuudessa" viemisen strategiaahan on laajassa mitassa viety läpi EU-yhteyksissä. Siltä osin tunnettu juristi ja poliitikko lakimies Jakob Söderman totesikin taannoin Suomen perustuslain vastaisien EU-ratkaisujen osalta, että niitten peruuttaminen on mahdotonta. Meillä Suomessa on tullut "maan tavaksi" perustuslain huomioonottamattomuus, kun peruslain kanssa ristiriidassa olevia ratkaisuja "pitää viedä läpi". Eikä kukaan joudu vastuuseen menettelyistä, joilla perustulain ylitse kävellään. - Kansan mielipide
Koroljov kirjoitti:
Suomen poliittinen luokka on taipumassa lopullisesti natottajien tahtoon:
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=10492
Kansan mielipidettä ei kysytä...Kun kysytään Ukrainan kansan mielipidettä, vastaus on selvä. Vladimir Putin varasti
Krimin niemimaan, kun lahjoaminen ja talouspakotteet eivät saaneet kuin neukkujen agenttien ja neukkujen bulvaanipresidentin asettumaan vastustamaan
Ukrainan vapaata tahtoa hakeutua EU:n jäsenyyteen vapaaksi Venäjän korruptioituneesta ja Äiti Venäjää raiskaavien Putinistien holhouksesta. Kansan mielipide kirjoitti:
Kun kysytään Ukrainan kansan mielipidettä, vastaus on selvä. Vladimir Putin varasti
Krimin niemimaan, kun lahjoaminen ja talouspakotteet eivät saaneet kuin neukkujen agenttien ja neukkujen bulvaanipresidentin asettumaan vastustamaan
Ukrainan vapaata tahtoa hakeutua EU:n jäsenyyteen vapaaksi Venäjän korruptioituneesta ja Äiti Venäjää raiskaavien Putinistien holhouksesta.Krimin tapahtumat tässä yhteydessä jäävät mitä ilmeisimmin historiaan, vaikka Ukrainan tilanne muutoin rauhoittuisikin ja vaikka Krim jopa palautuisi
takaisin Ukrainan yhteyteen.
Venäjä katsoi aiheelliseksi yksipuolisesti rikkoa ETYK/ETYJ-sopimusasiakirjaa, jossa on kaikkien osallistujamaitten allekirjoituksin vahvistettu olemassaolevat valtioitten rajat. Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen allekirjoittajamaitten joukkoon tulivat myös nyky-Venäjä ja Ukraina. Kun ETYK-sopimus laadittiin Helsingissä v.1975, niin nimen omaan Neuvostoliiton katsottiin siinä yhteydessä onnistuneen betonoimaan toisen maailmansodan seurauksena määrätyt rajat.
Kun Venäjä nyt siis häikäilemättömästi "pyyhki pöytää" Etyk/Etyj-sopimuksella, niin sen menettelyn seuraukset tulevat mitä varmimmin eteen vielä monta kertaa. Venäjän on tämän jälkeen mahdotonta velvoittaa mitään toista maata pitämään arvossa kyseistä sopimusta. Avautuuko tästä eteen päin valtioitten rajojen väkivaltaisen "korjailemisen" aikakausi milloin kenenkin toimesta? Ainakaan Venäjä ei voi mahdollisia uusia muuttelijoita osoitella sormella ETY/ETYJ-sopimuksen vastaisesta menettelystä.
- kokemus-k
Vanhasta muistista rähmällään näköjään edelleen monet täällä.
Ainoat vaihtoehdot eivät ole Venäjän myötäileminen ja Nato. Kyllä me voimme noudattaa ihan omaa jämäkkää ulkopolitiikkaakin ilman että nöyristelemme Venäjää tai liitymme Natoon.
Joskus pitää sanoa sille naapurillekin että nyt meni kyllä jonkun rajan yli jota ei pitäisi ylittää. Ei se ole vihaa vaan sen näyttämistä että mekin pidämme omista arvoistamme kiinni ihan kuten Venäläiset omistaan.Epä-älyllinen "joko-tai"-asetelma näkyy jälleen jylläävän suomalaisessa mediassa. Vai lienee täsmennyksenä paikallaan sanoa, että valtamedia vaikuttaa korostavan vastakkainasettelua "Länsi" eli EU ynnä USA sekä tosiaan vastapuolena Venäjä. "Hyvän puolella" vaikuttava "EU-USA"-koalitio toimii siis Ukrainan nykyisen hallinnon kanssa ja sen tukena. Toisena ja vastakkaisena "Pahan osapuolena" ovat meille serveeratun väittämän mukaan sitten Venäjä ja sen tukema Ukrainan venäläisväestö niin Krimillä kuin Ukrainan itäissä osissa.
Meidän vihreittemme europarlamentaarikko Tarja Cronberg kertoi televisiossa jo hyvän aikaa sitten, että EU teki virheen asettaessaan viime vuoden puolella Janukovitsin hallintokaudella Ukrainan selkä seinää vasten vaatimalla valitsemaan joko EU:n tai Venäjän. Cronbergin mukaan EU totesi, että vapaakauppaa voidaan käydä vain yhden tahon kanssa. Nyt aivan äskettäin meidän ulkoministerimme Erkki Tuomioja mainitsi saman seikan ja piti sitä EU:n tekemänä virheenä.
Omanan kantanani voin näin ollen todeta, että minun helppo olla samaa mieltä sinun kanssasi arvoisa "kokemus-k". Meidän on järkevää noudattaa omaa politiikkaamme tässä tilanteessa niin kuin ylipäätäänkin on viisasta toimia oman etumme mukaisesti. Jos ulkomailta tai joiltain kotimaisilta tahoilta tiukataan meitä valitsemaan joko EU-USA ynnä Ukrainan nykyhallinto tai Venäjä ynnä Ukrainan separatistit, niin semmoisille iholletunkeilijoille voimme hyvällä omallatunnolla kertoa, että huolehdimme itse omista kannanotoistamme ja omasta ulkopolitiikastamme. Jos se vastaus ei mokomia tiukkaajia miellytä, niin ymmärtäisivät edes hävetä meidän asioihimme puuttumisesta.
Pietarissa järjestetään talousfoorumi parin viikon päästä. Aikaisemmin samaiseen kokoukseen ovat osallistuneet mm. presidentit Tarja Halonen ja Sauli Niinistö. Nyt Suomi noudattaa kuuliaisen nöyrästi USA:n sanelemaa EU-linjaa eikä meiltä mene edes minsiteritason edustusta kyseiseen kokoukseen. Siis A. Stubb jättäytyy pois. Joku virkamies on lähdössä, kertoo tämän päivän (08.05.14) Kauppalehti. Lisäksi lähdössä on elinkeinoelämän johtajia, joitten toimenkuvaan kuuluu kauppasuhteet Venäjän kanssa.
Tämän päivän (keskiviikko 14.05.2014) Iltalehti uutisoi, mitenkä Saksan sosialidemokrattinen puheenjohtaja ja liittohallituksen varakansleri Sigmar Gabriel on arvioinut EU:n toimintaa Ukrainan kriisin alkutilanteessa. Gabriel on todennut, että ei ollut viisasta antaa Ukrainalle sellaista kuvaa, että sen oli tehtävä valinta EU:n ja Venäjän välillä. Hän siis totesi saman kuin Tarja Cronberg jo paljon aikaisemmin.
Muistamme hyvin, mitenkä Ukrainan presidentti Viktor Janukovitsh ei suostunut allekirjoittamaan EU:n ja Ukrainan välistä assosiaatiosopimusta viime vuoden puolella. Siitä käynnistyi Ukrainan konfliktin kärjistyminen. Sitä vielä kohtalokkaalla tavalla pahensi Janukovitshin maasta poistumisen jälkeen vaaleitta valtaan nousseen nykyisen hallituksen päätös julistaa ukrainan kieli maan ainoaksi viralliseksi kieleksi. Siinä kärsivät venäjänkielisten rinnalla yhtä lailla myös maan läntisen alueen unkarinkieliset ukrainalaiset samoin kuin Krimin tataaritkin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 723073
- 552735
Kuoleman pelko katosi
Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä4322345- 792188
- 952006
- 571949
- 121586
Kuhmolainen on selvästi kepun lehti
Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan171547Ei mun tunteet
ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil301390Mitä nämä palautteet palstalla ovat?
Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?301361