Minulla ei ole nyt foliopakettia, mutta lukeeko sielä kumpi puoli on tarkoitus osua ruokaan, tuskion sielä mitään varoitusta on ! vaikka pitäisi :(.
Jos väärä puoli osuu, niin uunissa ruokaan imeytyy alumiinia ja sitten meni taas muisti.
Luulisi että se rullan sisempi puoli joka on himmeempi on tarkoitettu osumaan ruokaan.
Varo folio uunissa
3
4817
Vastaukset
- kelmuahattuun
Ei ole merkitystä sillä kumpaa puolta käytät ruoan käärimiseen - kummin päin vain niin ruoan happamuus määrittää kääreen luovuttaman alumiinin määrän.
Muistaakseni erään dokumentti-ohjelman mukaan himmeämpi puoli on vain valmistuksesta johtuvaa eikä vaikuta folion ominaisuuksiin mitenkään.
Tärkeintä alumiinisten astioiden/folioiden käytössä on välttää niiden käyttämistä happamien ruokien teossa, sillä hapot/emäkset voivat liottaa alumiinia ruokaan.
Säilytä myös alumiiniset astiat erillään teräksisistä, sillä galvaaninen reaktio voi aiheuttaa ikävän yllätyksen kuten itselleni kävi pannacottaa tehdessäni - teräskulhoihin tekemistäni jälkiruoista toisen väri pinnalta oli sininen, toisen väri ok. Mietittyäni asiaa havaitsin, että alumiiniset kakkuvuoat olivat olleet teräksisen kulhon päällä aiheuttaen galvaaniseen reaktion ja pannacottan sisältämien marjojen happo irroitti sen teräsastian pinnalta värjäten jälkiruoan epämiellyttävän väriseksi.
Eli lopputulemana - älä käytä alumiinia voimakkasti hapokkaiden/emäksisten ruokien kanssa ja säilytä alumiinia sisältävät astiat erillään muista metalleista tehdyistä astioista - noin muuten folion pinnan värillä ei ole väliä. - typeryskyselee
no onkos kala happoinen vai emäksinen niin etttei saa peittää foliolla uunissa,ainakin joku ruoka mainittiin että folion puolella olisi väliä.
Entä pitsan jämä jonka saa kotiin foliossa siististi käsilaukkuun huomiseksi.
mut eipä muuta mulla..- simppeliii
Fisu itsessään ei ole hapan tai emäksinen vaan sen oheen tehdyt kastikkeet/mausteet voivat olla kuten esim. sitruuna, viini jne..
Itseasiassa folion pinnan kiillolla ei ole mitään väliä alumiinin imeytymiseen ruokaan vaan ruoan happamuudella.
Jos pitsasi sisältää paljon tomaattia (hapan), niin ehkä parempi on kääriä slaissi voipaperiin ja sen jälkeen folioon, jos tarkoitus on säilyttää kuumuus - jos näin ei ole niin mikä tahansa paperikääre säilyttää slaissin aivan yhtä hyvin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/1911254Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1221108- 48824
- 70820
Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53760Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva50695- 33672
- 60659
- 52637
- 50625