karjalanpaisti

jos joltakin löytyy hyvä karjalanpaistin ohje sekä hedelmäkakun ohje en pistisi pahakseni vaikka antaisit ne minullekkin

4

1497

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KARJALANPAISTI K-KAUPAN OHJEELLA;

      http://www.pirkkatori.com/0078.html

      Ja sama tässä;

      n.1,5 kg karjalanpaistilihaa (puolet possua, puolet nautaa)
      1 l. vettä
      2 lihaliemikuutiota
      2 laakerinlehteä
      4 sipulia lohkoina
      2 porkkanaa paloina
      muutama pippuri

      Kuumenna vesi ja ja laita sinne lihaliemikuutiot. Laita kaikki ainekset pataan ja sekoita. Hauduta uunissa kannen alla 175 asteessa 2,5- 3 tuntia. Tarkista suolaisuus. Tarjoile keitinperunoiden kera.


      Oma vihjeeni; alkuperäistä karjalanpaistia EI sitten tehty laatulihasta, vaan juuri siitä läskisestä ja luisesta... Njam... =b

      Ole hyvä ja herkkuhetkiä!

    • amatörköksa

      En edes tiedä, mistä tämä ohje on aluksi otettu muistivihkoon, mutta kauan on mukan pysynyt:

      Possunlihaa, lampaan lihaa ja naudanlihaa kaikkia suunnilleen yhtä paljon. Panen aina itse uuniin joulualusöinä matalaan lämpöön ja pitkäksi aikaa.

      Lihat melko isoina paloina uunivuokaan, possunliha päällimäiseksi. Vettä päälle, niin että juuri ja juuri peittyvät. Ja joukkoon suolaa, maustepippuria ja sipulia.

      Lapsien niuhottelun jälkeen olen alkanut suurustamaan liemen, samoin olen lisännyt porkkanoita, joskus herkkusieniäkin mukaan. Mutta silloin ruoka onkin jo joku muu kuin alkuperäinen karjalanpaisti.

      • tarja

        monia.Meidän karjalanpaistin nimellä kulkevaan ruokaan ei tule kuin porsaanlihaa,sipulia,suolaa,lihaliemi ja pippuria.
        Kun lisään sinne porkkanaa tai mitä muuta tahansa meillä puhutaan jo lihapadasta.


    • -1,5kg possua
      -1,5kg nautaa
      kuutioi varsinkin nauta mahdollisimman pieniksi suupaloiksi, kypsyy nimittäin hitaammin kuin possu. Lihat vuokaan 200´C uuniin ruskistumaan ilman kantta, kääntele kauhalla välillä, kunnes kaikki kuutiot ovat pinnalta sopivan ruskistuneita, pata uunista pois. Uuni 150´C.

      -4 isohkoa porkkanaa viipaloituna
      -2 isohkoa sipulia puolirenkaina, tai maun mukaan
      -pallonmuotoinen, teräksinen "teesihti"
      mauste/valko/mustapippuria maun mukaan n.1/2 sihdillistä, tekeleessä se hyvä puoli, että voi välillä maistaa ja ottaa pippurit pois jos meinaa tulla väkevää!

      Laita porkkanat ja sipulit lihojen sekaan, lisää kuumaa tai kiehautettua vettä niin, että lihat peittyvät, lisää suola ja sihti pippureineen ja kansi päälle. Hauduta lihat kunnes lihassyyt irtoilevat toisistaan ja ovat siis mureita, myös naudanliha! Loppuvaiheessa kannattaa tarkistaa vielä suola ja lisätä tarpeen mukaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko tyytyväinen viime tapaamiseemme?

      Vai toivoitko sen menevän toisella tavalla? Miten?
      Ikävä
      72
      3073
    2. Nyt se sit loppuu

      Et ei enää nähdä ja yhteyttä pidetä.
      Ikävä
      55
      2735
    3. Kuoleman pelko katosi

      Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä
      Hindulaisuus
      432
      2345
    4. Viikonloppu terveiset kaivatulle

      tähän alas ⬇️⬇️⬇️
      Ikävä
      79
      2188
    5. Jos sitä keittelis teetä

      Ja miettis mitä mies siellä jossain touhuilee... ☕️
      Ikävä
      95
      2006
    6. Myötähäpeä kun näkee sut,

      tekisit jotain ittelles. Ihan hyvällä tämä!
      Ikävä
      57
      1949
    7. Huomenta ........

      Huomenta 💗 Tiedän, että tuntuisit hyvälle.
      Ikävä
      12
      1586
    8. Kuhmolainen on selvästi kepun lehti

      Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan
      Kuhmo
      17
      1547
    9. Ei mun tunteet

      ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil
      Ikävä
      30
      1390
    10. Mitä nämä palautteet palstalla ovat?

      Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?
      Ikävä
      30
      1361
    Aihe