Kysyisin. Miten "jatkaisin " naudan jauhelihaa niin että siitä tulisi kevyempää ruokaa?
Sopisiko vaikka neljän viljan hiutaleet tai kaurahiutaleet siihen.
Mausteita voisi myös käyttää.
Että miten keventäisin ?
Jauhelihasta kevyempää
10
146
Vastaukset
- TavallaX
Perinteinen tapa on laittaa turvotettuja korppujauhoja tai leipää joukkoon.
itse käytän korppujauhojen lisäksi maitorahkaa ja sipulikeiton aineet sekaan, pussi sellaisen. Kananmunaa ja mausteita - siinä se on. Pallot uunnin ja uunista riippuen 175-200°C noin 15-20min koosta riippuen.
Itse en käytä pelkkää naudanjauhelihaa yhtään mihinkään. Käytän luomujauhelihaa jossa on possua ja nautaa - laatu on ollut aina hyvä. - kevyempää
Laita sekaan raastettua porkkanaa ja/tai muita juureksia ja kasviksia.
- nmerkki
Raastetut kasvikset sopivat hyvin ja tuovat mehevyyttä, kuten sipuli, juurekset (porkkana, punajuuri, palsternakka yms.). Myös turvotettu soijarouhe toimii, ja proteiinipitoisuus pysyy korkeana.
- aloitteleva
Aloittajalta vielä.
Tuosta ruoanlaitosta sellaista että kun katsoo noita nettiohjeita , vaikka niin melkein aina sanotaan että laitetaan vuokaan ja vuoka uuniin.
Se on tuo uunikypsennys sellaista tarkka pirkkojen hommaa.
Uunin lämpö on yleensä 200-250 astetta ? Siinä pitää olla koko ajan näpeissään .
Ettei pala ? Siispä.
Nykyään voi ostaa edullisia lasikannellisia paistinpannuja joista lasikannen läpi voi seurata kypsymistä. Minulla on jonkin verran kokemusta pannulla kypsentämisestä.
On paljon helpompaa laittaa paistin pannulla ruokaa siten että ensin kuumentaa niin että kiehuu ja sitten laittaa kannen päälle ja levy ykköselle.
Näin hauduttamalla saadaan pitemmät ajat kypsymiselle .
Tarkoitan noin aikoja ilman että palaa.- Kotiruoka
Makuasia. Minä teen paljon uuniruokia, koska niistä ei tule keittiöön niin paljon käryä kuin pannulla paistamisesta, eikä niitä muutenkaan tarvitse vahtia koko aikaa.
Kyllä 250 astetta on esimerkiksi lihamurekkeelle aivan liikaa, 175 - 200 astetta riittää oikein hyvin. Sen verran pitää tarkkailla, ettei pidä uunissa liian kauaa, mureke kuivuu helposti. Uunitkin ovat yksilöitä, mutta minun uunissani mureke kypsyy noin kolmessa vartissa. - diudiudiu
Myös murekkeeseen lihalämpö mittari, ei tarvii arvuutella
- kokki_62x
diudiudiu kirjoitti:
Myös murekkeeseen lihalämpö mittari, ei tarvii arvuutella
Diudiu -tee uuniruokaa mittarilla tai ilman 250°C on aivan liikaa lämpöä. 175-200 riippuen taikinan määrästä ja paksuudesta. Itse en käytä paistolämpömittaria pullille tai murekkeelle. Sen verran on oppinut, että tiedän lämpötilat ja paistoajat ilman ohjeitakin. Keskikokoinen mureke ottaa noin 180°C ja kolme varttia. Kypsä mutta ei kuiva.
- diudiudiu
En kommentoinu kovaa lämpötilaa, täällä ei kaikki ole "senverranoppineita", että mittarivinkki saattaa kelvata, pullista tulee aina erikokoisia, joten jokaiseen pullaan oma mittari......
- laihtuulaihtuu
Ruskista jauheliha normaaliin tapaan. Laita se jäähtymään siivilään, jolloin liika rasva valuu pois. Tämän jälkeen voit lisäillä makusi mukaan vihanneksia, juureksia, sieniä, tomaattisäilykkeitä, papuja jne. pienittyinä. Mausta hyvin, sillä rasvan "poistaminen" vaikuttaa makuun.
- tiedäjataida
Kunhan et viemäriin valuta niitä rasvoja... Siinä ei pian enää jonssonin putkimiehet auta vaan tarvitaan isompi ja kalliimpi putkiremppa ;).
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/1911284Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1221128- 48854
- 70850
Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53780Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva50715- 33682
- 60679
- 50665
- 52657