Väinämöisellä ja muilla entisaikojen myyttisillä sankareilla ja tietäjillä tiedonhaku vaatii pitkiä matkoja. Oi-kean tiedon löytämiseksi on lähdettävä rohkeasti seikkailuun. Reissu vei monesti Manalan puolelle. Tie-don hankkiminen oli usein hengenvaarallista.
Nykyistäkin tiedonhakua voidaan pitää seikkailuna. Hengenvaarassa ei tiedonetsijä enää kuitenkaan on-neksi ole, mikäli hän eksyy retkillään sananvapautta kunnioittavissa kulttuureissa eikä eksy hakemaan tietoa hämäräbisnekseen piiristä.
Nykyajan arkiselta sankarilta vaaditaan monesti entisaikojen seikkailijoiden neuvokkuutta liikuttaessa aikamme informaatiotulvaisilla kentillä. Mediat suoltavat uutta tietoa. Varsinkin internet on jatkuvasti laajeneva tietoavaruus. Uuden tiedon ohessa koko ajan paisuvat vanhan tiedon kokoelmat, kirjastot ja arkistot. Tietoa on saatavilla hyvin monessa muodossa, digitaalisesti tietokoneen näytölle pyydystettynä tietoverkoista ja cd-levyiltä tai perinteisten kirjojen kansien välistä.
Tekstin lähde Juuri kirjoittamani harjoituksen teksti on lainattu kirjasta ni-meltä Tiedonhakijan teho-opas.
ffgffggsdsdty
gy8iogb
0
87
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 723053
- 552715
Kuoleman pelko katosi
Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä4322335- 792178
- 951996
- 541906
- 121576
Kuhmolainen on selvästi kepun lehti
Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan171537Ei mun tunteet
ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil301380Mitä nämä palautteet palstalla ovat?
Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?291349