Maustaako ennen paistamista vai kesken paistamisen?
Jos raakaan lihaan sekoittaa mausteet valmiiksi, haihtuuko niitä paistamisen aikana vai onko maku itseasiassa syventynyt lihaan? Kumpi parempi, ennen vai kesken paistamisen?
Jauhelihan/kanasuikaleiden ym. maustaminen?
7
1942
Vastaukset
- jomminkummin
Kesken paistamisen tai paistamisen aikana.
- 49865
Kanan nyt voisi kyllä marinoida pidemmänkin aikaa ennen paistamista, mutta eipä sitä tule juurikaan tehtyä. Maustan pannulla kunhan vähän on pintaan saatu väriä.
- sairas_tipi
Broilerinpurijat saa antibiootteja, yäk
- syömälläterveeksi
sairas_tipi kirjoitti:
Broilerinpurijat saa antibiootteja, yäk
biootit parantaa sairauksia.
- solidiumkloridium
Anna lihan ruskistua ensin riittävän kuumalla pannulla ja mausta vasta sitten - näin mausteet eivät pala kuten valkosipuli/sipuli jne...
Lihan ruskistuttua alenna lämpöä ja lisää sipuli, kuivat mausteet, chili, valkosipuli jne...ja anna kuullottua hetki, lisää öljyä tai nestettä jos vaikuttaa kuivalta, lisää loput nesteestä eli jauhelihakastikkeessa lihaliemi/tomaatit ja tsikkeneissä soija/vesi - sekoita ja anna muhia kannen alla miedolla lämmöllä (sähköllä ykkösellä/kakkosella sekoittaen) kymmenisen minuuttia, maista ja lisää suola/mausteita maun mukaan ja anna muhia vielä 20-30 minuuttia, tarkista maku (suolaa voi aina lisätä myöhemminkin).
Yksi asia minkä olen huomannut vuosien varrella on, että ylisuolaavat makkarakastikkeensa eli antaen kastikkeen muhia kannen alla reilun tunnin aina välillä sekoittaen ja tarpeen mukaan vettä lisäen niin kastikkeeseen ei tarvitse lisätä ollenkaan suolaa vaan makkaroista irtoava suola riittää hyvin. Tämä tietysti tarkoittaa, että useimmat tönkkösuolaavat nakkikastikkeensa ja varsinkin lapsilleen tarjotessaan altistavat nämä turhalle suolalle - pahimmat reseptit mitä luin olivat makkarakastikkeeseen lisättävät liemikuutiot, soijat, aromisuolat jne...täysin tarpeetta - pelkkä hauduttaminen riittää irroittamaan suolaa makkaroista jopa yli tarpeen.- TuomasAH
Mausteista riippuu missä vaiheessa ne lisätään. Esimerkiksi juustokumina, chili, paprikajauhe, mustapippuri ja varsinkin kurkuma kannattaa paistaa/paahtaa ennen proteiinin lisäämistä. Samoin sipuli kuulotetaan erikseen ja lisätään kastikkeen tekovaiheessa, tai jos et tee kastiketta kuulotetaan sipuli ensin ja sitten lisätään proteiini. Mausta proteiini ja kastike erikseen. Suola lisätään juuri ennen tarjolle panoa jos on tarvetta.
- ei_uusavuton
Lihakouluun mars
http://www.hk.fi/lihakoulu/?gclid=CMr-nOK0qtMCFUOoGAodaxoA7g
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/1911264Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1221108- 70830
- 48824
Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53770Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva50695- 33672
- 60659
- 52637
- 50635