Itse kokkasin porsaan uunilihaa juureksilla ja luonnollisesti perunamuusia kylkeen.
Valmistus
1.Hiero uunilihan pintaan öljy, hienonnetut valkosipulinkynnet, reilusti suolaa ja mustapippuria sekä hienonnettua timjamia (käytin myös minttua). Nosta uuniliha uunivuokaan.
2. Kuori ja pilko porkkanat ja lohko sipulit. Lisää kasvikset lihan vierelle ja kaada vuokaan tilkka vettä. Laita vuoka 200-asteiseen uuniin ja paista noin 30 minuuttia niin, että pinta saa hieman väriä.
3. Peitä vuoka sitten foliolla ja laske lämpö 150-asteeseen. Kypsennä lihaa 3-4 tuntia. Ota vuoka uunista ja jätä vetäytymään hetkeksi.
:).
Mitä tänään syötäisiin?
28
301
Vastaukset
- Evvk_
Ketä kiinnostaa syvällisenmiehen multinicit joilla huomiota kalastelee ?
Mene marttojen sivustolle jakaan reseptejäsi - hyvältäkuulostaa
pääsisikös sitä maistamaankin? ;)
- Puheetsuuret
Tuskin. Satusedän copypaste toimii hyvin mutta kotona ei kokki osaa käytännössä mitään
- Alacarte_
Copypastaa lisää ruokapöytääsi
- voila.lol
Slow foodia täälläkin. Possun kasleria mm. korealaisella grillauskastikkeella (hot!) ja Jerkyllä maustettuna padassa (4 tuntia). Porkkanaa ja sipulia seurana. Tarjoillaan voissapaistettujen perunoiden kera :)
- Hesburger__aterialla
Puhetta puhetta vaan
- voila.lol
Hesburger__aterialla kirjoitti:
Puhetta puhetta vaan
Ettäs kehtaat! Olen loistokokki! :)
- Hahhaaaavh
Kävitkö hesburgerissa ja sieltä näpyttelet syödessäni gurmee ateriahaaveesi
- voila.lol
Hahhaaaavh kirjoitti:
Kävitkö hesburgerissa ja sieltä näpyttelet syödessäni gurmee ateriahaaveesi
Minä tod valmistan aikuisten oikeasti itse ruokaa. En ole kädetön keittiössä! :)
- Taloudellisuus
voila.lol kirjoitti:
Minä tod valmistan aikuisten oikeasti itse ruokaa. En ole kädetön keittiössä! :)
Et säästeliäs. Paljonko menee yhteen ateriaan ? Mikä on hävikki ?
- voila.lol
Taloudellisuus kirjoitti:
Et säästeliäs. Paljonko menee yhteen ateriaan ? Mikä on hävikki ?
Reilun kilon kaslerpalan sain mummolta (0€), mausteet riittävät viikoiksi (7€), sipulit, porkkanat, perunat (4€). Neljä ihmistä syö gurmetta tänä iltana. Revi siitä! :)
- tänääntäällä
minä valmistin ranskalaista kanapataa ja söinkin sen jo. :)
- siinäsyy
Koska on varaa en ole työtön luuseri.
- Juksutin
Tuo ranskalainen kanapata oli Finduksen valmisruoka elikkä en joutunut kokkaamaan sitä. Maistoin ekaa kertaa eikä kyllä ollut mistään kotoisin, toinen kerta jää tulematta. Kyllä alusta loppuun asti itsetehty ruoka on aina parasta.
- Päätäsi
Samaa mieltä itsetehty parempaa.
- Päätäsi
Juu on varmasti hyvää. : )
- Lihan-kilohinta
Syötkö itsesi vararikkoon vai sepelvaltimotautiin?
- Ravintolakokkina
Punainen liha on suolaista ja sisältää vaarallista kovaa rasvaa.
PihviLiha on myös kallista päivittäin ostettuna. Kilohinnat korkeat ja taloudellisuudesta ei tietoa
Juhla-ateriaksi loistava. Arkena terveyshaitta ja kukkaron tyhjentäjä - Päätäsi
En minä tänään mitään lihasta ole tehnyt mutta lihaa saa ja pitää syödä. Mene niitä kysymys merkkejäs muualle tyrkyttämään.
- Ravintolakokkina
Päätäsi kirjoitti:
En minä tänään mitään lihasta ole tehnyt mutta lihaa saa ja pitää syödä. Mene niitä kysymys merkkejäs muualle tyrkyttämään.
Suositus on että punaisen lihan käyttöä vähemmän ja vaalean lihan käyttöä enemmän eli kala ja siipikarja jne
Punaisessa lihassa on vaarallista rasvaa
- Päätäsi
Kyllä niitä liha ruokia voi syödä oli arki tai juhla. Välillä tulee ostettua alennuksesta tai normi hinnalla jos herkku hetken tahtoo pitää.
- Ravintolakokkina
Voi tietty. Se vaan näkyy vyötäröllä ja esim. Kolesteroli arvoissa.
Kovan rasvan vaaroja ovat mm. Diebetes, verenpainetauti, sepelvaltimotauti, keskivartalolihavuus
Siksi punaisen lihan syömistä kannattaa säännöstellä - Päätäsi
En minä lihaa joka päivä syö meinasin vaan että se on jokaisen oma asia mitä lihaa ja minkä verran viikossa sitä syö.
Jokainen aikuinen tietää kyllä riskit. - Ravintolakokkina
juhla-ateriana hyvä ruoka. Pihviateriat on ravintolahinnoissa noin 20 eurosta ylöspäin.
Riippuen minkä eläimen lihaa ja mistä kohtaa eläintä tämä liha on.
- Surullistaa
yksi katkera mustis sotki taas koko ketjun ja vastasi jokaiselle.
- ruokaonparasta
Jokapäivä lihaa tai kanaa, nam,nam
- Tänäänsyötiin
Pastasalaattia(itse tehtyä) : kierrepastaa keitettynä kasvisliemessä, kirsikkatomaatteja, aurinkokuivattujatomaatteja, punasipulia, jäävuorisalaattia, oliiveja, persiljaa, salaattijuustoa ja tummia viinirypäleitä.
Rapeaa maissikananrintaa( itse tehtyä): kananrintafileitä, kananmunaa ja corn flaksi muruja ja emmentaljuustoraastetta leivittämiseen. Lisukkeena sitrusmajoneesia.
Jälkiruoka: Mars suklaata ja kahvi :P
Iltapalaksi ( itse tehtyjä): Kinkkujuustosarvia ja vihreää jasminteetä.
Tällaista tänään. Huomisenkin menu valmiina. - minulletulinälkä
nomnomnom..
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 702952
- 462564
Kuoleman pelko katosi
Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä4322225- 792128
- 951956
- 321702
- 121526
Kuhmolainen on selvästi kepun lehti
Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan171487Mitä nämä palautteet palstalla ovat?
Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?271302Ei mun tunteet
ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil191175