Mitä tänään syötäisiin?

Itse kokkasin porsaan uunilihaa juureksilla ja luonnollisesti perunamuusia kylkeen.

Valmistus

1.Hiero uunilihan pintaan öljy, hienonnetut valkosipulinkynnet, reilusti suolaa ja mustapippuria sekä hienonnettua timjamia (käytin myös minttua). Nosta uuniliha uunivuokaan.

2. Kuori ja pilko porkkanat ja lohko sipulit. Lisää kasvikset lihan vierelle ja kaada vuokaan tilkka vettä. Laita vuoka 200-asteiseen uuniin ja paista noin 30 minuuttia niin, että pinta saa hieman väriä.

3. Peitä vuoka sitten foliolla ja laske lämpö 150-asteeseen. Kypsennä lihaa 3-4 tuntia. Ota vuoka uunista ja jätä vetäytymään hetkeksi.

:).

28

301

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Evvk_

      Ketä kiinnostaa syvällisenmiehen multinicit joilla huomiota kalastelee ?

      Mene marttojen sivustolle jakaan reseptejäsi

    • hyvältäkuulostaa

      pääsisikös sitä maistamaankin? ;)

      • Puheetsuuret

        Tuskin. Satusedän copypaste toimii hyvin mutta kotona ei kokki osaa käytännössä mitään


      • Alacarte_

        Copypastaa lisää ruokapöytääsi


    • voila.lol

      Slow foodia täälläkin. Possun kasleria mm. korealaisella grillauskastikkeella (hot!) ja Jerkyllä maustettuna padassa (4 tuntia). Porkkanaa ja sipulia seurana. Tarjoillaan voissapaistettujen perunoiden kera :)

      • Hesburger__aterialla

        Puhetta puhetta vaan


      • voila.lol
        Hesburger__aterialla kirjoitti:

        Puhetta puhetta vaan

        Ettäs kehtaat! Olen loistokokki! :)


      • Hahhaaaavh

        Kävitkö hesburgerissa ja sieltä näpyttelet syödessäni gurmee ateriahaaveesi


      • voila.lol
        Hahhaaaavh kirjoitti:

        Kävitkö hesburgerissa ja sieltä näpyttelet syödessäni gurmee ateriahaaveesi

        Minä tod valmistan aikuisten oikeasti itse ruokaa. En ole kädetön keittiössä! :)


      • Taloudellisuus
        voila.lol kirjoitti:

        Minä tod valmistan aikuisten oikeasti itse ruokaa. En ole kädetön keittiössä! :)

        Et säästeliäs. Paljonko menee yhteen ateriaan ? Mikä on hävikki ?


      • voila.lol
        Taloudellisuus kirjoitti:

        Et säästeliäs. Paljonko menee yhteen ateriaan ? Mikä on hävikki ?

        Reilun kilon kaslerpalan sain mummolta (0€), mausteet riittävät viikoiksi (7€), sipulit, porkkanat, perunat (4€). Neljä ihmistä syö gurmetta tänä iltana. Revi siitä! :)


    • tänääntäällä

      minä valmistin ranskalaista kanapataa ja söinkin sen jo. :)

      • siinäsyy

        Koska on varaa en ole työtön luuseri.


      • Juksutin

        Tuo ranskalainen kanapata oli Finduksen valmisruoka elikkä en joutunut kokkaamaan sitä. Maistoin ekaa kertaa eikä kyllä ollut mistään kotoisin, toinen kerta jää tulematta. Kyllä alusta loppuun asti itsetehty ruoka on aina parasta.


      • Päätäsi

        Samaa mieltä itsetehty parempaa.


    • Päätäsi

      Juu on varmasti hyvää. : )

      • Lihan-kilohinta

        Syötkö itsesi vararikkoon vai sepelvaltimotautiin?


      • Ravintolakokkina

        Punainen liha on suolaista ja sisältää vaarallista kovaa rasvaa.

        PihviLiha on myös kallista päivittäin ostettuna. Kilohinnat korkeat ja taloudellisuudesta ei tietoa


        Juhla-ateriaksi loistava. Arkena terveyshaitta ja kukkaron tyhjentäjä


      • Päätäsi

        En minä tänään mitään lihasta ole tehnyt mutta lihaa saa ja pitää syödä. Mene niitä kysymys merkkejäs muualle tyrkyttämään.


      • Ravintolakokkina
        Päätäsi kirjoitti:

        En minä tänään mitään lihasta ole tehnyt mutta lihaa saa ja pitää syödä. Mene niitä kysymys merkkejäs muualle tyrkyttämään.

        Suositus on että punaisen lihan käyttöä vähemmän ja vaalean lihan käyttöä enemmän eli kala ja siipikarja jne

        Punaisessa lihassa on vaarallista rasvaa


    • Päätäsi

      Kyllä niitä liha ruokia voi syödä oli arki tai juhla. Välillä tulee ostettua alennuksesta tai normi hinnalla jos herkku hetken tahtoo pitää.

      • Ravintolakokkina

        Voi tietty. Se vaan näkyy vyötäröllä ja esim. Kolesteroli arvoissa.

        Kovan rasvan vaaroja ovat mm. Diebetes, verenpainetauti, sepelvaltimotauti, keskivartalolihavuus


        Siksi punaisen lihan syömistä kannattaa säännöstellä


      • Päätäsi

        En minä lihaa joka päivä syö meinasin vaan että se on jokaisen oma asia mitä lihaa ja minkä verran viikossa sitä syö.
        Jokainen aikuinen tietää kyllä riskit.


      • Ravintolakokkina

        juhla-ateriana hyvä ruoka. Pihviateriat on ravintolahinnoissa noin 20 eurosta ylöspäin.

        Riippuen minkä eläimen lihaa ja mistä kohtaa eläintä tämä liha on.


    • Surullistaa

      yksi katkera mustis sotki taas koko ketjun ja vastasi jokaiselle.

    • ruokaonparasta

      Jokapäivä lihaa tai kanaa, nam,nam

    • Tänäänsyötiin

      Pastasalaattia(itse tehtyä) : kierrepastaa keitettynä kasvisliemessä, kirsikkatomaatteja, aurinkokuivattujatomaatteja, punasipulia, jäävuorisalaattia, oliiveja, persiljaa, salaattijuustoa ja tummia viinirypäleitä.

      Rapeaa maissikananrintaa( itse tehtyä): kananrintafileitä, kananmunaa ja corn flaksi muruja ja emmentaljuustoraastetta leivittämiseen. Lisukkeena sitrusmajoneesia.

      Jälkiruoka: Mars suklaata ja kahvi :P

      Iltapalaksi ( itse tehtyjä): Kinkkujuustosarvia ja vihreää jasminteetä.

      Tällaista tänään. Huomisenkin menu valmiina.

    • minulletulinälkä

      nomnomnom..

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko tyytyväinen viime tapaamiseemme?

      Vai toivoitko sen menevän toisella tavalla? Miten?
      Ikävä
      70
      2952
    2. Nyt se sit loppuu

      Et ei enää nähdä ja yhteyttä pidetä.
      Ikävä
      46
      2564
    3. Kuoleman pelko katosi

      Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä
      Hindulaisuus
      432
      2225
    4. Viikonloppu terveiset kaivatulle

      tähän alas ⬇️⬇️⬇️
      Ikävä
      79
      2128
    5. Jos sitä keittelis teetä

      Ja miettis mitä mies siellä jossain touhuilee... ☕️
      Ikävä
      95
      1956
    6. Myötähäpeä kun näkee sut,

      tekisit jotain ittelles. Ihan hyvällä tämä!
      Ikävä
      32
      1702
    7. Huomenta ........

      Huomenta 💗 Tiedän, että tuntuisit hyvälle.
      Ikävä
      12
      1526
    8. Kuhmolainen on selvästi kepun lehti

      Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan
      Kuhmo
      17
      1487
    9. Mitä nämä palautteet palstalla ovat?

      Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?
      Ikävä
      27
      1302
    10. Ei mun tunteet

      ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil
      Ikävä
      19
      1175
    Aihe