Eli 20 hehtaarin pientila viljalla, jossain vaiheessa olis tarkoitus jatkaa hommaa omissa nimissä.
Ajatuksissa on käynyt että mitäs jos alkais viljelemään vihanneksia ja perunoita vaikka 1-2 hehtaarin verran siinä viljanviljelyn ohessa ja alkais myymään reko-rinkeissä ja miksei myös vaikka 1-2 myyntipäivää viikossa jossain torilla tai marketin ulkopuolella.
Vois siinä samalla myös kasvattaa jotain puutarhakukkia jota möis sielä torilla sitten. pihapiiriin vaikka omenapuita ja marjapensaita riittävä määrä mitä vois myydä..
Voiskos tällä keinolla työllistää ittensä ja saada siitä vielä elanto vai eikö tämäkään ole kannattavaa?
Mitä työkoneita tarttis hankkia? perunan-istutuskone ja nostokone ja kuokka löytyy ennestään tuolle pinta-alalle. Käsin työnnettävä kylvinkone maksaa pari sataa euroa uutena ja sillähän sais vihannekset kylvettyä.
Jos oikein innostuis niin vois kanoja hankkia niin vois myydä talvella sitten vaikka kanamunia kaupunkilaisille. Kanankakkahan on kuulema hyvää lannoitettakin!
Pieni viljatila vihannestilaksi
8
380
Vastaukset
- samantapainen
Täällä oli just aloitus hiljakkoin jossa joku oli samankuuloisista lähtökohdista perustamassa lypsykarjatilaa ja kyseli kannattavuutta. Ei sillä mitään mutta mietin onko sama henkilö muuttanut nyt suunnitelmia :)
Suosittelen ainakin lukaisemaan tuon ketjun, siellä oli aika hyvin pohdittu jo puutarhatuotannon kannattavuutta sen aloittajan tilalla. Oliko joku "Navetasta elanto" niminen ketju.- laukkaajahirnuu
Tutulle kuulostaa, keppiheppa
- torikauppiaaksiko
En ole sen lypsykarjatilan aiheen aloittelija mutta kommentoin kyllä ideani sinne myös joskus muutama viikko sitten kun satuin paikalle lukemaan, päätin tehdä oman aiheen kun ei oikeen vastauksia tullut vihannestila ehdotukseen.
Eli vihannestila keskustelun vois käydä täälä!- hhhähähäähhähäää
Hähhääähhääähääää
- selkisköasia
MAATALOUS YRITYSTOIMINTANA TJAA KELPAISIKO TÄMÄ LINKKI SIIHEN???????????????
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/on-tyhmää-tuottaa-sellaista-mitä-joutuu-väkisin-myymään-1.187051 - feafs
Kyllähän tuollainen suunnitelma varmasti työllistää useammankin henkilön. Elanto on sitten kokonaan toinen juttu ja riippuu monesta tekijästä. Ennen kaikkea suunnitelmassasi on se ongelma, että et voi olla itse samaan aikaan hoitamassa viljelyhommia, kauppakunnostusta ja myyntiä.
- pientätilaaviljellyt
20ha tila kyllä työllistää vihanneksilla ja liikevaihtoakin tulee, jos vain osaat markkinoinnin.
Joudut kuitenkin koneellistamaan tilaasi, perunoita voi toki kylvää halvemmillakin koneilla ja multaamiset, sekä ruiskutukset hoituu hyvin halvoilla koneilla. Nostoon joudut kyllä satsaamaan, että saa perunat pois maasta kohtuullisesti.
Perunan varastointi ja lajittelu vaativat myös omat investointinsa.
Porkkanat ja muut juurekset samoin.
Palkoineen myytävä herne on myös hyvin tuottava.
Tuotteiden hinnat vain ovat aika vaatimattomia, joten markkinoinnissa on se pahin pullonkaula. Joitakin tuotteita joutuu myymään tosi halvalla, jos niitä myy kauppaan. Suoramyynti omalta tilalta on monasti aika näpertelyä, ellei satu hyvää sijaintia.
Tuolta 20ha tulee tukia aika vaatimattomasti, että sillä ei suuria kustanneta. Ja muutenkin 20ha on kuitenkin aika pieni ala investointeja ajatellen, työllistämisen kannalta alaa voi olla jopa liikaakin...
Omakohtaisesti viljelin aikoinaan kotitilaani, jossa peltoa oli tuolloin 20ha ja viljelin palkoineen korjattavaa hernettä, maissia, perunaa ja punajuurta. Auringonkukkaa viljelin linnunsiemeniksi ja leikkokukiksi. Viljelin myös jonkin verran samettikukkaa myytäväksi taimina. Palkoherne oli tuottavin kasvi silloin (se tuotti 64000markkaa hehtaarilta brutto!!) ja auringonkukat leikkokukkina mukava lisä siihen työhön nähden. Punajuuri oli aivan toivoton viljeltävä, yritin sitä puolta kehittää, hankin jopa Virosta yhden koneenkin punajuuren jatkojalostukseen. Punajuuren markkinat olivat todella rajalliset ja bulkkia ei kannattanut viljellä. Nykyään viljelen perunaa vain kotitarpeiksi, muuten olen laajentanut tilaani melkoisesti ja viljelen viljaa ja öljykasveja hömppäheinien lisäksi.
En halua torpata ideaasi, mutta kannattaa selvittää tuo vihannesten markkinointi huolella. Kannattaa miettiä myös mahdollinen jatkojalostus, jos sillä on mahdollista saada lisää tuottoa. Pitää myös muistaa, että lanttua tulee hehtaarilta n. 30tn ja perunaakin samoin 30tn. joten oikealla markkinoinnilla sitä myytävääkin tulee! Kausityövoimaa tarvitaan tiettyjen kasvien viljelyssä todella runsaasti, siinä voi tulla haasteita, pitää olla majoitustiloja ja työlupia tarvitaan. Aina sadon valmistuminen ei osu kohdalleen työvoiman saapumisen kanssa jne. - torikauppiaaksiko
Olin ajatellut että vihannekset menis suoramyyntinä esimerkiksi 2-3 eri rekotapahtuman kautta kerran viikossa kunhan on jotain myytävää, torilla vois kokeilla sillon tällöin myös myydä. Pinta-ala kasvimaalle senverran pieni että selviää ilman varastoa tai suurempia investointeja ja tuotteet suoraan pellosta alkuviikosta laatikkoihin ja sitten loppuviikosta rekotapahtumiin toimittamaan tilauksia. Eli vihanneksia muutama hehtaari ja loput olis sitten viljalla tai vaikka hömppäheinällä..
talvella tai koko vuoden aikana vois myös myydä kanamunia jos hankkis semmoset 100-349 kanaa vanhaan navettaan tehtailemaan kanamunia? Kai silläkin paritonnia vuodessa tienaisi? ja olis talvellakin jotain pientä tulonlähdettä! :)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/1911234Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1221088- 48814
- 70810
Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53760Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva49677- 33662
- 60659
- 52627
- 50615