Onko kellään kokemusta siitä, että siirtää terveydenhoitonsa Espoosta Helsinkiin? Se on nykyään mahdollista vaikka asuisi itse Espoossa, ja netissä on lomakekin sitä varten. Kummassa kaupungissa homma toimii paremmin? Helsingissä ainakin nettipalvelut on paremmat ja siellä osoitetaan tietty lääkäri ja hoitaja jokaiselle asiakkaalle. Espoossa joutuu milloin minkäkinlaisen vastavalmistuneen puheille ja asia pitää selittää alusta alkaen. Ei hyvä, kun on muutenkin siis sairas, kuka nyt terveenä lekuriin menisi.
Terveysaseman vaihtaminen toiseen kaupunkiin
13
1442
Vastaukset
- Vaihtanut
Tietääkseni kun valitsee terveysaseman pitää olla vuosi siinä ennenkuin voi vaihtaa taas!
- Vaihtanut
Tietääkseni kun vaihtaa pitää olla vuosi aseman asiakkaana ennen kuin voi vaihtaa taas uutta
- ytjgikjjfjyukj
Helsingissä on suuret erot eri terveyskeskusten kesken. Jossain voi olla hyvinkin pitkiä jonoja ja voi joutua odottamaan pitkään lääkäriaikaa varsinkin kiireettömälle vastaanottoajalle. Akuuttitapauksessa voi Helsingissäkin joutua uudelle lääkärille jos omalääkärille ei ole löydettävissä heti aikaa tai hän on mahdollisesti vapaalla.
Kyllähän lääkäri näkee potilaan tiedot tiedostoista, mutta yleensä tietojen päivittäminen ja varsinkin senhetkinen hoitotarve selviää nopeammin kun lääkäri kyselee potilaalta. - Rrff
Omat kokemukset Helsingistä ovat huonot. Vaihdoin kaupungin sisällä terveyskeskusta, nyt on paremmat lääkärit, mutta pitkät jonot. Älä vaihda ainakaan sellaiselle alueelle, missä on paljon maahanmuuttajalääkäreitä. Niistä on vain haittaa.
Jos vaihdat kuntaa, samalla vaihtuu kai myös erikoissairaanhoito ja hammashoito uuteen kuntaan. - tätäsuomensairaanhoito
Terveysaseman vaihtaminen kannattaa, kokemusta on itse en saanut lähetettä
leikkaukseen kotipaikkakunnalta . Muutin toiseen kaupungin terveysasemalle (Helsinki) pyysin lähetettä sairaalaan sain heti lähetteen sairaalaan, tätä leikkausta ei olisi olisi osattu tehdä siinä kaupungissa missä asuin.
Kotipaikkakunta säästää rahaa, kotipaikkakunnan on pakko maksaa tämä leikkaus kun toinen paikkakunta laittaa laskun.- uitguytfguyiyu
Tuollaisen asian takia ei tarvitse vaihtaa terveyskeskusta. Lähetteen leikkaukseen julkiselle puolelle voi hakea myös yksityislääkäriltä. Olen muutama vuosi sitten "hakenut vauhtia" yksityislääkäriltä polvileikkaukseen kun terveyskeskuslääkärini ei suostunut kirjoittamaan lähetettä. Leikkaus tehtiin sitten julkisen puolen sairaalassa. Samoin sydänoireiden vuoksi hain samoin vauhtia yksityislääkäriltä cardiologian poliklinikalle, onneksi ei sitten löytynytkään leikkaukseen johtavaa vikaa.
Sekään ei ole aina varmaa että kotipaikkakunnan sairaanhoitopiiri kirjoittaa maksumääräyksen, mutta sairaalalla on yleensä niin vahvat perusteet ettei poliitikot pysty kieltämään maksumääräyksen hyväksymistä. Yleensä tuo maksumääräys pyydetään etukäteen sen vuoksi että sairaala saa varmasti rahansa eikä kunta voi kieltäytyä maksuista sen jälkeen kun hoito on annettu.
Terveyskeskuksen vaihto esimerkiksi naapurikuntaan ei välttämättä vaikuta koska molemmat kunnat todennäköisesti kuuluvat samaan sairaanhoitopiiriin ja hoitoperusteet ovat samat. Pieni kunta voi tietenkin yrittää kieltäytyä kalliista sairauskuluista, mutta yleesä sairaanhoitopiiri pistänee kunnan ojennukseen. - 6983
Eipä lääkärit suostuneet kirjoittamaan lähetettä.
- valinnanvapauson
6983 kirjoitti:
Eipä lääkärit suostuneet kirjoittamaan lähetettä.
Kunnallinen vai yksityislääkäri? Kunnallinen terveyskeskuslääkäri pohtii asiaa myös taloudelliselta puolelta ja voi siksi kieltäytyä lähettämään johonkin kalliiseen leikkaukseen jos siitä ei mahdollisesti ole apua. Yksityislääkäriltä ei ole mitään pois jos kirjoittaa läheetteen erityissairaanhoitoon julkiselle puolelle. Mutta siinäkään tapauksessa ei pääse suoraan leikkauspöydälle, vaan lähete johtaa sairaalan poliklinikalle tutkittavaksi ja vasta siellä tehdään hoitopäätökset.
Jos omassa kunnassa ei tehdä jotain leikkauksia, sen takia ei tarvitse vaihtaa terveyskeskusta. Mikäli terveyskeskuksessa todetaan leikkaustarve, potilas voi valita sairaalan johon hän haluaa mennä leikattavaksi.
- 6983
Molemmat yksityinen ja kunnallinen. Leikkaus on jo tehty. Helsingin Tk. Sain lähetteen.
- knwjebdjbjb
kyllä!!ihminenhän saa lain mukaan asua tai olla kirjoilla missä haluaa!
erikoissairaanhoito siirtyy myös sinne missä oot kirjoilla!
voit siis ite majailla silti vaikka rovaniemellä....- iyughkugyiukh
Ei tarvitse enää toimia noin vaikealla tavalla. Suomalaisilla on nykyisin valinnanvapaus, terveyskeskuksen ja hoitopaikan saa valita itse sieltä mistä haluaa. Mutta jos Rovaniemeltä käy lääkärillä Helsingissä, ei saa korvauksia matkakuluista koska Rovaniemelläkin voi käydä lääkärissä.
- 8978
iyughkugyiukh kirjoitti:
Ei tarvitse enää toimia noin vaikealla tavalla. Suomalaisilla on nykyisin valinnanvapaus, terveyskeskuksen ja hoitopaikan saa valita itse sieltä mistä haluaa. Mutta jos Rovaniemeltä käy lääkärillä Helsingissä, ei saa korvauksia matkakuluista koska Rovaniemelläkin voi käydä lääkärissä.
Silloin saa korvauksen matkakuluista jos leikkausta ei pystytä tekemään muualla kuin Helsingissä, vaikka asuisi Rovaniemellä.
- Anonyymi
Malmin terveysasema samat ongelmat.Sieltä kun lähtee niin suoraan yksityiseen lääkäriasemaan apua saamaan!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/1911304Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1221138- 48854
- 70850
Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53780Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva50735- 33692
- 60689
- 52680
- 52657