Mannerheimin johdolla Suomi kyllä yritti pitää yllä ja kehittää puolustusvalmiutta vaatimattomilla resursseillaan.
Vierailut olivat osa suhteiden ylläpitoa. Ne olivat rutiiniluontoisia lähinnä "asevelihenkisiä".
1.Mannerheimin ainoa strateginen linjaus oli puolustussuunitelma "Venäjän keskitys 2", johon Talvisodan alun puolustusryhmityskin perustui.
Mannerheimin erouhkaus liittyi siihen, että Puolustusneuvoston suositukset ohitettiin jatkuvasti. Suomen sotavarustuksen tilanne ja sen mukana sotavalmius oli surkea.
2.Suomi oli Mannerheiminkin tuella liittynyt 1935 Pohjoismaiseen yhteistyöhön ja puolueettomuuspolitiikkaan.
Kirke oli 1920-luvulla johtanut Suomessa brittiläistä sotilasvaltuuskuntaa, joka yritti neuvoa Suomea puolustujärjestelyissä.
Saksalla ei ollut mitään hyökkäyssuunnitelmia NL:oon. Meneillään oli lähentyminen, joka aikanaan ilmeni MR-sopimuksessa.
3. Halderin vierailu oli vastavierailu kenrali Östermanin Saksan vierailuun -38. Saksaan oli hyvät asevelisuhteet. Halder tuli Suomeen Baltian kautta.
4. Elokuun -39 sotaharjoitukset olivat tosiaan siihen asti suurimmat. Jokainen asiantunteva tarkkailija totesi kuitenkin, että sinänsä reippailla joukoilla ei ollut lainkaan moottorointia, ajanmukaista raskasta aseistusta, panssarivaunuja tai hävittäjiä. Varustus oli lähinnä 1. MS:n tasoa.Liikkuvuus perustui hevosiin ja polkupyöriin.
"Hitler oli luvannut, että Ruotsi saa antaa sotilaallista apua Suomelle."
Ja misssähän tällainen lupaus on kerrottu? Suomi oli juuri kevääällä -39 torjunut Ruotsin kanssa Saksan esityksen hyökkäämättömyysopimuksesta.
4. Pohjoimaiden valtionpäämiesten kokous oli yhteisen solidaarisuuden julistus sotaan luisuneessa Euroopassa.Se ei johtanut mihinkään käytännön toimiin.
Daily Maililla ei ollut mitään sananvaltaa Pohjoismaiden politiikassa.
5. Erkko oli rajannut Suomen valtuuskunnan myönnytykset niihin, jotka valtioneuvosto oli yksimielisesti hyväksynyt.
6. "Syksyllä 1939, talvisodan alkaessa, Suomen kansa ja suuri osa eduskuntaa olivat täysin tietämättömiä kulisseissa tapahtuneista sotavalmisteluista."
Tämä on totta vain NL:n osalta.Suomen YH oli varsin julkinen ja siitä kerrottiin sanmomalehdissä. Jokainen kansalainen tiesi, mitä oli tapahtumassa.
Suomi oli länsimainen demokratia,jossa oli sananvapaus.
Totuuksia ajasta ennen Talvisotaa
2
<50
Vastaukset
- Anonyymi
Ainkin minä olen lukuisista yhteyksistä lukenut kaikista noista tapahtumista.
Niistä on perusteelliset selvitykset lukuisissa historioissa ja elämäkerroissa.
Mannerheimin toiminta on erityisen hyvin kuvattu Kari Selenin väitöskirjassa "Mannerheim ja hänen puolustusneuvostonsa". - Anonyymi
Hyvä selvitys suomalaisten yhtetyksistä Saksaaan1933-1944 on mm. kirjassa Markku Jokisipilä-Janne Könönen:" Kolmannen valtakunnan vieraat".
Yhteistoiminta sotilasasioissa alkoi vasta elokuussa -40.
Jääkärit kyllä pitivät aseveliyhteyksiä koko ajan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 723023
- 552675
Kuoleman pelko katosi
Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä4322275- 792168
- 951976
- 351775
- 121556
Kuhmolainen on selvästi kepun lehti
Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan171507Ei mun tunteet
ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil301350Mitä nämä palautteet palstalla ovat?
Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?291329