Omavarainen energiantuotanto

Anonyymi

Miksi ihmeessä ostaa enää kallista verkkosähköä siirtomaksuineen, kun nykyään kaikki on niin helppoa tuottaa itse? Aurinkonenergiaa saa suurimman osan vuodesta riittävästi, kunhan ei omista sähkölämmitystä tai maalämpöä. Talvella sähkön tuotto paneeleilla tippuu, mutta aurinkoenergiaa voidaan silti hyödyntää, koska onhan Suomessa puuta! Häkäpönttögeneraattori lataa akustot viikottain täyteen, Laskeskelin, että pienen talon sähkötho olisi talvellakin helposti mahdollista saada alle sataan wattiin, jolloin kohtuukokoinen "kulumaton" Ni-Fe akusto riittää helposti viikoksi. Eikä suoraan puuhellan levyn lämmöstä sähköä tekevä TEG-generaattorikaan ole kallis. Niitä voisi hankkia 200 watin edestä, hukkalämpö tietty lämmitykseen. Jatkuvia sähkönkuluttajia olisi lähinnä kiertovesipumppu (jso sellainen tulee), noin 20 W ja joku kylmälaite, 100 litrainen jääkaappi menee jo alle 15 W keskimäärin. Autokin olisi hyvä saada toimimaan puukaasulla tai edes bioetanolilta, Venäjän energiaahan en kaipaa. Kaasukäyttöiset kylmälaitteetkin on sen takia poissuljettuja. Ja sähköä ne taas vievät tolkuttomasti kompressorilla toimiviin verrattuna.

Mikä on tekosyysi tukea enemmän tai vähemmön törkeitä yrityksiä energian oston muodossa?

17

235

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pitäähän tukea entisten työkavereiden töiden säilymistä!

      • Anonyymi

        Eikö tukea voisi maksaa suoraan ilman välikäsiä? Ahneita yritysjohtajia. Olen itsekin ahne, mutta ei ole ahnehdittavaa niinkuin suurilla pomoilla. Suomalaisella omavaraisella energialla on mukavaa lämmittää ja käyttää laitteita, eikä siihen sähköverkon tila vaikuta. Eikä sähkönhinta. Laitteet pelaavat vuosikymmeniä. Venäjäkään ei voi energian käyttöäsi sen jälkeen estää, jollei ohjus osu taloosi.


    • Anonyymi

      Mikä lienee aloittajan tekosyy tällä kertaa tyhmyytensä ilmituomiseen ?

      • Anonyymi

        60-luvulla sanottiin, että tietokoneelle ei tavallisella ihmisellä ole mitään käyttöä, mutta sinullapa on! Älä enää elä Venäläisen energian varassa, vaan suosi Suomalaista! Sitten pakastin ja lämmitys pelaa kolmannen maailmansodankin yli elle Tsar Bomba räjäytä tilaasi taivaa tuuliin.


    • Anonyymi

      Onhan näitä omakotitaloja, jotka eivät ole lainkaan verkkosähkön varassa. Ainut liittymä on tontille tieliittymä. Netti toimii 4G mokkulalla. Sähköä tehdään aurinkopaneleilla ja tuulivoimalla, varalla on vain pieni agregaatti. Nykyään tekniikka on kehittynyt niin paljon, että valaistukseen ei mene kovinkaan paljoa energiaa LED-valaistuksella. Muutkin sähkölaitteet toimivat aika pienellä sähköllä.

      Suurempiin sähköistyksiin on olemassa Volter, jolla voi sähköistää vaikka pienen kylän. https://volter.fi/suomi/

      • Anonyymi

        Nykyään sähkön tuottaminen itse onkin naurettavan helpoa ja suhteellisen halpaa. Eikä tarvitse miettiä pelaako kiertovesipumput ja pakastimet sitten sähkökatkoilla, kun aurinkopaneelit, tuulivoima, TEG, ja hätävarana puukaasu/E85 aggregaatti hoitaa sähköistyksen lähes automaattisesti. Nämähän pystyy kaikkia automatisoimaan käyttämällä luovuutta, metalliromua ja vaikkapa Arduinoa. Kiertovesisysteemin pitäisi varmuuden maksimoimiseksi tietty olla painovoimainen ja sisältää jäähdytinnestettä, ettei se voi jäätyä.


      • Anonyymi

        Ja pari kapasitoria väliin niin johan hönkii


      • Anonyymi

        Invertteri varmaan sisältänee laitteiden käynnistyspiikkien tasaamiseen tarvittavat konkat. Lisäkonkille ei taida olla käyttöä, kun niiden energiasisällöt ei pääse akkua lähellekään. Joskus rakensin superkonkka-taskulampun, pelittihän se.


    • Anonyymi

      " Nykyään sähkön tuottaminen itse onkin naurettavan helppoa ja suhteellisen halpaa"
      Että kuulostaakin typerältä ja suorastan naurettavalta Anteron ILMAISEN energia jälkeen !
      Koska tulee seuraava aloitus suhteellisen halvan energian tuottamisesta?

      • Anonyymi

        Mikä näistä keinoista on vaikea? Suuren osan kesästä olen käyttänyt pelkkää aurinkovirtaa. Eikä sähkö välttämättömyys muutenkaan ole. TEG tekee sähköä automaattisesti vaikka hakkeesta. Ja hiljaisesti eikä sen toimintaa tarvitse tarkastaa kuin kerran viikossa. Naurettavan halpaa, naurettavan helppoa. Alle 10 000 euron budjetilla saa jo järjestelmän, mikä pyörii kesät ja talvet säästä riippumatta. Ja kun minulta kaiken maailman koneita löytyy, niin tuo häkäpönttögeneraattori on mukavaa lisätekemistä. Jos mitään ei mistää tiedä, ei oikein mitään voi tehdäkään. Lienee tämän tietokoneenkin tehnyt joku keskivertoa viisaampi.


    • Anonyymi

      Onko TEG-generaattori syrjäyttämässä kotikapasitorin?
      TEG-generaattori lienee parhaimmillaan aloitusten generoinnissa

      • Anonyymi

        Voyager 1 -luotain saa voimansa radioisotooppi-TEG-generaattorista. Se lähettää edelleen dataa maahan, yli 40 vuoden jälkeen. TEGit ovat siis aika pitkäikäisiä. Amerikkalaisilla näyttää olevan enemmän noita TEG-videoita netissä, niistä saa hyvin lisätietoaja. Junttilandiassa siitä ei näköjään pahemmin tiedetä, mutta siksihän me ollaankin rappiolla, kun kansa ei tiedä mistään mitää. Vaikea sitä on mennä tekniikassa eteenpäin. Lämpövoimakoneena uusien TEGien hyötysuhde ohittaa helposti pienen aggregaatin, eikä se tarvitse mikrogrammakaan Venäläisiä fossiileja. TEG-yksiköitä saa hankittua ulkomailta, yleenä teholuokka on 10-100 W per yksikkö.


    • Anonyymi

      Ehkä kaikilla ei oo varaa alkuinvestointiin? Useamman tonnin se maksaa sellainen "ilmaisen sähkön tuotantolaitos" kotiinsa asennuttaakin. Aikansa saa myös paistella jotta tulee kulut katettua....

      • Anonyymi

        Rikkaat rikastuu, köyhät köyhtyy. Junttilandian hallitus ei saa mitään asioita kuntoon! Toivottavasti saadaan järkevä hallitus ennen sisällissotaa tai kolmatta maailmansotaa. Nykyhallituksen mielestä ilmeisesti talouskin kasvaa puheilla... Toisaalta tämä on totta. Ja olisihan tallainen laitos aika mahdoton jossakin kerrostaloasunnossa, mutta maaseudulla aivan toimiva. Pienikin aurinkosysteemi riittää jo perustarpeisiin, jos lämmitys toimii tulisijoilla. Romuista voi kasata lähes ilmaiseksi puusta sähköä tekevän häkäpöntön. Kuten: https://youtu.be/yYGKn12Weu4 Tämä vaan ei taida olla pelkästä romusta tehty. Sopivia auton moottoreita on valittavaksi asti. Tietysti akustokin vaatii hieman rahaa, ja häköpönttö täytyy täyttää manuaalisesti, joten aikaa menee, minua se ei haittaa. TEG-generaattorin pitäisi valmistua ensi viikolla. sitten sen näkee, onko se toimiva peli. Uuden prototyypin teho tulisi olemaan noin 60 W, mutta ajattelin laajentaa 300 wattiin tulevaisuudessa. Lämpö voisi tulla puuhellan levyltä tai palokaasuista.


    • Energian talteenotto ja käsittely- että jakelu on mukavasti menossa eteenpäin. Espooseen rakennettaan erittäin mielenkiintoista geotermistä laitosta ja tämän energianjakelu on varmasti taas ihan omanlainen lukunsa.

      Kohtuullisen syvälle on menty jo kairalla kun 6.1 kilometriä maan sisään päästy.

      Omavaraisuus on mielestäni myös tulevaisuudessa "se" juttu mihin kannattaa pyrkiä.

      • Anonyymi

        Sitten kun vielä saisi tuon Power to X prosessin kehitettyä siten, että sillä voisi käytännöllisesti tuottaa hiilivetypolttoaineita (kuten bensiiniä) aurinkosähköstä, olisi energian varastointiongelmatkin ratkaistu. Energian voisi muuntaa takaisin sähköksi dieselmoottorin avulla, joiden hyötysuhteet on parhaimmillaan yli 50 %. Eipä oltaisi enää Venäjän kahleissa sen jälkeen! Nykytekniikallakin onnistuu jo vedyn teko aurinkosähköllä käytännöllisesti, ja siitäkin voidaan tehdä takaisin sähköä polttokennolla tai polttomoottorilla, hyötysuhde on polttokennolla parempi. Mutta vedyn varastointi taas on epäkäytännöllistä.


    • Anonyymi

      Epäilyksistä huolimatta lämpösähkögeneraattorin eli TEGin prototyyppi tuottaa jo nyt sähköä, ja myös ilman Venäläisiä fossiileja, joilla suuri osa Suomalaisista tukee tuota mahtavaa oikeusvaltiota rahallisesti. Vähän vielä jatkokehittelemällä saadaan puiden kulutusta pienennettyä, jäähdytystä parannettua, ja sitten voidaankin aloittaa omavarainen sähköntuotanto ympärivuotisesti, ilman Venäjää. Hukkalämpö kuluu tietty lämmitykseen. 100 W TEG tuottaa noin 1900 W lämpöä, mutta näin hyviin hyötysuhteisiin tuskin päästään. Puun kulutuksessa tämä tarkoittaa noin 2 kg puuta tunnissa. Mutta onneksi vain muutaman kuukauden vuodessa, kun ei Aurinko tarpeeksi paista. https://youtu.be/wZTf4G5MORM

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko tyytyväinen viime tapaamiseemme?

      Vai toivoitko sen menevän toisella tavalla? Miten?
      Ikävä
      72
      3103
    2. Nyt se sit loppuu

      Et ei enää nähdä ja yhteyttä pidetä.
      Ikävä
      60
      2814
    3. Kuoleman pelko katosi

      Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä
      Hindulaisuus
      432
      2385
    4. Viikonloppu terveiset kaivatulle

      tähän alas ⬇️⬇️⬇️
      Ikävä
      79
      2208
    5. Myötähäpeä kun näkee sut,

      tekisit jotain ittelles. Ihan hyvällä tämä!
      Ikävä
      60
      2033
    6. Jos sitä keittelis teetä

      Ja miettis mitä mies siellä jossain touhuilee... ☕️
      Ikävä
      95
      2016
    7. Huomenta ........

      Huomenta 💗 Tiedän, että tuntuisit hyvälle.
      Ikävä
      12
      1606
    8. Kuhmolainen on selvästi kepun lehti

      Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan
      Kuhmo
      17
      1567
    9. Ei mun tunteet

      ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil
      Ikävä
      30
      1410
    10. Mitä nämä palautteet palstalla ovat?

      Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?
      Ikävä
      35
      1398
    Aihe