Kun mämmin valmistaa vähentämällä mallasta ja ruisjauhoa ja korvaamalla ne miedommilla raaka-aineilla ja käyttämällä jouluisia mausteita, saadaan jouluinen jouluisen makuinen mämmi.
Jouluinen jälkiruoka - Joulumämmi
1
93
Vastaukset
- Anonyymi
Joulumämmin valmistaminen tapahtuu samaan tapaan kuin mämmi yleensäkin valmistetaan. Ei muuta kun lisätään jouluisia mausteita. Ei myöskään säästetä siirappia. Jouluna sallittakoon sokeripommit.
Kotoisen Joulumämmin valmistus.
Joulumämmi valmistuu näistä aineksista:
3,5 litraa vettä
0,5 kg mämmimaltaita
1,0 kg ruisjauhoa
1-2 desilitraa siirappia
2 ruokalusikallista pomeranssin kuorta, vähennä, kun teet joulumämmin.
mausta joulumämmi jouluisilla mausteilla, esimerkiksi jouluisilla leivontamausteilla.
1 teelusikallista suolaa
1. Vaiheessa valmistetaan mämmiseos.
Sekoita kulhossa kuivina maltaat ja jauhot. Kuumenna vesi kattilassa noin 70-74 asteiseksi. Ripottele samalla vatkaten koko mallas-jauho seos veteen.
Voit lisätä ½-1 kg perunoista valmistetun soseen seokseen imeltymistä tehostamaan. Kuori pestyt perunat raakoina ja keitä pienessä vesimäärässä täysin kypsiksi ja soseuta kuumina suoraan keittoveteen niin että saat notkean puuromaisen perunasoseen. Jäähdytä sose noin 70-74 asteiseksi ja lisää se mämmiseokseen.
Sekoita mämmiseos tasaiseksi. Lisää VAIN tarvittaessa noin 70-74 asteista vettä
2. Vaiheessa mämmiseos imelletään
Laita mämmiseos noin 70 asteiseen uuniin. Anna imeltyä noin 3-4 tuntia. Sekoita imeltymisen aikana 2-3 kertaa ja samalla voit maistamalla seurata imeltymistä.
3. Vaiheessa mämmiseos maustetaan ja keitetään muutama minuutti.
Lisää imellettyyn mämmiseokseen siirappi, pomeranssinkuori ja suola. Lisää jouluiset mausteet, esimerkiksi jouluiset leivontamausteet toimii hyvin. Laita kattila liedelle ja kuumenna varovasti koko ajan tehokkaasti sekoittaen, pohjaan palalamista varoen. Kun mämmiseos alkaa kiehumaan keitä mämmiseosta muutama minuutti ja siirrä syrjään. Anna mämmiseoksen seisoa 15-30 minuuttia.
4. Vaiheessa mämmiseos kypsennetään miedossa sähköuunin lämmössä.
Laita joulumämmiseos posliiniseen tai vastaavaan uunivuokaan. Lisää pinnalle voimakasta siirappivettä kuorettumista estämään. Kypsentämisen aikana voit lisätä pinnalle pari kertaa muutaman ruokalusikallisen vettä. Paista aluksi noin 170 asteisessa uunissa. Kun joulumämmi alkaa kiehua, alenna uunin lämpötila noin 120-130 asteeseen, niin kiehuminen rauhoittuu ja voit kypsentää lähes täysiä vuokia. Kypsennä joulumämmiä sähkölieden uunissa noin 3-4 tuntia.
Mämmi on parhaimmillaan kun se on seisonut peitettynä viileässä 2-3 päivää. Tarjoa viileänä kerman tai maidon ja sirotesokerin kera. Joulumämmin kanssa sopii myös appelsiinikuorihillo ja vaniljakastike. Ja erilaiset sopivat lisukkeet maun mukaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/1911264Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1221118- 70840
- 48834
Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53770Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva50705- 33682
- 60679
- 52647
- 50645