Gluteeniton peruna-tattari mallasmämmi

Anonyymi

Olisiko tässä toimiva ohje valmistaa gluteeniton mämmi ?!


Näistä valmistuu gluteeniton peruna-tattari mallas mämmi:

3,5 litraa vettä perunoiden keittämiseen, lisäksi kuumaa vettä kannattaa varata "trimmaamiseen"
2 kg helposti soseutuvia perunoita - kaikki lajikkeet imeltyy
500 g gluteenittomia tattari mämmi maltaita, saa olla hiukan rouheista
600 g gluteenittomia karkeita tattarijauhoja
200 g gluteenittomia kaurajauhoja imeltämiseen
1 teelusikallinen suolaa
Jos haaluaa niin voi vaustaa halutuilla mausteilla. Monien mielestä maustamatta paras.

Näin valmistuu peruna-tattari mallas mämmi:
Seuraa koko valmistusajan seoksen sakeutta ja lisää tarvittaessa noin 70 asteista vettä.

1. Pese ja kuori perunat isoon n 7 litran kattilaan. Perunat voi keittää koko vesimäärässä. Älä lisää suolaa.
2. Keitä perunat täysin kypsiksi suolattomassa vedessä. Ota lähes koko keittovesimäärä toiseen kattilaan ja pidä kuumana. Jätä pieni vesimäärä helpottamaan perunoiden soseuttamista. Soseuta perunat kuumina perunasurvimella soseeksi. Lisää kuuma keittovesi soseeseen vetiseksi soseeksi.
3. Tämä on tärkeää !!! Jäähdytä vesinen sose huolellisesti 70-75 asteiseksi.
4. Tattarimaltaat, tattarijauhot ja kaurajauhot voi sekoittaa kuivina kulhoon. Lisää maltaat ja jauhot 70-75 asteiseksi jäähdytettyyn soseeseen vähitellen ja hyvin sekoittaen, niin että saadaan kevyesti sakea sose - noin vellimäinen puuro. Lisää tarvittaessa noin 70 asteista vettä.
5. Laita kansi kattilaan. Laita sosekattila 65-70 asteiseen uuniin imeltymään ja anna imeltyä noin 3 tuntia. Sekoita imeltymisen aikana 3-4 kertaa. Maistamalla voi seurata imeltymisen edistymistä.
6. Jos haluaa maustaa, niin mausteet voi lisätä tässä vaiheessa. Lisää suola. Laita sosekattila isolle keittolevylle ja kuumenna tehokkaasti sekoittaen, niin että sose alkaa kiehumaan - varo pohjaan palamista - ja siirrä kattila sivuun noin 15-30 minuutiksi.
7. Laita sose uunivuokiin. Aluksi voit paistaa hetken aikaa noin 180 asteisessa uunissa. Alenna uunin lämpötila 120-130 asteeseen. Lisää paiston aikana pinnalle 2-4 kertaa 2-3 ruokalusikallista vettä estämään kuorettumista.
8. Paista 3-4 tuntia.

Mämmi on pathaimmillaan kun se on seisonut viileässä jääkaapissa peitettynä 3 vuorokautta. Usein vuoka tyhjenee aikaisemmin, mutta siitä ei kannata huolestua. Varalle kannattaa valmistaa useampi vuoallinen.

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Oletko tyytyväinen viime tapaamiseemme?

        Vai toivoitko sen menevän toisella tavalla? Miten?
        Ikävä
        71
        2983
      2. Nyt se sit loppuu

        Et ei enää nähdä ja yhteyttä pidetä.
        Ikävä
        46
        2594
      3. Kuoleman pelko katosi

        Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä
        Hindulaisuus
        432
        2235
      4. Viikonloppu terveiset kaivatulle

        tähän alas ⬇️⬇️⬇️
        Ikävä
        79
        2148
      5. Jos sitä keittelis teetä

        Ja miettis mitä mies siellä jossain touhuilee... ☕️
        Ikävä
        95
        1966
      6. Myötähäpeä kun näkee sut,

        tekisit jotain ittelles. Ihan hyvällä tämä!
        Ikävä
        32
        1722
      7. Huomenta ........

        Huomenta 💗 Tiedän, että tuntuisit hyvälle.
        Ikävä
        12
        1546
      8. Kuhmolainen on selvästi kepun lehti

        Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan
        Kuhmo
        17
        1497
      9. Mitä nämä palautteet palstalla ovat?

        Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?
        Ikävä
        29
        1319
      10. Ei mun tunteet

        ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil
        Ikävä
        22
        1253
      Aihe