Perjantaiaamuna paistettu pieni filee on ollut jääkaapissa heti jäähdytyksen jälkeen. Uskaltaako syödä?
Paistettu lohifilee jääkaapissa?
7
2110
Vastaukset
- Anonyymi
MInä en söisi, mutta minä en pidä lämmitetystä kalasta vaan syön vain heti valmistuksen jälkeen.
- Anonyymi
En söisi, mutta minä en muutenkaan tykkää lämmitetystä kalasta. Syön kalaa vain, kun se on vasta valmistettua.
- Anonyymi
Voit syödä aivan huoletta, jos ihmiset paistavat jotain esim maanantaina niin ne syövät sen kysymättä keskiviikkona, se viikonlopun yli on jotenkin aivoissa sellainen käsite, että sen jälkeen ruoka on pilaantunut. Näin esim henkilöstöravintoloissa perjantaina tehdyt ruuat heitetään viikonlopuksi biojätteeseen ja näin tulee valtava ruokahävikki.
- Anonyymi
Jos hajuaistisi toimii suhteellisen normaalisti, se kyllä kertoo kalan syöntikelpoisuuden. Jos kala on paistamisen jälkeen jäähdytetty nopeasti, säilytetty ilmatiiviisti ja jääkaapin lämpötila on oikea, pitäisi olla syömäkelpoinen. Ei se kyllä missään nimessä parhaimmillaan ole. Itse paistan kalaa vain sen verran kuin heti syön.
- Anonyymi
Lisäisin vielä. Graavilohi ja savustetut lohet säilyvät hyvänä useamman päivän ja syömäkelpoisena pitempäänkin. Paistettu lohi, jos sen lämmittää uudelleen, on sen jälkeen tietysti ylikypsää, eikä kovin hyvää.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Lisäisin vielä. Graavilohi ja savustetut lohet säilyvät hyvänä useamman päivän ja syömäkelpoisena pitempäänkin. Paistettu lohi, jos sen lämmittää uudelleen, on sen jälkeen tietysti ylikypsää, eikä kovin hyvää.
Riippuu täysin siitä mitä "lämmittää uudelleen" tarkoittaa. Esim Sous vide -tyyppinen lämmittäminen ei havaittavasti huononna laatua, mutta on vähän hidas ja/tai on sähläämistä.
Minä uunitan tuorekaloja ja sitten pakastan ne ateriasatsikokoisina paakkuina. Sulatan ne siten, että panen satsin pienen lasiastiaan joka mahtuu kannelliseen lasipataan, lasipadan pohjalle lorautan vettä, valkoviiniä/punaviiniä tai viinietikaa, 4 cl, siten kannen kanssa mikroon, pienellä teholla, vaatii vähän kokeilua, tehon tulee olla sellainen että nesteestä syntyy minuutissa/kahdessa selvästi havaittavaa höyryä padan sisäpinnoille, tämä riippuu hieman satsin määrästä mutta yhden hlön satsi teholla "Defrost" ja kahden hlön satsi "Low" teholla. Nesteen määrällä ei ole suurta merkitystä kunhan se ei haihdu kokonaan, 4 cl on riittänyt aina. Noin 7 min ... 14 min riittää, olipa yhden tai kahden satsi, riippuu siitä kuinka vesipitoista itse satsi on. Hyvää tulee eikä pilaa rakennetta. Nesteeseen voi lisätä maun tai muunlaisen tarkoitusperän vuoksi joitain soveltuvia yrttejä. Neste (haihtuminen/höyry) aiheuttaa sen että padan sisällä on enintään 100 astettaC eikä mikroaallot, siis niiden kuumat pisteet, pääse kärventämään satsia, vaan ne vain kuumentaa nestettä/höyryä.
- Anonyymi
"Tuore"tiskiltä osettu raaka kala kannattaa valmistaa heti/ostopäivänä, sitten se kyllä säilyy oikeassa lämpötilassa olevassa jääkaapissa 2 ... 3 vuorokautta.
Kannattaa mitata jääkaapin lämpötila, meillä on digitaalinen ET501 paistomittari, maksoi kympin, on hämmästyttävän tarkka jopa pakastimen lämpötilan mittaamisessa, ja jäämurskassa näyttää hyvin tarkasti 0 °C. Säädin meidän jääkaapin niin että yön yli kiinni olleena siellä on 2 °C. Siten päivänmittaan kun sen ovea yhtenään availlaan, sen lämpötila nousee siltikin iltaan tullessa jonnekin 4 °C ... 6°C tietämille.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 723043
- 552705
Kuoleman pelko katosi
Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä4322315- 792178
- 951986
- 521875
- 121576
Kuhmolainen on selvästi kepun lehti
Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan171527Ei mun tunteet
ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil301370Mitä nämä palautteet palstalla ovat?
Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?291339