Paistettu lohifilee jääkaapissa?

Anonyymi

Perjantaiaamuna paistettu pieni filee on ollut jääkaapissa heti jäähdytyksen jälkeen. Uskaltaako syödä?

7

2110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      MInä en söisi, mutta minä en pidä lämmitetystä kalasta vaan syön vain heti valmistuksen jälkeen.

    • Anonyymi

      En söisi, mutta minä en muutenkaan tykkää lämmitetystä kalasta. Syön kalaa vain, kun se on vasta valmistettua.

    • Anonyymi

      Voit syödä aivan huoletta, jos ihmiset paistavat jotain esim maanantaina niin ne syövät sen kysymättä keskiviikkona, se viikonlopun yli on jotenkin aivoissa sellainen käsite, että sen jälkeen ruoka on pilaantunut. Näin esim henkilöstöravintoloissa perjantaina tehdyt ruuat heitetään viikonlopuksi biojätteeseen ja näin tulee valtava ruokahävikki.

    • Anonyymi

      Jos hajuaistisi toimii suhteellisen normaalisti, se kyllä kertoo kalan syöntikelpoisuuden. Jos kala on paistamisen jälkeen jäähdytetty nopeasti, säilytetty ilmatiiviisti ja jääkaapin lämpötila on oikea, pitäisi olla syömäkelpoinen. Ei se kyllä missään nimessä parhaimmillaan ole. Itse paistan kalaa vain sen verran kuin heti syön.

      • Anonyymi

        Lisäisin vielä. Graavilohi ja savustetut lohet säilyvät hyvänä useamman päivän ja syömäkelpoisena pitempäänkin. Paistettu lohi, jos sen lämmittää uudelleen, on sen jälkeen tietysti ylikypsää, eikä kovin hyvää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisäisin vielä. Graavilohi ja savustetut lohet säilyvät hyvänä useamman päivän ja syömäkelpoisena pitempäänkin. Paistettu lohi, jos sen lämmittää uudelleen, on sen jälkeen tietysti ylikypsää, eikä kovin hyvää.

        Riippuu täysin siitä mitä "lämmittää uudelleen" tarkoittaa. Esim Sous vide -tyyppinen lämmittäminen ei havaittavasti huononna laatua, mutta on vähän hidas ja/tai on sähläämistä.

        Minä uunitan tuorekaloja ja sitten pakastan ne ateriasatsikokoisina paakkuina. Sulatan ne siten, että panen satsin pienen lasiastiaan joka mahtuu kannelliseen lasipataan, lasipadan pohjalle lorautan vettä, valkoviiniä/punaviiniä tai viinietikaa, 4 cl, siten kannen kanssa mikroon, pienellä teholla, vaatii vähän kokeilua, tehon tulee olla sellainen että nesteestä syntyy minuutissa/kahdessa selvästi havaittavaa höyryä padan sisäpinnoille, tämä riippuu hieman satsin määrästä mutta yhden hlön satsi teholla "Defrost" ja kahden hlön satsi "Low" teholla. Nesteen määrällä ei ole suurta merkitystä kunhan se ei haihdu kokonaan, 4 cl on riittänyt aina. Noin 7 min ... 14 min riittää, olipa yhden tai kahden satsi, riippuu siitä kuinka vesipitoista itse satsi on. Hyvää tulee eikä pilaa rakennetta. Nesteeseen voi lisätä maun tai muunlaisen tarkoitusperän vuoksi joitain soveltuvia yrttejä. Neste (haihtuminen/höyry) aiheuttaa sen että padan sisällä on enintään 100 astettaC eikä mikroaallot, siis niiden kuumat pisteet, pääse kärventämään satsia, vaan ne vain kuumentaa nestettä/höyryä.


    • Anonyymi

      "Tuore"tiskiltä osettu raaka kala kannattaa valmistaa heti/ostopäivänä, sitten se kyllä säilyy oikeassa lämpötilassa olevassa jääkaapissa 2 ... 3 vuorokautta.

      Kannattaa mitata jääkaapin lämpötila, meillä on digitaalinen ET501 paistomittari, maksoi kympin, on hämmästyttävän tarkka jopa pakastimen lämpötilan mittaamisessa, ja jäämurskassa näyttää hyvin tarkasti 0 °C. Säädin meidän jääkaapin niin että yön yli kiinni olleena siellä on 2 °C. Siten päivänmittaan kun sen ovea yhtenään availlaan, sen lämpötila nousee siltikin iltaan tullessa jonnekin 4 °C ... 6°C tietämille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko tyytyväinen viime tapaamiseemme?

      Vai toivoitko sen menevän toisella tavalla? Miten?
      Ikävä
      72
      3043
    2. Nyt se sit loppuu

      Et ei enää nähdä ja yhteyttä pidetä.
      Ikävä
      55
      2705
    3. Kuoleman pelko katosi

      Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä
      Hindulaisuus
      432
      2315
    4. Viikonloppu terveiset kaivatulle

      tähän alas ⬇️⬇️⬇️
      Ikävä
      79
      2178
    5. Jos sitä keittelis teetä

      Ja miettis mitä mies siellä jossain touhuilee... ☕️
      Ikävä
      95
      1986
    6. Myötähäpeä kun näkee sut,

      tekisit jotain ittelles. Ihan hyvällä tämä!
      Ikävä
      52
      1875
    7. Huomenta ........

      Huomenta 💗 Tiedän, että tuntuisit hyvälle.
      Ikävä
      12
      1576
    8. Kuhmolainen on selvästi kepun lehti

      Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan
      Kuhmo
      17
      1527
    9. Ei mun tunteet

      ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil
      Ikävä
      30
      1370
    10. Mitä nämä palautteet palstalla ovat?

      Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?
      Ikävä
      29
      1339
    Aihe