Tee sose. Jos kypsennät raakana kuoritut perunat kattilassa erittäin vähässä vedessä, voit soseuttaa suoraan keittoveteen. vesi jää soseeseen.
Jos keität väljässä vedessä, ota keittovesi talteen ja soseuta perunat kuumina
kattilassa. Ohenna tönkkösose talteen otetulla vedellä sakeaksi soseeksi.
Jäähdytä sose huolellisesti ja välillä sekoittaen noin 70 asteiseksi.
Lisää jauhot vähitellen ripottelemalla ja samalla sekoittaen 70 asteiseen soseeseen. Laita kansi kattilaan. Lisää vain tarvittaessa 70 asteista keittovettä.
Laita sosekattila 70 asteiseen sähkölieden uuniin ja anna imeltyä noin 3-4 tuntia. Sekoita imeltymisen aikana noin 3 kertaa. Varmista imeltyminen maistamalla.
Lisää imeltyneeseen soseeseen voi siivuina sulamaan. Lisää maitoa niin että saat puuromaisen vellin kaltaisen soseen ja lisää suola. Sekoita hyvin. Tässä vaiheessa voit maustaa, mutta monien mielestä maustamatta paras. Siirappia tai sokeria ei lisätä perinteiseen imellettyyn perunalaatikkoon. Makeus saadaan aidosti imeltämällä.
Laita sose voideltuun lasiseen tai posliiniseen uunivuokaan. Lisää pinnalle voinokareita - jos haluat, niin pinnalle voit ripotella korppujauhoa.
Paista ensin kuumassa sähkölieden uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila 130-140 asteeseen, niin kupliminen heikkenee ja voit paistaa melkein täysiä vuokia.
Paista perinteistä vanhanajan imellettyä perunalaatikkoa noin 3 tuntia.
Imelletty perunalaatikko. 70 asteen sääntö.
Anonyymi
0
67
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 723023
- 552675
Kuoleman pelko katosi
Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä4322285- 792168
- 951976
- 351785
- 121556
Kuhmolainen on selvästi kepun lehti
Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan171517Ei mun tunteet
ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil301350Mitä nämä palautteet palstalla ovat?
Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?291329