Onko huono lisäaine tuommoinen lisäine kermassa eli stabilointiaine (karrageeni)?
Yleensä välttelen sellaisia kermoja joissa on. Luomukermassa ja Arlan tavallisessakaan kuohukermassa ei ilmeisesti sitä ole. Mutta Valion kermoissa yleisesti ainakin on. Aiemmin ei tainnut olla myöskään Lidlin kuohukermassa (valm. Satamaito Ulvila), mutta mutta.. kun hiljattain ostin ja luin ainesosat, niin siinäkin sitä oli.
Eli enää en taida ostaa muuta kuin Arlan kermoja. Ja tietenkin mikä valmistaja vaan sopii, joka ei laita tuota lisäainetta kermaan.
Olen vaan kuullut että ei ole suolistolle hyväksi karrageeni?
Korjatkaa jos on parempaa tietoa.
Kerman karrageeni
Anonyymi
1
410
Vastaukset
- Anonyymi
Ei niinkään huono: karrageenia käytetään saostamiseen ja hyytelöittämiseen, sitä on useampaa lajia, luonnontuote, siis levää esim. Irish Moss. mm. jäätelöiden valmistamiseeen, kirkkaat jälkiruokahyytelöt (Jello) yns. , kaikille ei sovi gelatiini/siasta tai naudasta jne.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/1911274Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1221118- 48844
- 70840
Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53770Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva50715- 33682
- 60679
- 50655
- 52647