Hyvästi hyvinvointi-Suomi!?

Anonyymi-ap

Minulle joskus muodostui sellainen käsitys KANSANEDUSTUSLAITOKSESTA eli EDUSKUNNASTA, että kun Suomalaiset käyvät vaaliuurnilla valitsemassa sinne edustajia, ajaisivat edustajat Suomalaisten (äänestäjien) etuja. Lisäksi, että eduskunnassa olisi vallassa eniten kannatusta saaneet puolueet/henkilöt. Tätä tilannetta jotkut kutsuvat DEMOKRATIAKSI. Viime vaaleissa tuo EI toteutunut ja nytkin käydään jo keskustelua siitä, miten saadaan kasaan hyvä jengi, riippumatta äänestystuloksesta. Suomen edulla ei ole mitään merkitystä, ilmoittavat Vihreät ja Vasemmistoliitto, silti heille kaavaillaan hallituspaikkaa. Valitettavasti näitä 1-5% kannatuksen saaneita puolueita näköjään tarvitaan, jotta hallitus saadaan muodostettua. Näille pikkupuolueille hallituspaikka on elinehto ja siksi "takkien kääntäminen" (lue:lupaukset äänestäjille) ovat vain sanojen helinää. Toki "vastalahjaksi" hallituksen muodostaja puolue "joutuu" antamaan periksi joillekin pienpuolueiden tavoitteille. Nykyinen hallitus on täysin epäonnistunut toimissaan ja vallanhuumassa pohtivat, kuinka pääsisivät jatkokaudelle vaalituloksesta riippumatta.
Hyvästi Suomi ja demokratia tervetuloa sosialismi, köyhyys ja entinen hyvinvointisuomi.
Taitaa olla edessä viimeinen eduskuntavaalien äänestys.

3

256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei puolueet päätä vaalien tuloksesta ,mitä järkeä niitä silloin olisi ylipäätänsä järjestää. Suomen valtiomuoto on kansanvaltainen demokratia ja toimimuoto se että kansa valitsee päättäjänsä ei päättäjät ei edes siitä kenen äännellä valitut kelpaavat, jos sellaista kuvittelee ei sellaisten ihmisten paikka ole eduskunnassa vaan vallan jossain muualla. Eduskunta toimii kansan mandaatilla ja vaalit voittanut muodostaa hallituksen. Hallitusneuvotteluissa katsotaan hallituksen toimivuuden kannata parhaiten soveltuva pohja hallitukselle. Jollei sitten jonkun kanssa jonkun sovi tehdä yhteistyötä voi kyllä jättäytyä oppositioon, mutta yhdenkään puolueen opposition jättäminen puhtaasti yhteistyöhaluttomuudesta/ "mielipide "eroista johtuen ei ole peruteltua ei puolueiden päätösvallassa . Sellainen olisi vaalituloksen mitätöimistä ja katsottavissa jonkin asteiseksi poliittiseksi vallan kaappaukseksi. Hallituksessa sovitellaan eri näkemyksiä ja jollei niin tehtäisi maassa voisi vallita yksipuolue järjestelmä ,mutta se ei ole tarkoituksen mukaista vaan se että eri kantoja omaavien kansalaisten mielipide ja edun ajo näkyy päätöksenteossa ja myös toteutuu jos ei täysin ,niin ainakin jossain määrin kompromissejen kautta. Toki aivan vastapäiden kanssa tullaan asetelmaan jossa ristiriitaisuudet ovat niin suuret että hallitusyhteistyöhön ei ole edellytyksiä ja tuo katsotaan hallitusneuvotteluissa joissa kartoitetaan soveltuvat hallituskumppanit huomioiden tulevia käsiteltäviä asioita ja kartoitetaan onko näkökulmat soviteltavissa sovinnollisesti yhteen. Eli jokseenkin se mitkä ovat kunkin tahon kynnyskysymyksiä ja mistä asioita voidaan sovitella ja miten .Ja tuo jo sinänsä vaatii ennalta asenteettomuutta.

    • Anonyymi

      Jokainen ehdokas haluaa hyväpalkkaisen tehtävän ja suosiota. Jokainen suomalainen taas katsoo oikeudekseen valittaa joka asiasta. Jos jotain luvataan niin se hivelee kansalaisen korvia. Miten tyytymättömiä ihmiset ovat nyt ja näköalattomia.

    • Anonyymi

      Jotkut joka tapauksessa tulevat valitukse äänestäneiden äänien perusteella. Valituksi tulleet päättäjät tekevät sitten niitä maatamme koskevia päätöksiä ja ratkaisuja. Kannattaa pyrkiä vaikuttamaan siihen, ketkä sinne eduskuntaan valitaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut

      Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/
      Ikävä
      191
      1284
    2. Miettimisen aihetta.

      Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.
      Ikävä
      122
      1128
    3. Mitkä on 3 viimeistä sanaa

      sun ja kaivattusi viesteilyssä? Ensin sun, sitten kaivatun?
      Ikävä
      48
      854
    4. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      70
      850
    5. Just nyt mä

      En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman
      Ikävä
      53
      780
    6. Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle

      Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva
      Ikävä
      50
      715
    7. Kuinka hyvin tunnet mut?

      Kerro musta mies jotain.
      Ikävä
      33
      682
    8. Piristä mua ystävä

      Hyvä💫...
      Ikävä
      60
      679
    9. Hakeudu hoitoon.

      En oo kiinnostunut susta.
      Ikävä
      50
      665
    10. Nainen, mitä ajattelet minusta?

      Mitä tuntemuksia saan aikaan sinussa? :/
      Ikävä
      52
      657
    Aihe