Pääsiäisen rosvopaisti.

Toki rakkaat rosvopaistin kaikki salat tietää ja eritoten miten sellainen valmistetaan ja tarjoillaan, mutta asian sivusta kerron, koska lammashan on pääsiäisen yksi ruoka.

Meillä ei lammas kuulunut nyt ruokalistalle, vaan ... no jääköön sanomatta, mutta kerron.

Vaasasta hieman pohjoiseen on Mustasaaressa Raippaluoto jonne on rakennettu aikamoinen silta, jota tosin en ole ajanut enkä veneellä sen alta myöskään, koska veneilyaikani seudulla oli aikana ennen siltarakentamista.

Saariryhmän pohjoiskärjessä on Björkö ja Svedjehamn, josta seuraava on Lappörarna.
Toki rakkaat kalamiehet tietävät Bjökön paulatehtaan tuotteet verkoissaan.

Aikanaan kun oli pieniä miljoonaurakoita, niin tuli puuhailtua majakoiden ja niihin liittyvien rakennusten kunnossapitoon.

Tuolloin tuli kyläläiset tutuiksi ja heidän elämäntapansa, johon kuului lampaiden laiduntaminen saarilla kesäaikaan ja syksyllä osan savustivat.

Tuli tuolloin ostettua lampaan ribsejä savustettuna toiveella, että nyt herkutellaan, mutta ne oli kuivia järsittäviä, mutta kunnon lihakimpaleet oli todella hyviä.

Tänään on meillä täällä Chiang Maissa ruokapuolen aiheena kuten ainakin kerran viikossa tulee olla, kala ja kalana lohi.

Päädyin kotikokkina omaan ratkaisuuni jälleen, en fileroinut fisua vaan toimin seuraavasti:
Tein 10 prosenttisen suolaliuosveden johon upotin kalan vain 10 minuutiksi ja sen jälkeen tunniksi toiseen kylmään liuokseen johon olin aiemmin keittänyt yrttejä, mausteita ja 5 erittäin väkevää chiliä.

Nyt fisu on muhimassa tuolla omavalmisteisessa saviruukku savustin-grillissä miedolla lämmöllä ilman savuja.

Tarjoillaan lämpimänä.

Mitä Rakkaat teidän kotikokkauksiinne kuuluu nyt pyhänä, onko tilattuna 5 thaimaalaista japania puhuvaa kokkia kuorotervehtimään runsasta vierasjoukkoanne pallogrillienne tai 6 liekkisen kupeeseen?

13

207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kiitos mahtavista kuvaliitteistä ja reportaasista sinne Chiang Maihin! On hyvännäköisiä annoksia noissa laadukkaissa kuvissa!

      • Anonyymi

        😍😋😍😋😍😋😍😋😍

        ❤️ ­­­N­y­m­f­o­m­­a­­a­­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      "erittäin väkevää chiliä"??

      Chiliä ei arvioida väkevyyksillä, vaan tulisuudella. Asteikko on scoville. Tulisimmat chilit ovat 16 000 000 scovillea.

      Pistähän poika kalapuikkosi Helkama- uuniin, mutta älä sammu ettei ne pala taas sinne ne sinun sushisi.

      2010

      • Kiitos rakas, lankesit ansaani, kiitos vielä kerran että päivystät 24/7 ja ajattelet mua 24/7.

        Anteeksi sanavalintani tulisuuden osalta opiskeleva kotikokki.

        Onko sulla muita kiireitä kuin suomi24 ja pihvipärräsi tänään?

        Miten korealaiset, voiko heidän kanssaan jo poistua pimennettyä päikkärihuonetta kauemmas päikkäriaikaan .... tuut tuut .... vaikkapa isä-poika viikonlopulle ilman tietotekniikkaa.


      • Anonyymi
        SENSSU kirjoitti:

        Kiitos rakas, lankesit ansaani, kiitos vielä kerran että päivystät 24/7 ja ajattelet mua 24/7.

        Anteeksi sanavalintani tulisuuden osalta opiskeleva kotikokki.

        Onko sulla muita kiireitä kuin suomi24 ja pihvipärräsi tänään?

        Miten korealaiset, voiko heidän kanssaan jo poistua pimennettyä päikkärihuonetta kauemmas päikkäriaikaan .... tuut tuut .... vaikkapa isä-poika viikonlopulle ilman tietotekniikkaa.

        Taas tuo saatanan resuperse jauhaa paskaa, chilin voimakas maku on peräisin aineosa jonka nimi on kapaisiini, se ei ole ollenkaan tulista vaan monien nisäkkäiden ruuansulatuskanavassa on soluja jotka tunnistavat aineen... Thaimaassa oli kaksi viikkoa myytävänä yksi perunalastu, ja siihen oli ympätty pitkälle jalostettua kapaisiiniä, se myynti kiellettiin välittömästi, hengen vaarallisena, lisäksi sitä kokeiltiin myydä jopa suomessa, sielläkin se poistettiin nopeasti valikoimista.

        Käytän paljon chiliä, se antaa hyvän fiiliksen, tiedän pari hyvää si rachassa valmistetaan thai tiger nimellä, sekä vielä parempaa on korealainen, nimeä en muista enkä viitsi mennä katsomaan...

        Ketsupista vielä kun nämä pellet herjailevat siitäkin, joskus tilaan ranskalaiset, laitan siihen nimenomaan chilikastiketta, en ketsuppia, ja oikeastaan kaikkeen muuhunkin tuokaan, jopa oikeisiin pihveihin... 555555

        By NumBall HHN 63v.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taas tuo saatanan resuperse jauhaa paskaa, chilin voimakas maku on peräisin aineosa jonka nimi on kapaisiini, se ei ole ollenkaan tulista vaan monien nisäkkäiden ruuansulatuskanavassa on soluja jotka tunnistavat aineen... Thaimaassa oli kaksi viikkoa myytävänä yksi perunalastu, ja siihen oli ympätty pitkälle jalostettua kapaisiiniä, se myynti kiellettiin välittömästi, hengen vaarallisena, lisäksi sitä kokeiltiin myydä jopa suomessa, sielläkin se poistettiin nopeasti valikoimista.

        Käytän paljon chiliä, se antaa hyvän fiiliksen, tiedän pari hyvää si rachassa valmistetaan thai tiger nimellä, sekä vielä parempaa on korealainen, nimeä en muista enkä viitsi mennä katsomaan...

        Ketsupista vielä kun nämä pellet herjailevat siitäkin, joskus tilaan ranskalaiset, laitan siihen nimenomaan chilikastiketta, en ketsuppia, ja oikeastaan kaikkeen muuhunkin tuokaan, jopa oikeisiin pihveihin... 555555

        By NumBall HHN 63v.

        ja lämmittele sinä pellenaama niitä sinun kalapuikkoja missä haluat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taas tuo saatanan resuperse jauhaa paskaa, chilin voimakas maku on peräisin aineosa jonka nimi on kapaisiini, se ei ole ollenkaan tulista vaan monien nisäkkäiden ruuansulatuskanavassa on soluja jotka tunnistavat aineen... Thaimaassa oli kaksi viikkoa myytävänä yksi perunalastu, ja siihen oli ympätty pitkälle jalostettua kapaisiiniä, se myynti kiellettiin välittömästi, hengen vaarallisena, lisäksi sitä kokeiltiin myydä jopa suomessa, sielläkin se poistettiin nopeasti valikoimista.

        Käytän paljon chiliä, se antaa hyvän fiiliksen, tiedän pari hyvää si rachassa valmistetaan thai tiger nimellä, sekä vielä parempaa on korealainen, nimeä en muista enkä viitsi mennä katsomaan...

        Ketsupista vielä kun nämä pellet herjailevat siitäkin, joskus tilaan ranskalaiset, laitan siihen nimenomaan chilikastiketta, en ketsuppia, ja oikeastaan kaikkeen muuhunkin tuokaan, jopa oikeisiin pihveihin... 555555

        By NumBall HHN 63v.

        Mutta äskenhän se oli tosi väkevää se sinun chili ja nyt sitten aloitit googlauksen että mistä se tulinen maku johtuu, vaikkei kukaan sitä sinulta kysynyt. Näytä pari "oikeaa pihviä"?
        Ei ole nimittäin näkynyt yhtään vaikka olet postitellut satoja kuvia.
        Ainoat oikeat laatupihvit on olleet Kympin kuvissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta äskenhän se oli tosi väkevää se sinun chili ja nyt sitten aloitit googlauksen että mistä se tulinen maku johtuu, vaikkei kukaan sitä sinulta kysynyt. Näytä pari "oikeaa pihviä"?
        Ei ole nimittäin näkynyt yhtään vaikka olet postitellut satoja kuvia.
        Ainoat oikeat laatupihvit on olleet Kympin kuvissa.

        Ei ne ole lainkaan pihvejä ne oli kyljyksiä https://ibb.co/LNWNtM9 tuossa on naudan ulkofile pihvi.


      • Anonyymi

        Näyttää palaneelta sandaalin pohjalta.


      • Anonyymi

        Tuplaranskalaisilla oikein on pistänyt hoikka poika menemään, mutta onnittelut siitä että tällä kertaa halpispihviä ei ole onnistuttu polttamaan, vaan se on pilattu kippaamalla soosit päälle. Hyvän pihvin päälle ei kipata sooseja, vaan hyvä pihvi syödään sellaisenaan ja korkeintaan dipataan sitä soosissa. Soosit on keksitty peittämään halpaa lihaa ja tuomaa makua siihen koska ilman se ei maistu millekään.

        Kannattaa koettaa edes kerran elämässä käydä oikeassa pihviravintolassa ja unohtaa nuo rekkamieskuppilat ja ranskalaiset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuplaranskalaisilla oikein on pistänyt hoikka poika menemään, mutta onnittelut siitä että tällä kertaa halpispihviä ei ole onnistuttu polttamaan, vaan se on pilattu kippaamalla soosit päälle. Hyvän pihvin päälle ei kipata sooseja, vaan hyvä pihvi syödään sellaisenaan ja korkeintaan dipataan sitä soosissa. Soosit on keksitty peittämään halpaa lihaa ja tuomaa makua siihen koska ilman se ei maistu millekään.

        Kannattaa koettaa edes kerran elämässä käydä oikeassa pihviravintolassa ja unohtaa nuo rekkamieskuppilat ja ranskalaiset.

        Pasanen ilman ranskalaisia on kuin Jippo kaukoputki ilman putkea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ne ole lainkaan pihvejä ne oli kyljyksiä https://ibb.co/LNWNtM9 tuossa on naudan ulkofile pihvi.

        Missä tuossa on pihviä?


    • Anonyymi

      Totuus Senssu Pasasen Thaimaasta ja rosvopaisteista kävi ilmi hänen kirjoituksestaan vuodelta 2019:

      "Jos et tarvitse ravintolatasoisia ruokia joka päivä täällä Suomessa, niin 40e viikossa riittää hyvin kotona tehtyyn ruokaan... 5kg perunoita 4,80e. 6ps makarooneja 1,20e. 3kg porsaan ulkofilettä 20.00e. 7l maitoa 6,80. HK:n sininen 2,40e lihaliemi 12 pieces 2,00e. Makkarakeittoakin voi syödä 2-3 päivää. kahvi 4e. Näitä kaikkia ei tarvitse joka viikko ostaa, meilläkin muija juo vettä ruuan kanssa. Sipulit ja mausteet mahtuvat hyvinkin tällä kaavalla laskettuun ruokalaskuun kuukauden otannalla, Thaimaalaisesta kaupasta käymme ostamassa joskus kala ja osterikastiketta... Silloin budjetti ylittyy noin 8e, mutta ne kestävät sen kuukauden"

      Siinä se on Senssu Tapsa Pasasen totuus hänen ravintolatasoistaan.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En voi jutella kanssasi

      tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih
      Tunteet
      56
      7207
    2. Trump ja Vance murskasivat ja nolasivat Zelenskyn tiedotusvälineiden edessä Valkoisessa talossa.

      Jopa oli uskomaton tilaisuus Valkoisessa talossa. Zelensky jäi täydelliseksi lehdellä soittelijaksi suhteessa Trumpiin j
      Maailman menoa
      719
      3370
    3. Mikä on kaivattusi ärsyttävin piirre?

      Mun kaivattu on erittäin vastahakoinen puhumaan itsestä. Kääntää puheenaiheen aina muuhun kun hänestä tulee puhetta.
      Ikävä
      148
      1650
    4. Zelenskyi ei suostunut nöyrtymään Trumpin ja Vancen edessä, siksi meni pieleen

      Trumppia täytyy imarrella, silloin homma toimii aina. Tähän Zelenskyi ei suostunut.
      Maailman menoa
      278
      1530
    5. Koska olet rakastellut

      Kaivattusi kanssa viimeksi?
      Ikävä
      84
      1355
    6. Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa

      Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens
      Maailman menoa
      84
      1351
    7. Miten saisin

      Sinut omakseni?
      Ikävä
      91
      1240
    8. Anteeksi Pekka -vedätys

      Apuna Ry:n somessa levinnyt Anteeksi Pakka -kampanja saa aina vaan kummallisempia piirteitä. ”Mä pyydän anteeksi. Mä
      Maailman menoa
      63
      1217
    9. Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee yhdessä TOTUUDEN kanssa.

      Tajuatteko, että jotkut ihmiset pitävät siitä, kun toiset kaatuvat? He nauttivat siitä, kun toiset mokaavat tai käyttävä
      Idän uskonnot
      233
      1173
    10. Kumpi tästä

      Teidän tilanteesta teki vaikeaa? Sivusta
      Ikävä
      81
      1134
    Aihe