cyrillitsa.ru/google translate/ Снег: почему на Руси его считали «покойницким»
Venäläiset pitivät lunta todella kuoleman persoonallisuutena. Suurin osa tästä johtui esi-isiemme elämäntavasta. Tästä syystä lunta pidettiin kuitenkin myös uudestisyntymisen symbolina.
Lumi merkkejä
Kaikissa Venäjän kolkissa on säilynyt monia kuolemaan liittyviä merkkejä. Monet heistä mainitsevat lumen. Esimerkiksi teoksen "Venäjän pohjoisen etninen historia ja kansankulttuuri XII-XX vuosisadalla" kirjoittajan Irina Vlasovan mukaan esi-isämme havaitsivat lumimyrskyn yhden perheenjäsenen välittömän kuoleman ennusteena. Lisäksi Tšerepovetsin alueella uskottiin, että jos "pääsi edessä" on voimakas lumimyrsky, odota perheen pään murhaa.
Venäläiset pitivät usein kuolemaa ja lunta lähes synonyymeina. Siten permiläisillä ei ollut epäilystäkään siitä, että kuolleet haaveilevat taivaalta putoavasta sateesta, useimmiten lumisateesta. Lisäksi Venäjällä vainajat kuljetettiin hautausmaalle rekillä sekä talvella että kesällä, vaikka reet oli tarkoitettu liikkumiseen vain lumikuorella. Lumen avulla he oppivat, millainen vainaja oli elämän aikana. Jos esimerkiksi hautauksen aikana satoi lunta, he sanoivat, että hyvä ihminen oli kuollut.
Vuodenajat ja niiden muutokset
Luonnonilmiöiden tarkka huomioiminen selittyy sillä, että ylivoimainen enemmistö tsaari-Venäjän väestöstä oli talonpoikia, joiden elämä oli suoraan riippuvainen säästä: kuivuus lupasi sadon katoamista ja nälänhätää ja päinvastoin. On selvää, että tällaisella lähestymistavalla syksy ja talvi olivat esi-isiemme mukaan taantuman ja kuihtumisen aikoja. Nämä vuodenajat korreloivat venäläisten mielissä ihmisen elämän, vanhuuden ja kuoleman vaiheiden kanssa.
Ei ole yllättävää, että jumalatar Morena oli yksi slaavien lumisen ja kylmän talven ja kuoleman persoonallisuuksista. Morenaa pidettiin erittäin voimakkaana jumalattarina, mutta kevään saapuessa valojumalat vangitsivat hänet kahleisiin. Mutta samaan aikaan Morena, kuten lumi, oli eräänlainen uudestisyntymisen symboli. Kuten tiedät, talven jälkeen tulee aina kevät, joka herättää luonnon jälleen henkiin. Ilman vuodenaikojen vaihtelua ei olisi elinkaarta.
Positiivinen symboliikka
Siksi lumi puolestaan ei symboloi vain elämänvaiheen päättymistä, surua ja tyhjyyttä, vaan myös puhtautta, rauhaa ja jopa uudestisyntymistä. Ainakin näin kirjoittavat Ivan Podyukov ja muut julkaisun "Kuolevaisten Kaman alueen venäläisten murteiden sanakirja, fraseologia ja symboliikka" kirjoittajat. Lisäksi venäläiset tiesivät, että maa jäätyisi ilman lumipeitettä, joten he usein puhuivat pakkasesta kiitollisina: "Kiitos, Frost, että toit lunta."
Lisäksi lunta, kuten monia kuolemaan liittyviä ominaisuuksia (esimerkiksi saippuaa, jota käytettiin kuolleiden pesemiseen), pidettiin parantavana aineena Venäjällä. He peseytyivät loppiaisena kerätyllä lumella nimenomaan ihon terveyden säilyttämiseksi. Tällaista lunta käytettiin myös muiden elinten hoitoon. Yleisesti ottaen venäläiset pitivät loppiaisena lumisadetta hyvänä enteenä. Esi-isämme uskoivat, että lumi lupasi tässä tapauksessa hedelmällisen kesän.
Lumi: miksi Venäjällä sitä pidettiin "kuolleena"
Anonyymi-ap
0
103
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/1911294Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1221128- 48854
- 70850
Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53780Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva50725- 33692
- 60679
- 50665
- 52657