Kehitysvamma suhteen ei ole todettu

Anonyymi-ap

Luin netistä minun toisen diagnoosin suhteen on todettu yhteys Narsisti piirteisiin eli ADHD suhteen on todettu ne voi moni on Narsisteja tuon takia haluaako jotkut kehitysvamma puolella työssä olevat ohjaajat minut Adhd takia jatkuvasti mielenterveys puolelle saada?

T. Henna Maria Espoosta

3

291

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tässä taas on kirjoitettu myös niillä joilla on autismi voi olla myös narsisti piirteitä.

      Terapeuttitalo
      home-icon
      Terapiapalvelut
      Yksilöpsykoterapia
      Pariterapia
      Perheterapia
      Terapeuttihaku
      Hinnasto
      Nettitestit
      Auttava puhelin
      Koulutukset ja valmennukset
      Terapeuttitalo
      Yhteystiedot
      Privacy Policy
      Blogi
      Kauppa
      Neurokirjo voi näyttäytyä ohutnahkaisena narsismina

      Neurokirjo voi näyttäytyä ohutnahkaisena narsismina.

      Neurokirjo voi näyttäytyä ohutnahkaisena narsismina. Autismin kirjo tai ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) ja ohutnahkainen narsismi ovat eri psykiatrisia ilmiötä, mutta ne voivat vaikuttaa toisiinsa monimutkaisilla tavoilla.

      ADHD
      ADHD on neurokehityksellinen häiriö, joka vaikuttaa keskittymiseen, impulssikontrolliin ja aktiivisuustasoihin. Ohutnahkainen narsismi on termi, jota käytetään kuvaamaan narsistisen persoonallisuushäiriön muotoa, jossa henkilö on erityisen herkkä kritiikille ja hylkäämiselle ja voi reagoida niihin voimakkaasti.

      ADHD:n ja ohutnahkaisen narsismin yhteydessä on huomioitava seuraavat seikat
      Itsetunnon haasteet: ADHD:n kanssa kamppailevat henkilöt voivat kokea itsetunnon ongelmia, koska he saattavat kohdata toistuvasti negatiivista palautetta käyttäytymisestään. Tämä voi johtaa herkkyyteen kritiikkiä kohtaan ja tarpeeseen suojella itsetuntoa, mikä voi ilmetä ohutnahkaisena narsismina.
      Sosiaalisen vuorovaikutuksen vaikeudet: ADHD voi vaikeuttaa sosiaalisten tilanteiden lukemista ja asianmukaisten sosiaalisten vihjeiden tulkintaa, mikä voi johtaa väärinymmärryksiin ja konflikteihin. Tämä voi puolestaan lisätä herkkyyttä sosiaaliselle hylkäämiselle.
      Impulsiivisuus: ADHD:n piirteisiin kuuluu usein impulsiivisuus, mikä voi johtaa harkitsemattomiin reaktioihin kritiikkiin tai haasteisiin. Tämä voi näyttäytyä ulospäin ohutnahkaisen narsismin kaltaisena käytöksenä.
      Kompensaatiomekanismit: Joillakin ADHD:ta sairastavilla voi kehittyä kompensaatiomekanismeja, kuten suurieleisyys tai itsekorostus, selviytyäkseen ADHD:n aiheuttamista haasteista. Nämä mekanismit voivat muistuttaa narsistisia piirteitä.
      Jos on huoli siitä, että ADHD:ta sairastava henkilö osoittaa ohutnahkaisen narsismin piirteitä, on suositeltavaa hakea ammattilaisten apua. Psykologit ja psykiatrit voivat arvioida yksilön tilannetta ja tarjota asianmukaista tukea ja hoitoa.

      Autismin kirjo
      Autismi on neurokehityksellinen häiriö, joka ilmenee yleensä varhaislapsuudessa ja vaikuttaa kommunikaatioon, sosiaaliseen vuorovaikutukseen ja käyttäytymiseen. Ohutnahkainen persoonallisuushäiriö, joka usein liitetään narsistiseen persoonallisuushäiriöön, viittaa henkilöön, joka on erityisen herkkä kritiikille ja hylkäämiselle ja voi reagoida voimakkaasti näihin tilanteisiin.

      Vaikka autismi ja ohutnahkainen persoonallisuushäiriö ovat erillisiä häiriöitä, on mahdollista, että henkilöllä voi olla molemmat tilat. Autismi voi vaikuttaa henkilön sosiaaliseen ymmärrykseen ja kykyyn tulkita muiden ihmisten käyttäytymistä ja aikomuksia, mikä voi johtaa väärinymmärryksiin ja herkkyyteen sosiaalisissa tilanteissa. Tämä voi puolestaan lisätä henkilön haavoittuvuutta kehittää ohutnahkaisia piirteitä, jos hän kokee toistuvasti sosiaalista hyljeksintää tai kritiikkiä.

      Neurokirjo itsessään ei aiheuta ohutnahkaisen narsismin piirteitä
      On tärkeää huomata, että ADHD tai autisminkirjo itsessään ei aiheuta ohutnahkaista narsismia, eikä jokainen ADHD tai autisminkirjoinen henkilö kehitä narsistisia piirteitä. Persoonallisuuden piirteiden kehittyminen on monimutkainen prosessi, johon vaikuttavat monet tekijät, kuten yksilön elämänkokemukset, kasvatus ja ympäristö.

    • Anonyymi

      Vaikuttaa siltä, että pohdit neurokirjon (ADHD:n ja autismin) sekä narsististen piirteiden mahdollista yhteyttä ja sitä, miten muut ihmiset, kuten ohjaajat tai terveydenhuollon ammattilaiset, suhtautuvat sinuun.

      Muutama tärkeä asia tähän liittyen:

      Neurokirjon piirteet eivät tee kenestäkään narsistia.
      – ADHD tai autismi voivat vaikuttaa ihmisen käyttäytymiseen, mutta ne eivät tarkoita, että henkilöllä olisi narsistinen persoonallisuushäiriö.
      – Toisinaan neurokirjon ihmiset voivat olla herkkiä kritiikille tai reagoida vahvasti, mutta tämä ei tarkoita, että kyseessä olisi narsismi.

      Olet oikeutettu tukeen ilman leimaamista.
      – Jos ADHD tai muut diagnoosit aiheuttavat sinulle haasteita, sinulla on oikeus saada apua ilman, että sinua työnnetään väkisin mielenterveyspuolelle, jos se ei ole tarpeellista.
      – Jos koet, että sinua ei ymmärretä tai sinulle ei tarjota oikeanlaista tukea, voit aina keskustella asiasta jonkun luotettavan henkilön, esimerkiksi sosiaalityöntekijän tai psykologin, kanssa.

      Sinulla on oikeus tuntea itsesi arvokkaaksi juuri sellaisena kuin olet.
      – Riippumatta diagnooseista tai piirteistäsi, olet arvokas ihminen.
      – Jos koet epävarmuutta tai pohdit, miten sinuun suhtaudutaan, voi olla hyvä puhua asiasta jollekin, joka voi tukea sinua.

      Tuntuuko sinusta, että joku kohtelee sinua epäoikeudenmukaisesti ADHD-diagnoosin tai muiden syiden takia? Vai onko kyse enemmän omista ajatuksistasi ja

      • Anonyymi

        Juuri näin on Adhd takia kehitysvamma puolella työssä olevat ohjaajat sanoo jatkuvasti vammaissosiaali työntekijälle niiden mielestä kuulun mielenterveys puolelle.


        Ja kaiken huipuksi olin Tiktok sivulla yhden Lievän älyllisen kehitysvamman saaneeena olevan live jutussa puhumassa sitten sen kehitysvammaisen live juttuun tuli joku nainen jolla on Itsellä lapsi jolla on Lievä älyllinen kehitysvamma se sano mitä se minun puhetta kuunteli se nainen sano sen mielestä olen Adhd ja Autismi sekoitus se nainen sanoi sillä on myös muka Adhd ja sen kohdalla on autismi epäilys.

        Voiko sellainen jolla on oma lapsi jolla on Lievä älyllinen kehitysvamma ja itse on saanut Adhd ja Autismin minun puheen perusteella sanoo, että olen saanut väärin Lievän älyllisen kehitysvamman ja Adhd lisäksi pitäisi olla Autismi eikä älyllinen kehitysvamma.

        T Henna Maria Espoosta


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut

      Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/
      Ikävä
      191
      1234
    2. Miettimisen aihetta.

      Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.
      Ikävä
      122
      1098
    3. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      70
      820
    4. Mitkä on 3 viimeistä sanaa

      sun ja kaivattusi viesteilyssä? Ensin sun, sitten kaivatun?
      Ikävä
      48
      814
    5. Just nyt mä

      En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman
      Ikävä
      53
      760
    6. Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle

      Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva
      Ikävä
      50
      685
    7. Kuinka hyvin tunnet mut?

      Kerro musta mies jotain.
      Ikävä
      33
      662
    8. Piristä mua ystävä

      Hyvä💫...
      Ikävä
      60
      659
    9. Nainen, mitä ajattelet minusta?

      Mitä tuntemuksia saan aikaan sinussa? :/
      Ikävä
      52
      627
    10. Hakeudu hoitoon.

      En oo kiinnostunut susta.
      Ikävä
      50
      615
    Aihe