Suomessa tuotetussa lihassa salmonella- ja kolibakteerin riskit ovat Somerpalon mukaan hyvin pienet. Maailmalla tilanne on sen sijaan toinen: etenkin salmonella on yleisimpiä ruokamyrkytyksen aiheuttajia.
– Sen vuoksi kotimainen liha on siis yleensä turvallisempaa kuin ulkomainen. Raa’an lihan syöminen on kuitenkin aina riski, erityisesti jos lihaa ei ole käsitelty oikein.
Salmonella on suolistobakteeri, joka säilyy hengissä suoliston ulkopuolellakin. Salmonella voi tarttua eläinten ja ihmisen ulosteilla saastuneiden elintarvikkeiden tai veden välityksellä ja aiheuttaa ruokamyrkytyksen.
Kolibakteeria on tavallisesti ihmisten ja eläinten suolistossa. Osa kolibakteereista, kuten EHEC, pystyy aiheuttamaan ihmiselle ripulina ilmeneviä suolistotulehduksia.
Salmonella ja kolibakteeri tuhoutuvat kuumentamalla, joten siksi ulkomaisesta lihasta eikko tuotantohygienia, huono veden laatutehdyt medium-pihvit kannattaa jättää väliin.
Heikko tuotantohygienia, huono veden ym laatu ulkolasessa lihassa
Anonyymi-ap
1
78
Vastaukset
- Anonyymi
Mistäs kopioit?
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 873237
- 622957
Kuoleman pelko katosi
Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä4322465- 802293
- 742199
- 952026
Toiselle puolikkaalleni
Sinulla ei taida olla kaikki nyt ihan hyvin? Minua itketti eilen kauheasti, sinunko itkuja itkin? Kyllä kaikki selviää j361753- 121626
Kuhmolainen on selvästi kepun lehti
Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan201613Ei mun tunteet
ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil301450