Luoti ja taivas

TuomiopaivanProfetta

hmmmm, kaipa minä olen kysynyt tätä jo joskus täällä. Mutta päässyt unohtumaan. Joten.....

Ns. silloin tällöin näkee telkarista jossain "sotaalueella" amuskelua. Aseet taivasta kohti ja lipas tyhjäksi. Hmmmm.... eikö sen pitäs tipahtaa alaskin? Ja tipahtaako se nopeudella joka olisi vaarallinen. Olisiko missään tapauksia jossa keskellä kirkasta päivää luoti olisi tipahtanut niskaan.

...mutta noh... semmosta tällä kertaa....

19

2263

Vastaukset

Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dfhedjhrtrj

,mutta niiden nopeus ei ole enää tappava. Ei ne uppoa lihaan tai riko kalloa.

Luotien lähtönopeudet ovat huomattavasti korkeampia kuin niiden maksiminopeus vapaassa pudotuksessa ilmakehässä.

• Periaatteessa mahdollista...

Jos rynnäkkökiväärillä ampuu luodin 2KM korkeuteen kai se aika kovaksi kiihtyy, mutta sitten on ilmanvastus. Eli tokko se kuula putoaa yli 300km/s vaikka miten tulisi. Piipun suusta luoti lähtee 2000km/s eli oleellinen ero...

• turturtu
        Periaatteessa mahdollista... kirjoitti:

Jos rynnäkkökiväärillä ampuu luodin 2KM korkeuteen kai se aika kovaksi kiihtyy, mutta sitten on ilmanvastus. Eli tokko se kuula putoaa yli 300km/s vaikka miten tulisi. Piipun suusta luoti lähtee 2000km/s eli oleellinen ero...

Ei ole nopeus lähelläkää 2000km/s kun luoti lähtee piipusta!! Se ei ole edes lähelläkään 2000m/s.

Luotien lähtönopeus on rynnäkkökiväärillä luokkaa 710m/s (2560km/h)

Lentokoneellakin voidaan siis lentää nopeampaa kuin luoti.

Mielenkiintoinen seikka luodeissa on se että piipun rihlaus saa ne pyörimään akselinsa ympäri ja ne sen ansiosta (hyrräilmiö) säilyttävät asentonsa. Ylöspäin ammuttu luoti putoaa perä edellä ja viistosti ammuttu luoti putoaa viistosti.

• Periaatteessa mahdollista... kirjoitti:

Lähtönopeus lienee lähellä 500-700m/s putoamis nopeus reilusti alle äänen nopeuden, noin 100m/s.
        Luulen että kyllä putoava luoti haavan tekee.

• Periaatteessa mahdollista... kirjoitti:

2000km/s on noin 6.6 kertainen valonnopeus? ja einsteinin mukaan mikään ei voi kulkea valoa nopeammin... eli tuo tieto lienee väärä :D

• Valopää
        filosofia kirjoitti:

2000km/s on noin 6.6 kertainen valonnopeus? ja einsteinin mukaan mikään ei voi kulkea valoa nopeammin... eli tuo tieto lienee väärä :D

Taisi sinullakin käydä pieni kömmähdys tuon valonopeuden kanssa:)

• erterdfh
        airfoil kirjoitti:

Lähtönopeus lienee lähellä 500-700m/s putoamis nopeus reilusti alle äänen nopeuden, noin 100m/s.

, mutta kipeää saattaa kuitenkin tehdä. Luodit eivät nimittäin putoaa terävä puoli edellä, vaan perse edellä jos ne ampuu ylös. Johtuu justiin siitä hyrräefektistä.

• Pelästynyt
        airfoil kirjoitti:

Joskus kauan sitten kävelin tiellä kotipihassani. Yht äkkiä korvani ohi kuului hyvin voimakas suraus ja kuulin saman äänen saman tien takaani selvästi.
        Se oli hätkäyttävä kokemus. Olin aivan selvä ja järjissäni.
        Olen tullut siihen tulokseen ja monen kanssa jutellut että se oli kaukaa ammuttu kiväärin luoti joka ennen minua oli osunut puiden oksiin joita oli paljon kulkureitin tiellä. Näihin osuessaan luoti oli alkanut pyöriä holtittomasti ja siitä surina. Tuollainen, ehkä viidenkin kilometrin päästä ammuttu kiväärin luoti on mielestäni vielä hyvin vaarallinen joten olen ajatellut että läheltä piti. Muuta selitystä en asialle keksi.

• 330 000
        filosofia kirjoitti:

eikös valo kulje n. 330 000 km/s, vai sekoitanko kun ääni taas kulkee n.330m/s. Eli jos sinut ammutaan, olet kuollut ennen kuin kuulet pamauksen. Tosin vain siinä tapauksessa että kuolee heti.

• 330 000 kirjoitti:

eikös valo kulje n. 330 000 km/s, vai sekoitanko kun ääni taas kulkee n.330m/s. Eli jos sinut ammutaan, olet kuollut ennen kuin kuulet pamauksen. Tosin vain siinä tapauksessa että kuolee heti.

noin 300 000 km/s.
        ainakin lähestytään hyvää vauhtia oikeaa arvoa :D
        (299*** jotai on kai tarkka)

• lkjh
        erterdfh kirjoitti:

, mutta kipeää saattaa kuitenkin tehdä. Luodit eivät nimittäin putoaa terävä puoli edellä, vaan perse edellä jos ne ampuu ylös. Johtuu justiin siitä hyrräefektistä.

... ja saattaa tehdä pahempaakin. Nettilähteestä kopioitua:

"Different bullet types behave in different ways. A .22LR bullet reaches a maximum altitude of 1179 metres and a terminal velocity of either 60 metres per second or 43 metres per second depending upon whether the bullet falls base first or tumbles. A .44 magnum bullet will reach an altitude of 1377 metres and a terminal velocity of 76 metres per second falling base first. A .30-06 bullet will reach an altitude of 3080 metres with a terminal velocity of 99 metres per second. The total flight time for the .22LR is between 30 and 36 seconds, while for the .30-06, it is about 58 seconds. The velocities of the bullets as they leave the rifle muzzle are much higher than their falling velocities. A .22LR has a muzzle velocity of 383 metres per second and the .30-06 has a muzzle velocity of 823 metres per second.

According to tests undertaken by Browning at the beginning of the century and recently by L .C. Haag, the bullet velocity required for skin penetration is between 45 and 60 metres per second which is within the velocity range of falling bullets. Of course, skin penetration is not required in order to cause serious or fatal injury and any responsible person will never fire bullets into the air in this manner."

http://nfttu.blogspot.com/2005/12/celebratory-gun-firing-good-idea-or.html

• Valopää
        330 000 kirjoitti:

Ja valoa nopeammin kulkeva luoti tappaa ennen kuin se on edes ammuttukaan :)

• Toomie

Miks ne muuten ampuu taivaalle? Siksi, että tv-ryhmä on antanut viisi dollaria mieheen jos tulittavat mukamas kiukuspäissään ja saadaan vähän dramatiikkaa iltauutisiin!

• alskfdalkfhl

Muistelen kuulleeni, että noista ilmaan ammutuista luodeista kuolee ja vammautuu ihmisiä sen verran, että ovat jossain päin jopa kiellettyjä. Ovat ehkä viistoon ammuttuja luoteja

• asian vierestä

Olen ihmetellyt miksei kukaan varota, ja kuinka paljon tulee silmävammoja uudenvuoden raketeista. Niitä kun töllistellään taivaalle ja varmaan se keppi pudotessaan saattaa silmän vauriottaa.

• 2000km/s on noin 6.6 kertai...
        asian vierestä kirjoitti:

Olen ihmetellyt miksei kukaan varota, ja kuinka paljon tulee silmävammoja uudenvuoden raketeista. Niitä kun töllistellään taivaalle ja varmaan se keppi pudotessaan saattaa silmän vauriottaa.

"ja einsteinin mukaan mikään ei voi kulkea valoa nopeammin... eli tuo tieto lienee väärä :D"
        Einstein ei ajatellut, kun tuollaista sanoi... jos valon matka aurinkoon kestää noin 8minuuttia ja matkaa kertyy maasta 149 597 870,69 miksei ihminen voisi saavuttaa avaruudessa suurempaa nopeutta kuin

299 792 458m\s=17 987 547 480m minuutissa
        Eli valon matka aurinkoon kestää n.8.2 minuuttia

Eli tuonhan voisi muuttaa helposti liike-enegiaksi
        esim.
        0,5*1KG*149 597 870,69 toiseen tekee
        0,5*1KG*22 379 522 708 536 900
        vaatii vissiin jotain 11 189 761 354 268 450 joulen energian sekuntia kohden tuolle kilon kuulalle.

Ja sitten kun tuo muutetaan kilojouleiksi tulee
        11 189 761 354 268, 450 kJ
        Megajouleina: 11 189 761 354, 268 450
        gigajouleina: 11 189 761
        terajouleina: 11 187, 781

Vastaus: 11 188 terajoulea tarvitaan esineen siirtämiseen valon nopeudella sekunti.

Tämä on varma todistus, ettei Newtonin laki ei pidä paikkaansa.

• treas
        2000km/s on noin 6.6 kertai... kirjoitti:

"ja einsteinin mukaan mikään ei voi kulkea valoa nopeammin... eli tuo tieto lienee väärä :D"
        Einstein ei ajatellut, kun tuollaista sanoi... jos valon matka aurinkoon kestää noin 8minuuttia ja matkaa kertyy maasta 149 597 870,69 miksei ihminen voisi saavuttaa avaruudessa suurempaa nopeutta kuin

esim.
        vaatii vissiin jotain 11 189 761 354 268 450 joulen energian sekuntia kohden tuolle kilon kuulalle.

Vastaus: 11 188 terajoulea tarvitaan esineen siirtämiseen valon nopeudella sekunti.

Miten nuo luvut muuttuvat kun siirretään desimaalipilkkua?
        eikös 11 189 761GJ
        ole 11 189,761TJ

Vai mitä hä?

• OhoOhoOhoOhoOhoOho
        treas kirjoitti:

Miten nuo luvut muuttuvat kun siirretään desimaalipilkkua?
        eikös 11 189 761GJ
        ole 11 189,761TJ

Vai mitä hä?

OhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOhoOho

• Jonsson.
        2000km/s on noin 6.6 kertai... kirjoitti:

esim.

Häh???

Valon nopeus on 300 000 km/s eli noin 7 ja ½ kertaa maapallon ympäri sekunnissa. Helppo muistaa, kun maapallon ympärys on noin 40 000 km.

2000 km/s on siis 150-osa valon nopeudesta.

"No ei se ole kuin pilkkuvirhe", sanoi insinööri, kun silta romahti? :)

Mikään ei liiku valoa nopeammin paikallisessa vetovoimakentässä. Muissa kentissä asia voi olla toisin.

Mikähän Newtoni laki ei pidä paikkaansa?

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

1. Oletko tyytyväinen viime tapaamiseemme?

Vai toivoitko sen menevän toisella tavalla? Miten?
      Ikävä
      72
      3103
    2. Nyt se sit loppuu

Et ei enää nähdä ja yhteyttä pidetä.
      Ikävä
      60
      2814
    3. Kuoleman pelko katosi

Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä
      Hindulaisuus
      432
      2385
    4. Viikonloppu terveiset kaivatulle

tähän alas ⬇️⬇️⬇️
      Ikävä
      79
      2208
    5. Myötähäpeä kun näkee sut,

tekisit jotain ittelles. Ihan hyvällä tämä!
      Ikävä
      60
      2033
    6. Jos sitä keittelis teetä

Ja miettis mitä mies siellä jossain touhuilee... ☕️
      Ikävä
      95
      2016
    7. Huomenta ........

Huomenta 💗 Tiedän, että tuntuisit hyvälle.
      Ikävä
      12
      1606
    8. Kuhmolainen on selvästi kepun lehti

Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan
      Kuhmo
      17
      1567
    9. Ei mun tunteet

ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil
      Ikävä
      30
      1410
    10. Mitä nämä palautteet palstalla ovat?

Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?
      Ikävä
      35
      1398
    Aihe