Mihin sijoitatte mausteet?

Kokemuksia?

Kannattaako laittaa niin kuin monesti näkee, suoraan hellan päälle oma kaappi mausteille, jos pystyy (eli ei ole liesituulettimen putki tiellä)?

Vai mihin laittaisitte?

21

6718

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • s aaa

      sellaisia lokerikkoja olen nähnyt laatikoston ylimmässä laatikossa. siuihen purkit poikittain

    • UM:)

      uudessa keittiössäni. Vielä en ole asiaa ratkaissut. Tähän asti on aina ollut se maustekaappi hellan yläpuolella. On kyllä kätevä siinä. Johki hellan lähettyville ne on kyllä saatava.

    • mausteet

      eli lieden vieressä on ulosvedettävä laatikosto, jossa maustepurkit. Missään nimessä en laittaisi enää liesituulettimen päälle, koska höyry (vaikka on liesituuletin, ja purki suljettuna) pääsee purkkeihin ja pilaa herkempiä mausteita. Samoin kurottelu jää pois kun ulosvedettävästä laatikosta näkee yhdellä silmäyksellä missä mauste on. Lisäksi on vielä ulkonäköseikka.

      • ville

        Jos mausteita on paljon, välttämättä yksi 60*60cm laatikosta ei riitä. Ainakin itselläni pitäisi olla kaksi laatikkoa tai sitten yksi 80cm leveä.

        Ulkonäköseikkaa en oikein ymmärrä. Jos hellan päällä on normaali kaapinovi ja mausteet siellä, niin miten tämä vaikuttaa ulkonäköön?

        Itse sijoitin hellan päälle pääasiassa sen takia, että siihen tilaan ei pysty muuta sijoittamaan. Jos mausteet olisivat kahdessa laatikossa, alakaapistoista lähtisi tilaa aika paljon.

        Toisin kuin täällä väitetään, niin ainakin omat lasipurkkini ovat tiiviitä. Ei niihin mitään hyöryä pääse sisälle, jonka näkee esim. siitä, että purkki ei hyörysty. Itse myös suljen purkit tiiviisti, jotta maut pysyvät paremmin purkissa.

        Kaapin lämpötila ei ole sen korkeampi kuin muuallakaan keittiössä.

        Maustekaapin sisällön näkee yhdellä silmäyksellä, paljon helpommin kuin laatikon. Laatikko pitää avata kokonaan ja varsinkin pienemmässä keittiössä tämä vie tilaa. Monesti jos tykkää lisäillä mausteita enemmän tai vähemmän koko ajan, pitäisi laatikkoa pitää koko ajan auki. Jos kokkailijoita on useampi, tämä usein haittaa merkittävästi keittiössä kulkua. Yläkaappia voi sen sijaan pitää koko ajan auki, sillä se ei vie tilaa yhtään.

        Jos ja kun itselläni olisi todella suuri keittiö (15 neliötä), jossa paljon alakaappitilaa (esimerkiksi 8m), niin sitten laittaisin mausteet alakaappiin. Mutta jos kyseessä on pienempi keittiö ja kaappitilaa ei ole "tuhlattavaksi" asti, parhaan käytettävyysasteen saavuttaa mielestäni lieden päällä.

        Sellainen varaus tietysti, että kokkaaja on niin pitkä, että ei tarvitse paljon kurkottaa. Jos kokkaaja on lyhyt, voinee lieden päällä olevan kaapin unohtaa suoraan :)


      • maustefriikki...
        ville kirjoitti:

        Jos mausteita on paljon, välttämättä yksi 60*60cm laatikosta ei riitä. Ainakin itselläni pitäisi olla kaksi laatikkoa tai sitten yksi 80cm leveä.

        Ulkonäköseikkaa en oikein ymmärrä. Jos hellan päällä on normaali kaapinovi ja mausteet siellä, niin miten tämä vaikuttaa ulkonäköön?

        Itse sijoitin hellan päälle pääasiassa sen takia, että siihen tilaan ei pysty muuta sijoittamaan. Jos mausteet olisivat kahdessa laatikossa, alakaapistoista lähtisi tilaa aika paljon.

        Toisin kuin täällä väitetään, niin ainakin omat lasipurkkini ovat tiiviitä. Ei niihin mitään hyöryä pääse sisälle, jonka näkee esim. siitä, että purkki ei hyörysty. Itse myös suljen purkit tiiviisti, jotta maut pysyvät paremmin purkissa.

        Kaapin lämpötila ei ole sen korkeampi kuin muuallakaan keittiössä.

        Maustekaapin sisällön näkee yhdellä silmäyksellä, paljon helpommin kuin laatikon. Laatikko pitää avata kokonaan ja varsinkin pienemmässä keittiössä tämä vie tilaa. Monesti jos tykkää lisäillä mausteita enemmän tai vähemmän koko ajan, pitäisi laatikkoa pitää koko ajan auki. Jos kokkailijoita on useampi, tämä usein haittaa merkittävästi keittiössä kulkua. Yläkaappia voi sen sijaan pitää koko ajan auki, sillä se ei vie tilaa yhtään.

        Jos ja kun itselläni olisi todella suuri keittiö (15 neliötä), jossa paljon alakaappitilaa (esimerkiksi 8m), niin sitten laittaisin mausteet alakaappiin. Mutta jos kyseessä on pienempi keittiö ja kaappitilaa ei ole "tuhlattavaksi" asti, parhaan käytettävyysasteen saavuttaa mielestäni lieden päällä.

        Sellainen varaus tietysti, että kokkaaja on niin pitkä, että ei tarvitse paljon kurkottaa. Jos kokkaaja on lyhyt, voinee lieden päällä olevan kaapin unohtaa suoraan :)

        kokonainen yläkaappi - siis norm. syvä - siinä käytössä. Eikä riitä...
        Mausteita kun on muutakin kuin ne Meiran purkit - etikat, maustekastikkeet, isot suurtaloustäyttöpurkit säilyvimmille ja käytetyimmille (van. sok, leivinjauhe, lihaliemijaheet...), avaamattomat säilykemaustetahnat
        lisäksi jääkaapista kuluu valtavasti tilaa mausteöljyille ja muille huonosti säilyville.

        Kai nuo vois laittaa ruokakaappiinkin, mutta tykkään, siitä kun avaan makukaapin, niin kaikki on esillä ja voi alkaa soveltaman...


      • Ville
        maustefriikki... kirjoitti:

        kokonainen yläkaappi - siis norm. syvä - siinä käytössä. Eikä riitä...
        Mausteita kun on muutakin kuin ne Meiran purkit - etikat, maustekastikkeet, isot suurtaloustäyttöpurkit säilyvimmille ja käytetyimmille (van. sok, leivinjauhe, lihaliemijaheet...), avaamattomat säilykemaustetahnat
        lisäksi jääkaapista kuluu valtavasti tilaa mausteöljyille ja muille huonosti säilyville.

        Kai nuo vois laittaa ruokakaappiinkin, mutta tykkään, siitä kun avaan makukaapin, niin kaikki on esillä ja voi alkaa soveltaman...

        Joo, kyllähän noita löytyy ihan pirusti :)

        Meillä on lieden päälle tehty tarkalleen hyllyvälit niin, että sinne mahtuu pienet lasiset maustepurkit. Kaikki purkit samanlaisia, värikoodattuja korkin mukaan, jokaisessa itse tehty tarra jossa kerrottu sisältö ja mausteet lajitelut "ryhmittäin". Tästä lieden päältä näkee heti kaikki eikä yhtään purkkia tarvitse siirtää, jotta näkee toisen. Lieden päällä on kuivamausteet, joita käytetään vähän esim 1tl.

        Kuivamausteiden lisäksi on etikat, erilaiset suolat ja erilaiset sokerit ovat 60cm laatikostossa. Suolat & sokerit & tvm on brabantian purkeissa ja purkin kannessa lukee mitä purkki sisältää. Tällä tavalla ei myöskään tarvitse siirtää yhtään purkkia, jotta pääsee käsiksi toiseen. Nämä kuivamausteet, joita käytetään lähinnä desimitoilla, vievät suunnilleen yhden 60cm laatikon.

        Samalla tavalla brabantian purkeissa on kaikki riisit, erilaiset pastat muut kuivamuonat (monet nuudelit, linssit, pavut, couscous jne). Nämä vievät myös yhden 60cm laatikon.

        Ja sitten vielä kaikki jauhot, nekin samalla tavalla purkeissa.

        Pitäisi oikein laskea kuinka paljon keittiössä on brabantian purkkeja, veikkaisin että ihan pirusti :D

        Jääkaapista löytyy maustetahnat, öljyt ja fondit. Niitä ei oikein uskalla säilyttää normaalissa kaapissa, pilalle menisivät.

        Makuja on järjestelyissä monia. Itselle oleellista on, että aineet on ryhmitelty järkevästi ja pakkaukset ovat fiksuja. Joku toinen taas haluaa kaikki samaan paikkaan :)


      • ennen-päiväykset
        Ville kirjoitti:

        Joo, kyllähän noita löytyy ihan pirusti :)

        Meillä on lieden päälle tehty tarkalleen hyllyvälit niin, että sinne mahtuu pienet lasiset maustepurkit. Kaikki purkit samanlaisia, värikoodattuja korkin mukaan, jokaisessa itse tehty tarra jossa kerrottu sisältö ja mausteet lajitelut "ryhmittäin". Tästä lieden päältä näkee heti kaikki eikä yhtään purkkia tarvitse siirtää, jotta näkee toisen. Lieden päällä on kuivamausteet, joita käytetään vähän esim 1tl.

        Kuivamausteiden lisäksi on etikat, erilaiset suolat ja erilaiset sokerit ovat 60cm laatikostossa. Suolat & sokerit & tvm on brabantian purkeissa ja purkin kannessa lukee mitä purkki sisältää. Tällä tavalla ei myöskään tarvitse siirtää yhtään purkkia, jotta pääsee käsiksi toiseen. Nämä kuivamausteet, joita käytetään lähinnä desimitoilla, vievät suunnilleen yhden 60cm laatikon.

        Samalla tavalla brabantian purkeissa on kaikki riisit, erilaiset pastat muut kuivamuonat (monet nuudelit, linssit, pavut, couscous jne). Nämä vievät myös yhden 60cm laatikon.

        Ja sitten vielä kaikki jauhot, nekin samalla tavalla purkeissa.

        Pitäisi oikein laskea kuinka paljon keittiössä on brabantian purkkeja, veikkaisin että ihan pirusti :D

        Jääkaapista löytyy maustetahnat, öljyt ja fondit. Niitä ei oikein uskalla säilyttää normaalissa kaapissa, pilalle menisivät.

        Makuja on järjestelyissä monia. Itselle oleellista on, että aineet on ryhmitelty järkevästi ja pakkaukset ovat fiksuja. Joku toinen taas haluaa kaikki samaan paikkaan :)

        ja ohjeet, kauanko mitäkin riistiä tai nuudelia pitää keittää? Haluaisin siirtää aineksia purkkeihin, mutta sitten en muista keittoaikoja ja päiväyksiä. Ehkä voisi repiä pakkauksesta ja laittaa purkkiin vai miten?


    • JKJKJKJKJKJKJ

      Minusta on naurettavia nämä nykyaikaiset trendikeittiöt, joissa on paljon avonaisia hyllyjä ja liesituuletin sellainen pömpeli ettei sen päälle pysty laittamaan kaapistoa, eivät tule olemaan pitkäikäisiä tälläiset keittiökalusteet, koska niissä on vähän säilytystilaa ja rasvaista likaa saa olla aina luuttuumassa taso ja lokerikkopinnoista.
      Ehkä joillekkin pelkän pitsanlämmittäjille tälläiset keittiöt sopivat, mutta ei sellaiselle joka tekee todella itse ruokansa.
      Maustekaapille on mielestäni paras paikka just siinä liesituulettimen yläpuolella.

      • TiiiTaa

        Ei näitä nykytrendien mukaisia kalusteita ole kai suunniteltukaan pidettäväksi kymmeniä vuosia, vaan ne vaihdetaan uusiin kun trendi vaihtuu.


    • Lycina

      Tällä hetkellä mausteet liesituulettimen päällä. Aina pitää kurkkia ja kurotella, yletän vain kahdelle alimmalle hyllylle, ylemmille tarvitsen jakkaraa avuksi. Purkit ovat monta kertaa lentäneet käsistä, milloin pöydälle, milloin lattialle. Ihme kun ei kertaakaan suoraan kattilaan... Keraamiselle liedenpinnalle ei tekisi hyvää ottaa vastaan lasipurkkeja. Uudessa keittiössä siis paikka mausteille löytyy hellan vierestä kahden puolen laatikoista.

    • kaneli

      Kiinnitä reelinkitanko välitilaan, ja tankoon roikkumaan koreja, joihin voit laittaa maustepurkit. Siinä ovat mausteet helposti kädenulottuvilla kurkottamatta.

      • tuo ongelma,

        etten yletä hellan päällä olevaan maustekaappiin kunnolla. On sitäpaitsi ikävä kurkotella kuuman hellan yli mauteisiin. Paidan helmat kastuu Ü Vanha maustekaappi on myös aina likainen ja rasvainen, vaikka on liesituuletin. En ymmärrä miten ne muilla pysyvät puhtaina.. Voi, olla että uudet liesituulettimet ovat parempia. Olen kuitenkin kyllästynyt tuohon kaappiin siinä määrin, että uudessa keittiössäni laitan mausteet ihan varmasti johonkin muualle kuin hellan päälle, se on varmaa. En vielä tiedä mihin.


      • olen samaa mieltä
        tuo ongelma, kirjoitti:

        etten yletä hellan päällä olevaan maustekaappiin kunnolla. On sitäpaitsi ikävä kurkotella kuuman hellan yli mauteisiin. Paidan helmat kastuu Ü Vanha maustekaappi on myös aina likainen ja rasvainen, vaikka on liesituuletin. En ymmärrä miten ne muilla pysyvät puhtaina.. Voi, olla että uudet liesituulettimet ovat parempia. Olen kuitenkin kyllästynyt tuohon kaappiin siinä määrin, että uudessa keittiössäni laitan mausteet ihan varmasti johonkin muualle kuin hellan päälle, se on varmaa. En vielä tiedä mihin.

        siitä, että avonaiset hyllyköt ovat keittiössä kauhistus. Ja varsinkin jos sellaiselle keräilee maustepurkkeja tai muuta pikku rojua. Joku umpinainen säilytystila niille mausteille olisi tietty syytä keksiä. Olen myös kuullut, että kuumuus ja valo voi kyllä pilata mausteet, että senkin vuoksi..
        Ajattelin, että voisivathan mausteet olla vaikka kuivakaapissa alahyllyllä jossain isossa korissa, joka on helppo nostaa pöydälle kokkailun ajaksi..


      • olen samaa mieltä kirjoitti:

        siitä, että avonaiset hyllyköt ovat keittiössä kauhistus. Ja varsinkin jos sellaiselle keräilee maustepurkkeja tai muuta pikku rojua. Joku umpinainen säilytystila niille mausteille olisi tietty syytä keksiä. Olen myös kuullut, että kuumuus ja valo voi kyllä pilata mausteet, että senkin vuoksi..
        Ajattelin, että voisivathan mausteet olla vaikka kuivakaapissa alahyllyllä jossain isossa korissa, joka on helppo nostaa pöydälle kokkailun ajaksi..

        Kannattaa ottaa huomioon, jos laittaa yläpuolelle maustepurkit ja alas tulee keraaminen, induktio tms. taso, voi purkki tippua ja hajoittaa tason. Korjaus on kallista!


    • keittiöremppa edessä..

      Petran kuvastossa on ainakin sellasia yläkaappien alapuolelle kiinnitettäviä lokeroita jotka näytti tosi käteviltä...Itse meinaan niitä laittaa..Tai jotain samanlaisia...

    • KPy

      Lämpö ei tee hyvää mausteille, joten hellanpäälinen on mahdollisimman huono valinta. Itselläni mausteet ovat korissa avohyllyssä metrin päässä liedestä. Pitkäkätisenä ei tarvitse edes kurkottaa. Ratkaisun huono puoli on, etteivät mausteet ole pimeässä. Valokaan ei tee monelle mausteelle hyvää.

      Niin ja tietsti tuoreyrtit ovat suoraan ikkunalla. Ikkunan edessä on parikymmen senttinen hylly, jossa on tilaa yrteille ja ne savat riittävästi valoa talvellakin.

      • ja paistu ikkunalla?

        Minulla käy niin ikkunan ääressä. Basilikaa en saa säilymään vihanneslokerossa (liian kylmä?), huoneenlämmössä enkä ikkunalla. Vinkkejä???


      • luovuttanut
        ja paistu ikkunalla? kirjoitti:

        Minulla käy niin ikkunan ääressä. Basilikaa en saa säilymään vihanneslokerossa (liian kylmä?), huoneenlämmössä enkä ikkunalla. Vinkkejä???

        En minäkään. Odotan kesää - jolloin säilyy aurinkoisella terassilla - jos muistaa kastella


      • jatkaa
        luovuttanut kirjoitti:

        En minäkään. Odotan kesää - jolloin säilyy aurinkoisella terassilla - jos muistaa kastella

        ...siis Basilika.
        Muut yrtit sentään säilyy hiukan pidempään.


    • ....

      Saarekekeittiössä mausteet ovat liesitason vieressä 80 cm laatikostossa itsetehdyssä maustelokerikossa. Samaan laatikkoon mahtuu vielä paistolastatkin.

      Entisessä keittiössä olivat lieden päällä hyllyllä ja hylly aina rasvainen ja epämiellyttävä.

    • kulmahellan

      vieressä sopivasti 30 cm leveä alakaappi, johon laitettiin ns. apteekkimekanismi ja siis mausteille mainio säilytyspaikka!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En voi jutella kanssasi

      tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih
      Tunteet
      49
      6385
    2. Trump ja Vance murskasivat ja nolasivat Zelenskyn tiedotusvälineiden edessä Valkoisessa talossa.

      Jopa oli uskomaton tilaisuus Valkoisessa talossa. Zelensky jäi täydelliseksi lehdellä soittelijaksi suhteessa Trumpiin j
      Maailman menoa
      651
      2679
    3. Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa

      Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens
      Maailman menoa
      83
      1219
    4. Koska olet rakastellut

      Kaivattusi kanssa viimeksi?
      Ikävä
      84
      1145
    5. Mikä on kaivattusi ärsyttävin piirre?

      Mun kaivattu on erittäin vastahakoinen puhumaan itsestä. Kääntää puheenaiheen aina muuhun kun hänestä tulee puhetta.
      Ikävä
      84
      1124
    6. Anteeksi Pekka -vedätys

      Apuna Ry:n somessa levinnyt Anteeksi Pakka -kampanja saa aina vaan kummallisempia piirteitä. ”Mä pyydän anteeksi. Mä
      Maailman menoa
      60
      1088
    7. Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee yhdessä TOTUUDEN kanssa.

      Tajuatteko, että jotkut ihmiset pitävät siitä, kun toiset kaatuvat? He nauttivat siitä, kun toiset mokaavat tai käyttävä
      Idän uskonnot
      290
      1080
    8. Miten saisin

      Sinut omakseni?
      Ikävä
      87
      1072
    9. Kumpi tästä

      Teidän tilanteesta teki vaikeaa? Sivusta
      Ikävä
      70
      971
    10. Kaikkia ei voi miellyttää

      Eikä ole tarviskaan. Hyvää huomenta ja mukavaa perjantaita. 😊❄️⚜️✌🏼❤️
      Ikävä
      228
      864
    Aihe