Pistaasipähkinä

Reija

Ihmettelen,miten saan kuoren irti sellaisista pä-
hkinöistä, missä kuori on umpinainen. Niitä on pus-
sissa paljon.

20

17823

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Duck

      Osta laadukkaita, oikein käsiteltyjä ensi kerralla.

    • pamautat

      pamauttele ne esim. vasaralla leikkuulaudan päällä lattialla tai kokeile pähkinän kuoren särkijää, toimii joihinkin hyvin eikä tartte alkaa säätää. Minkä merkkisiä pistaaseja muuten syöt?

      • Reija

        Pirkka pistaasipähkinöitä. Mikä on sitten hyvä merkki?


      • ei vain kuoret
        Reija kirjoitti:

        Pirkka pistaasipähkinöitä. Mikä on sitten hyvä merkki?

        pistaasissa ratkaisee maku, ei kuorien tiukkuus. itse tykkään pirkan pistaaseista, koska ne ovat sopivan suolaisia. parrotsin pistaasit taas ovat mielestäni joskus aika vähäsuolaisia, eli eivät ihan niin hyviä. Parrotsit on kyllä usein aika avonaisia, eli se saattaisi ratkaista kuoriongelman.

        Lidlistä saa myös hyviä pistaaseja, ja halvalla iso pussi. Kuorien laatua en muista.

        Meillä on pähkinänsärkijät joilla saa kuoret auki.


      • YS Studio
        ei vain kuoret kirjoitti:

        pistaasissa ratkaisee maku, ei kuorien tiukkuus. itse tykkään pirkan pistaaseista, koska ne ovat sopivan suolaisia. parrotsin pistaasit taas ovat mielestäni joskus aika vähäsuolaisia, eli eivät ihan niin hyviä. Parrotsit on kyllä usein aika avonaisia, eli se saattaisi ratkaista kuoriongelman.

        Lidlistä saa myös hyviä pistaaseja, ja halvalla iso pussi. Kuorien laatua en muista.

        Meillä on pähkinänsärkijät joilla saa kuoret auki.

        Hyi että. Onko kukaan ikinä syöny pähkinää niin että siellä on madon pesä hyiiiiiiiii yli pahan makuinen. olkaa varovaisia kun syöttä mä ruukan aina katsoa pähkinää ennen kun laitan suuhun aika useasti on matoja


      • päffi fani pis-tash!

        iis pistaasi pähkinät parhaiten sormilla kuorimalla!!!


    • xxxxxxxxxxxxxxx

      Pähkinä jonka kuori on kokonaan kiinni, ei ole kypsä. Kaverini joka syö pähkinöitä kilotolkulla, sanoi ettei niitä umpinaisia suositella edes syötäväksi. Itse olen heittänyt ne pois.

      • minulle tuo

        vaikka sentään olen asunut maassa joka on Euroopan suurimpia pistaasipähkinöiden tuottajia. Kaikkein parhaammassa laadussakin on aina aukeamattomia joukossa, eikä sillä ole mitään tekemistä kypsyyden, tuoreuden, laadun tms. kanssa. Pähkinät "aukaistaan" lämmön avulla, jolloin muutama yksilö aina jää jostain syystä kiinni ja toiset aukeavat enemmän tai vähemmän. Eihän mikään hedelmäkään ole ominaisuuksiltaan täysin identtinen toisen kanssa, miksi siis pähkinätkään olisivat. Lähi-Idän maissa syövät paljon erilaisia pähkinöitä, suurimman osan ostavat umpinaisineen kuorineen päivineen. Kuoren aukaiseminen ei ole ongelma eikä mikään pienellä vasaralla kovaa pintaa vasten napauttamalla ja vielä helpommin se onnistuu pähkinänsärkijällä joita myydään myös Suomessa. Jos ei jaksa nähdä vaivaa, voi nuo muutamat aukeamattomat heittää myös pois, mutta kyllä ne täysin syötävissä ovat. Maussa ei mitään eroa, ovat vaan luonnollisesti suolattomia.


      • xxxxxxxxxxxxxxx
        minulle tuo kirjoitti:

        vaikka sentään olen asunut maassa joka on Euroopan suurimpia pistaasipähkinöiden tuottajia. Kaikkein parhaammassa laadussakin on aina aukeamattomia joukossa, eikä sillä ole mitään tekemistä kypsyyden, tuoreuden, laadun tms. kanssa. Pähkinät "aukaistaan" lämmön avulla, jolloin muutama yksilö aina jää jostain syystä kiinni ja toiset aukeavat enemmän tai vähemmän. Eihän mikään hedelmäkään ole ominaisuuksiltaan täysin identtinen toisen kanssa, miksi siis pähkinätkään olisivat. Lähi-Idän maissa syövät paljon erilaisia pähkinöitä, suurimman osan ostavat umpinaisineen kuorineen päivineen. Kuoren aukaiseminen ei ole ongelma eikä mikään pienellä vasaralla kovaa pintaa vasten napauttamalla ja vielä helpommin se onnistuu pähkinänsärkijällä joita myydään myös Suomessa. Jos ei jaksa nähdä vaivaa, voi nuo muutamat aukeamattomat heittää myös pois, mutta kyllä ne täysin syötävissä ovat. Maussa ei mitään eroa, ovat vaan luonnollisesti suolattomia.

        No minä otin tämän kypsymättömyys tiedon kirjasta Kansainvälinen elintarvikeopas, julkaisija Könemann. Kaipa ne ei sitten tiedä mitään, mitä ovat sinne kirjaansa kirjoittaneet.


      • opettaa
        xxxxxxxxxxxxxxx kirjoitti:

        No minä otin tämän kypsymättömyys tiedon kirjasta Kansainvälinen elintarvikeopas, julkaisija Könemann. Kaipa ne ei sitten tiedä mitään, mitä ovat sinne kirjaansa kirjoittaneet.

        enemmän kuin tuhat kirjaa...


      • Maailman parhaat kakut
        opettaa kirjoitti:

        enemmän kuin tuhat kirjaa...

        Ne pitää keittää kattilassa ja sitte hangata kuoret pois.


    • Pähkinisti

      Niitä pitää kopauttaa veitsellä (tylsällä puolella tai lappeella). Jos kuori pysyy kiinni vaarana on ruokamyrskytys. 5 minuuttia keitetään vähintään, kypsäksi, haarukalla voi kokeilla kypsyysasteen.

      • Koputtaja

        Vaan merenelävä sinisimpukka!


    • naminaminami

      pistaasissahan on myrkkyä !!! ei suositella syötäväksi kuin ruuan kanssa !

    • mumnmums

      Minulla on juuri niitä lidlin pistaaseja ja ovat hyviä ja aukinaisia. Mutta kulkaas mitä ihmettä minulle kövikään. Pussissa ei ole tullut vastaan kiinni olevia pistaaseja mutta löysin kokonaan tyhjän kuoren missä ei ole pähkinää ollenkaan sisällä ja nämä kuoret ovat yleensä puolikkaan pähkinän näköisiä. Mistä se voi johtua, onkohan ne pilaantuneita vai voiko syödä?

      • Jäykkä Jormna

        Heh heh.. Myrkky? Päin vastoin!
        Murskaa kulhoon ja liota lämpimässä viinassa.. pieni hauduttele, jotta jutut tapahtuu.
        Sit pistelet kulhon sisällön kuonoon ja annoksesta saata Talafini, joka on yks tunnettu potensilääke!
        50g kerran neljässä päivässä pitää kaverin kangeena.

        TosinTabuna taitaa saada alvemmalla!


    • toimiigfg

      Jos pistaasipähkinän kuori irvistää edes hieman sen saa auki laittamalla toisen pistaasipähkinän kuorenpuolikkaan tuohon väliin ja painamalla kovaa.

    • pistachio1

      itseasiassa pistaasit ovat siksi niin kalliita kun osassa elää sellainen home joka tuottaa aflatoksiinia. johon kuolee. siksi ne pitää testata joka pikkuerä erikseen. hyviä ovat, joskus matoja seassa, ne ei haittaa. kuori aukee ku paahtaa. kannattaa ostaa noita 25 lbs säkkejä.

    • Anonyymi

      lidlissä 4e 500g aika halpaa`pistaasia?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut

      Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/
      Ikävä
      191
      1264
    2. Miettimisen aihetta.

      Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.
      Ikävä
      122
      1108
    3. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      70
      830
    4. Mitkä on 3 viimeistä sanaa

      sun ja kaivattusi viesteilyssä? Ensin sun, sitten kaivatun?
      Ikävä
      48
      824
    5. Just nyt mä

      En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman
      Ikävä
      53
      770
    6. Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle

      Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva
      Ikävä
      50
      695
    7. Kuinka hyvin tunnet mut?

      Kerro musta mies jotain.
      Ikävä
      33
      672
    8. Piristä mua ystävä

      Hyvä💫...
      Ikävä
      60
      659
    9. Nainen, mitä ajattelet minusta?

      Mitä tuntemuksia saan aikaan sinussa? :/
      Ikävä
      52
      637
    10. Hakeudu hoitoon.

      En oo kiinnostunut susta.
      Ikävä
      50
      635
    Aihe