Hyvä kanaruoka treffeille

tico_tico

Tapasin tuossa viime viikolla aivan mielettömän mukavan tytön. Nyt suunnittelin että tekisin hänen kanssa jotain hyvää ruokaa yhdessä. Nyt kaipaisinkin jotain todella hyvää kanaruoka reseptiä mikä ei ole ihan järjettömän vaikea tehdä. Olen jonkin verran tehnyt ruokaa ennenkin, mutta en kuitenkaan mikään kokki ole =)

Joten laittakaahan jotain hyviä ideoita romanttiselle illalliselle :) Kynttilät on jo ostettu ja ruusut käyn hakemassa heti kun saan jonkin hyvän reseptin

19

9745

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja myös

      juhlallisinta on uunissa kokonaisena paistettu broileri. Osta joko pakasteena ja sulata (jääkaapissa vuorokausi, mikrossa sulatusteholla 40 min.) tai pakastamattomana ("jyväbroileri"), mm. Citymarketista saa yleensä. Myydään kelmun alla styroksipohjalla.

      Täytä broilerin sisus sitruuna- tai appelsiinilohkoilla (muhevoittaa ja maustaa, täytettä ei syödä). Hiero broilerin pinta ruokaöljyllä tai pehmeällä voilla ja suolaa reilusti.

      Katso Googlella sopiva paistoaika ja lämpö (hakusana "paistettu broileri", pienen etsimisen jälkeen löytyy sopivia ohjeita, mutta nyrkkisääntö on n. 45 min. n. 200 asteessa - tarkista kuitenkin varmuuden vuoksi). Paiston loppuvaiheessa broilerin voi ottaa uunista ja ripotella päälle vähän paprikajauhetta. Se helpottaa pinnan ruskistumista ja lisää muutenkin väriä. Jos paprikajauheen laittaa heti, se ehtii paiston aikana kärtsätä.

      Kun broileri on uunivuoassa, siihen kerääntyy myös herkullista paistolientä, josta valmistat kermakastikkeen (googlaa "kermakastike").

      Broileri tarjoillaan keitetyn riisin tai paistettujen perunoiden kanssa. Vihersalaatti vielä (salaatinlehdet, tomaattilohkot, kurkkupalat ja sinappinen salaattikastike). Ja pullo punaviiniä...

      • Edellinen

        Löysinkin kätköistä tämmöisenkin konkreettisen ohjeen, jota voit käyttää kehyksenä sille edelliselle ehdotukselleni, tai sitten valmistaa tämä ihan suoraan. Ja itse voi aina muunnella ja soveltaa!

        1 broileri / kana, n. 1 kg
        1 tuore chili
        paprikajauhetta
        inkivääriä (tuoretta raastettuna tai jauhetta)
        oliiviöljyä
        nippu persiljaa
        2 n. 3 cm palaa tuoretta inkivääriä
        1 lime
        3 valkosipulinkynttä

        1 paprika
        2 punasipulia
        4 valkosipulinkynttä

        Sulata broileri ja huuhtele se joka puolelta. Taputtele huolellisesti kuivaksi talouspaperilla.
        Laita uunipelti tai valurautapata 225-asteiseen uuniin kuumenemaan.
        Poista chilistä kanta ja siemenet ja hienonna. Sekoita oliiviöljyä, paprikajauhetta, inkivääriä sekä chili tahnamaiseksi seokseksi. Irrota varovasti kanan nahka rintalihoista kahdeksi "tunneliksi". Hiero lihan pintaan hiukan suolaa sekä osa maustetahnasta. Vedä varovasti nahka takaisin niin että lihaa ei pilkota alta. Työnnä linnun vatsaonteloon persiljaa, litistetyt valkosipulinkynnet sekä viipaloitu inkivääri. Pese lime huolellisesti, halkaise ja työnnä linnun vatsaonteloon. Leikkaa koipien paksuimpiin kohtiin pari-kolme viiltoa. Hiero loput maustetahnasta linnun pintaan ympäriinsä. Mausta vielä suolalla ja pippurilla joka puolelta.
        Ota kuuma pata uunista, lorauta pohjalle pikkuisen oliiviöljyä. Laita kana kyljelleen pataan, kypsennä 5 minuuttia, käännä toiselle kyljelle ja kypsennä taas noin 5 minuuttia. Käännä kana rintapuoli ylöspäin ja kypsennä uunissa noin tunnin verran.

        Poista paprikasta kanta ja siemenet, huuhtele. Kuori sipulit ja lohko ne neljään osaan. Litistä valkosipulinkynnet. Heitä kaikki kasvikset pataan kypsennyksen loppuvaiheessa ja anna kypsyä noin 20 minuuttia. Kasvikset saavat herkullista makua kanan mausteista ja sipulit kypsyvät ihanan makeiksi.

        Ota kana uunista ja anna levähtää hetken. Tarjoa esim. riisin tai lohkoperunoiden ja vihersalaatin kanssa.


      • Tico Tico
        Edellinen kirjoitti:

        Löysinkin kätköistä tämmöisenkin konkreettisen ohjeen, jota voit käyttää kehyksenä sille edelliselle ehdotukselleni, tai sitten valmistaa tämä ihan suoraan. Ja itse voi aina muunnella ja soveltaa!

        1 broileri / kana, n. 1 kg
        1 tuore chili
        paprikajauhetta
        inkivääriä (tuoretta raastettuna tai jauhetta)
        oliiviöljyä
        nippu persiljaa
        2 n. 3 cm palaa tuoretta inkivääriä
        1 lime
        3 valkosipulinkynttä

        1 paprika
        2 punasipulia
        4 valkosipulinkynttä

        Sulata broileri ja huuhtele se joka puolelta. Taputtele huolellisesti kuivaksi talouspaperilla.
        Laita uunipelti tai valurautapata 225-asteiseen uuniin kuumenemaan.
        Poista chilistä kanta ja siemenet ja hienonna. Sekoita oliiviöljyä, paprikajauhetta, inkivääriä sekä chili tahnamaiseksi seokseksi. Irrota varovasti kanan nahka rintalihoista kahdeksi "tunneliksi". Hiero lihan pintaan hiukan suolaa sekä osa maustetahnasta. Vedä varovasti nahka takaisin niin että lihaa ei pilkota alta. Työnnä linnun vatsaonteloon persiljaa, litistetyt valkosipulinkynnet sekä viipaloitu inkivääri. Pese lime huolellisesti, halkaise ja työnnä linnun vatsaonteloon. Leikkaa koipien paksuimpiin kohtiin pari-kolme viiltoa. Hiero loput maustetahnasta linnun pintaan ympäriinsä. Mausta vielä suolalla ja pippurilla joka puolelta.
        Ota kuuma pata uunista, lorauta pohjalle pikkuisen oliiviöljyä. Laita kana kyljelleen pataan, kypsennä 5 minuuttia, käännä toiselle kyljelle ja kypsennä taas noin 5 minuuttia. Käännä kana rintapuoli ylöspäin ja kypsennä uunissa noin tunnin verran.

        Poista paprikasta kanta ja siemenet, huuhtele. Kuori sipulit ja lohko ne neljään osaan. Litistä valkosipulinkynnet. Heitä kaikki kasvikset pataan kypsennyksen loppuvaiheessa ja anna kypsyä noin 20 minuuttia. Kasvikset saavat herkullista makua kanan mausteista ja sipulit kypsyvät ihanan makeiksi.

        Ota kana uunista ja anna levähtää hetken. Tarjoa esim. riisin tai lohkoperunoiden ja vihersalaatin kanssa.

        Kiitoksia :) tämä kuulostaa aivan mahtavalta.. Eiköhän tällä reseptillä tuu mukava lauantai ilta oman kullan kanssa ^^


      • älä unohda
        Tico Tico kirjoitti:

        Kiitoksia :) tämä kuulostaa aivan mahtavalta.. Eiköhän tällä reseptillä tuu mukava lauantai ilta oman kullan kanssa ^^

        kun ostat broilerin, älä unohda ostaa myös kondomipakettia. Tuollaisen aterian jälkeen sille on käyttöä.


      • Ympäristöasiamies
        älä unohda kirjoitti:

        kun ostat broilerin, älä unohda ostaa myös kondomipakettia. Tuollaisen aterian jälkeen sille on käyttöä.

        Broilerista tuppaa jäämään luita ja muuta roskaa.
        Ne on niin nätti pujottaa siihe skordariin ja viskata sitten roskikseen, niin naapurit luulevat sinun todella höyhentäneen tipusen, kun näkevät kumipussin roskiksessaa.


      • Femme Fatale

        No EI TODELLAKAAN mitään kokonaista broiskua ensitapaamiselle. Toinen kuitenkin pukeutuu nätisti ja laittautuu hienosti ja kokonaisen broiskun syöminen on brutaalia. Sotket kädet, vaatteet, liinan, ei hyvääpäivää. Selkeesti cro magnon miehen tuottama ajatus. Lähtisin pizzalle samantien jos mulle tyrkättäsiin kokonainen broileri ja vielä PUNAviiniä ? Haloo... onko siellä pururadalla mitään liikettä ? Sinappikastike ? hoh hoh hoooooo

        Hanki niitä broilerin ohutleikkeitä ja paisetele ne pannulla puolikypsiksi, laita sitten uuniin n 70 asteeseen. Sen jälkeen ihan samalle pannulle tankoparsaa, pyöräytä sen verran että saavat pinnat. Salaatinhan olet tehnyt jo tässä vaiheessa; riisi on niiin kovin vanhanaikaista. Koristele salaatti vaikka herneenversoilla ja kirsikkatomaatin puolikkailla, aurajuustolla ja meloonilohkoilla, ananaksella...
        Kastikeeksi sopii hyvin juustoinen cuagamole.
        Valmispussista tulee hyvä bearnaisekastike, menee aikaa noin 5 minuuttia. Lisää parsat uuniin kanafileiden päälle ja pidä kuumana.

        Kun käytte pöytään, nosta pihvi parsat lautaselle, salaatin voi annostella itse. Jos välttämättä haluat jotain lisuketta vielä tähän niin vaikka juustotikkuja (jotka olet pyöräyttänyt /ostanut aiemmin) ja juomasuosituksena Spumante, joko kuiva tai puolikuiva.

        jälkiruoaksi jäätelö tai mielummin sorbetti.


    • maikku_82__
    • kotkot kotkooot
    • oekrpwoerpo

      Helpoin kun ajat lähimpään citymarkettiin tai prismaan ja ostat valmiiksi grillatun broiskun, natustelette sitä. Ei siinä sen kummempaa....maksaakin about 6 euroa....

      • kiitti ei

        niin että oliko sulla mitään vielä huonompia ehdotuksia?
        helppoa HALPAA valmiskanaa marketista ?
        jota "natustellaan" ? varmaan autonromussa prisman parkkipaikalla ?
        en ikinä lähtis tuommosen kanssa treffeille.
        tuommonen ajatusmaailma kuvastaa että tyyppi on
        laiska, pihi, aikaansaamaton ja tyhmä.


    • oekrpwoerpo

      No haista sinä sitten v**tu.....ja väkerrä jotain v**un hienoa mössöä jos sillä luulet paremmin saavas.....

    • -linda-

      Jos et ole huomannut, treffit on mennneet jo aikapäivää sitten.
      Ja jos naisena laittasi miehelle v.v niin tokikaan ei valmiskanat
      kävisi laatuun.
      Sinä varmaan "saat" sillä ... no kertoo jotain omasta ja seuralaisesi
      tasosta.

    • oekrpwoerpo

      Minun seuralaiseni eivät olekaan mitään hienostelijoita, joille pitää olla jotain he**etin uu-laadi-daa-f**king fancy-aterioita......kelpaa ihan perussapuska.

    • Juti-LA

      Ny rillataan !

    • osdnfinfen

      Ehdotus : osta jäinen broileri ja työnnä se pe**eesees, ja pidä siellä pari tuntia. Siinä on aromit kohdallaan.......

    • vain älykäs

      osdnfinfen on kehitellyt itselleen uuden marinointi ja tavan kypsentää broilerin hyviä makuelämyksiä sinulle.

    • Liha- ja ruokam´87

      Ensimmäisenä tuli mieleeni meidän perheen yksi broitsusuosikeista, parmankinkkuun tai pekoniin kiedottua broilerinfileetä.
      Sipaise hunajamarinoidun broilerinfileen pintaan sipaisu jotain tulista kastiketta, itse käytän usein Amazon mild- tulista mangokastiketta.
      Kiedo päälle viipale parmankinkkua tai Atrian suomalaista pekonia.
      Tuohon lihan ja pekonin väliin voi laittaa kiehautettuja porkkanasuikaleita/purjoa/papuja tai raakaa salottisipulia suikaleina.
      Laita nyytit kuumalle pannulle, alenna heti pannun lämpötilaa, paista kohtuullisella lämmöllä noin 4 minuttiia molemmin puolin, kunnes broilerin kiinteys on peukalon isoimman lihaksen kaltainen / tai haarukalla pistäen ulos tuleva neste on kirkasta.
      Lisukkeeksi meillä on laitettu yksinkertaisesti pikaisesti kiehautettuja aurinkokasviksia, voilla kiillotettuina.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut

      Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/
      Ikävä
      191
      1264
    2. Miettimisen aihetta.

      Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.
      Ikävä
      122
      1118
    3. Mitkä on 3 viimeistä sanaa

      sun ja kaivattusi viesteilyssä? Ensin sun, sitten kaivatun?
      Ikävä
      48
      834
    4. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      70
      830
    5. Just nyt mä

      En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman
      Ikävä
      53
      770
    6. Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle

      Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva
      Ikävä
      50
      705
    7. Kuinka hyvin tunnet mut?

      Kerro musta mies jotain.
      Ikävä
      33
      682
    8. Piristä mua ystävä

      Hyvä💫...
      Ikävä
      60
      669
    9. Nainen, mitä ajattelet minusta?

      Mitä tuntemuksia saan aikaan sinussa? :/
      Ikävä
      52
      647
    10. Hakeudu hoitoon.

      En oo kiinnostunut susta.
      Ikävä
      50
      645
    Aihe