Suomesta ei enää saa hyvää maksamakkaraa - ainakaan kotimaista; joistakin herkkumyymälöistä saattaa kyllä löytyä hyvää mutta kallista saksalaista.
Sama koskee maksapasteijaa. Tai saattaisihan jokin yksittäinen pasteija tai makkaralaatu vielä löytyä, mutta on valtavaa hasardia ostaa umpimähkään, jos sitten onkin pahanmakuista.
Vielä pari vuotta sitten sai Lidlista useitakin laatuja herkullisia saksalaisia maksamakkaroita, mutta ne lopetettiin yksi toisensa jälkeen, ja tilalle otettiin tympeätä Snellmania ja HK:ta.
Näköjään suomalaiset eivät enää ymmärrä hyvän maksiksen päälle, minkä seurauksena kaikkien maksisten valmistus varmaan ennen pitkää lopetetaan.
Järkyttävää!
Maksamakkarasta
16
6358
Vastaukset
- kaikki laadut
Ovat ala-arvoista töhnää. On kuitenkin yksi selvästi ja kirkkaasti yli muiden. Pirkkalassa toimii pienehkö lihanjalostustehdas Savupojat joka valmistaa tuotetta nimellä Savupoikien herkkumaksamakkara.
Myyntialue on vain kovin suppea, sillä se käsittänee vain Tampereen seudun lähiympäristöineen. Siinä on maksamakkara, jossa on laatu huipussaan samoin maku. Suosittelen, jos satutte jostain löytämään. - koskaan maistanut
Lidlin lasipurkkiin pakattua maksapateeta?
- tavaraa
Hyvää, mutta ei mitenkään huippuhyvää, toki hintansa väärtti. Maksamakkara on aivan eri tuote.
- Leberwurst
Kuten tuo edellinen, sanon minäkin, että aika hyvää. Mutta turhan isona kerta-annoksena joutuu ostamaan. Ja patee on tosiaan vähän eri juttu kuin maksamakkara ja maksapasteija. Sitä Lidlin lihapateetakin (samanlaisessa lasipurkissa) olen kokeillut, ja sekin aika OK.
Ainakaan täältä Helsingistä ei tahdo löytää kunnon maksamakkaraa. Onneksi on vielä edes Kastenin makkaroita joissain kaupoissa. Aikanaan kun kiertelin Suomea harrastin maksamakkaran bongausta. Menin paikkakunnalla kauppoihin ja katsoin mitä maksamakkaroita oli kaupan. Usein paikallisten pienten tuottajien maksamakkarat antoivat positiivisia yllätyksiä.
Olen joskus hätäpäissäni tehnyt itse maksalevitettä mikrossa; Otetaan hyvältä näyttävä maksapateen ohje ja tehdään makkarataikina. Kumotaan taikina mikrovuokaan ja kypsennetään välillä sekoittaen, jotta levitteestä tulee varmasti kypsää. Ei ole välttämättä kovin kauniin näköistä, mutta usein pahuksen hyvää.- Leberwurst
Takavuosina, kun vielä oli olemassa makkarafirma nimeltä Kassler Tammisaaressa, se teki upeata harmaata kiinteää leikattavaa maksamakkaraa, joka vieläpä oli tekstittömässä luonnonsuolessa.
Myöhemmin luonnonsuoli vaihdettiin nykyajan muovikuoreen, mutta itse makkara oli yhä yhtä hyvää. Sitä sai vielä 1980-luvun lopulla. Sitten tehdas sulautui johonkin suurfirmaan, ja Tammisaaren tehdas ja sen tuotteet lopetettiin.
Sama tehdas valmisti myös superhyvää saunalenkkiä, joka tosin oli parasta ihan kylmiltään. Sekin on nyt kadonnut.
Kaikki hyvä lopetetaan, ja tilalle tulee nykyajan moskaa, jossa ainoana makuna on paha maku. - leberkäse
Leberwurst kirjoitti:
Takavuosina, kun vielä oli olemassa makkarafirma nimeltä Kassler Tammisaaressa, se teki upeata harmaata kiinteää leikattavaa maksamakkaraa, joka vieläpä oli tekstittömässä luonnonsuolessa.
Myöhemmin luonnonsuoli vaihdettiin nykyajan muovikuoreen, mutta itse makkara oli yhä yhtä hyvää. Sitä sai vielä 1980-luvun lopulla. Sitten tehdas sulautui johonkin suurfirmaan, ja Tammisaaren tehdas ja sen tuotteet lopetettiin.
Sama tehdas valmisti myös superhyvää saunalenkkiä, joka tosin oli parasta ihan kylmiltään. Sekin on nyt kadonnut.
Kaikki hyvä lopetetaan, ja tilalle tulee nykyajan moskaa, jossa ainoana makuna on paha maku.http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?t=3504&highlight=maksamakkara*
kauhistus juuri Saksasta palanneena huomaa eron.
Rakkaus ruokaan jäi http://en.wikipedia.org/wiki/Leberkäse
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/l.html#lebe
http://www.cdkitchen.com/recipes/recs/262/Bayrischer_Leberkaese22345.shtml - Leberwurst
Kiitos kun muistutit Kastenista! Se oli päässyt unohtumaan, kun viimeksi Kastenia ostaessani se sattui olemaan heidän maalaismaksamakkaraansa, ja siitä en jostakin syystä pitänyt, vaikka kelpuutan kyllä muuten maalaismaksiksenkin, kunhan se on hyvää, ja takavuosina sekin on ollut yleensä hyvää.
Mutta nyt eilen osui Citymarketin esittelytiskillä silmään Kastenin "tavallinen" maksamakkara, ja ostin pienen maistiaispalan. Sepä oli TOSI hyvää, muistutti jopa vähän sitä täällä toisaalla mainostamaani Kasslerin takavuosien maksista. Tosin tämä Kasten oli ehkä sittenkin pikkuisen liian miedon makuista, ehkä vähän enemmän maksan makua saisi olla, mutta olipa kuitenkin nyt parasta pitkään aikaan. - Leberwurst
Leberwurst kirjoitti:
Kiitos kun muistutit Kastenista! Se oli päässyt unohtumaan, kun viimeksi Kastenia ostaessani se sattui olemaan heidän maalaismaksamakkaraansa, ja siitä en jostakin syystä pitänyt, vaikka kelpuutan kyllä muuten maalaismaksiksenkin, kunhan se on hyvää, ja takavuosina sekin on ollut yleensä hyvää.
Mutta nyt eilen osui Citymarketin esittelytiskillä silmään Kastenin "tavallinen" maksamakkara, ja ostin pienen maistiaispalan. Sepä oli TOSI hyvää, muistutti jopa vähän sitä täällä toisaalla mainostamaani Kasslerin takavuosien maksista. Tosin tämä Kasten oli ehkä sittenkin pikkuisen liian miedon makuista, ehkä vähän enemmän maksan makua saisi olla, mutta olipa kuitenkin nyt parasta pitkään aikaan.Tänään ostinkin maistiaisiksi Helsingin Hakaniemen hallin Roiniset Oy:n lihatiskiltä pienen palan aitoa saksalaista Zimmermannin vasikanmaksamakkaraa (Kalbleberwurst).
Kotona huomasin ensin pettymyksekseni, että se olikin varsin löysää eli lähinnä levitettävää laatua, kun olisin halunnut kiinteämpää leikattavaa sorttia. Mutta onneksi se oli sentään maultaan varsin herkullista!
- kullakin
Mitä muita kriteerejä sille mielestäsi hyvälle on kuin maku? Itse pidän HK:n Herkkumaksamakkarasta, on se sitten 'hyvää' tai huonoa. Eräs syy siihen on, ettei se maistu sian maksalle, kuten niin monet muut, esim. Snellmannin, jota joskus kokeeksi ostin. Sama ero löytyy myös eri maksalaatikoiden välillä, toiset maistuu todella selkeästi sian maksalle (jotkin teollisesti valmistetut, yleisin mielikuva on kuitenkin pitopalvelujen tms. tekemät 'perinteiset').
Ei minulla sian maksan käyttöä vastaan mitään muuten ole, tuossa HK:ssakin sitä on, mutta mausta en vaan pidä niin yhtään. En nyt keksi parempaa termiä, kuin että maistuu navetalle.- ei lapsille
Muistan takavuosina artikkelin, ettei maksamakkkaraa saa syöttää usein lapsille sen korkean A-vitamiinipitoisuuden vuoiksi. sen jälkeen alkoi kato.
http://www.evira.fi/portal/fi/el__intauti-_ja_elintarviketutkimus/tieteellinen_tutkimus/paattyneet_tutkimushankkeet/maksan_a-vitamiini_ja_raskaus/
http://www.kenguru.fi/keskustelu/viewtopic.php?t=362
http://www.helistin.fi/keskustelut/viewtopic.php?p=434413&sid=7c7091e1a47e7c2b2ab53531ec5ce775
Näin meitä holhotaan
- Leberwurst
Erehdyin tänään ostamaan Wigrenin maksamakkaraa, kun Citymarketissa Kastenin maksamakkaraa erillistiskiltä myyvä konsulentti oli tauolla (idioottimainen järjestelmä!).
Oli täysin mautonta: ei tosin maistunut pahaltakaan, mutta ei myöskään hyvältä, vaan ei miltään.- itse tehtynä parasta
http://reseptipankki.fi/Maksapatee -olen tehnyt lampaan maksasta vuorannut mantelijauheella.
- 8+13
"Suomesta ei enää saa hyvää maksamakkaraa - ainakaan kotimaista"
Kyllä saa, kun tekee itse. - Anonyymi
Otk: maksamakkara oli aikoinaan huippua. Myöskään kunnon perunasalaattia ei saa mistään. Vielä 80- luvun alussa oli Saarioisen ja Pirkan perunasalaatti sikahyvää.
- Anonyymi
Voisiko kukaan auttaa: mistäpäin Helsingistä (miell keskustasta) voi nykyään ostaa "perinteistä maksapasteijaa", sellaista joka oli ihan tavallinen tuote 20-50 vuotta sitten. Ei mitään maksamakkaraa, vain pehmeä maukas pasteija.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/1901201Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1221068- 70800
- 48794
Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53740- 60649
- 33642
Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva48642- 52607
- 50595