Stroganoff teeren lihasta

Kokkki3

Tietääkö kukaan miten valmistetaan teeren lihasta stroganoffia? Vai voiko sen valmistaa ihan perinteisen ohjeen mukaan mutta vaihtaa vaan naudanlihan linnun lihaan?

9

2408

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Enpähän ole kuullut teeristroganoffista - semminkään edes stroganoffista tehtynä linnun lihasta. Siitä lähtien kun sen 1881 Charles Brière kehitti Pietarissa naudanlihalle, sienille ja hapankermalle kreivi Stroganonoffin taloudessa, on se kulkenut tällaisena. Lisäkkeenä tarjotaan useimmiten okiperunoita oikeaoppisesti.

      Ns. "köyhän miehen versioita" on tietysti leegio ja useimmat niistä ovat kehittäjänsä mukaan juuri se ainoa oikea ja laillinen juttu tästä ruoasta.

      Mikäpä estää tekemästä teerestä samankaltaista ruokaa, mutta anna sille kernaasti jokin toinen nimi kuin stroganoff, vaikkapa "Teertä á la Kokkki3". Näin siksipä, koska lopputulos ei voi olla stroganoffia pääraaka-aineensa vuoksi - makuhan on aivan ehdottomasti tyystin erilainen. Eikä tietenkään huonompi - ehkäpä jopa pinnan parempi.

      • Voisiko olla tällainen:

        Teeri à la Kokki3
        4 Annosta

        -600g teeren rintalihoja suikaloituna, samoin koipilihoja irroteltuna
        -1 sipuli kuutioituna
        -2 rkl tomaattipyreetä
        -1 rkl dijon sinappia
        -muutama tuore kanttarelli paloiteltuna
        -persiljaa hakattuna
        -valkosipulimurskaa 1 rkl
        -sitruunamehua 1 rkl
        -2 dl smetanaa
        -voita
        -suolaa
        -valkopippuria
        -vehnäjauhoja
        -vettä ja riistafondia loraus, yhteensä 2 dl

        Paloittele sienet ja sipuli molemmat omiin ryhmiinsä. Pieni persilja ja murskaa valkosipuli valmiiksi. Freesaa kattilan pohjalla voissa sipulikuutiot ja tomaattipyree.

        Ruskista joukkoon teerenlihasuikalet ja paloitellut sienet, mausta suolalla ja valkopippurilla.

        Ripottele päälle 2 rkl vehnäjauhoja, sekoita ja anna kypsyä hetki.

        Lisää dijon-sinappi, valkosipuli, tilkka nestettä (vettä ja riistafondia) ja sekoita tasaiseksi.

        Anna hautua muutama minuutti.

        Lisää lopuksi smetana, sitruunamehu ja persilja. Älä anna enää kiehua.

        Jos haluaisi tästä hyvän ja hienon kannattaisi toki noista teeren luista keittää riistaliemi ja käyttää sitä veden ja riistafondin asemasta.

        Puhuin tuossa ylhäällä "okiperunoista" - siis olkiperunoita tarkoitin. Ovat vähän kuin ranskanpottuja, mutta leikataan aivan oljenohuiksi luiruiksi ja paistetaan nopeasti pannulla keoksi runsaassa öljyssä.

        Pieni ongelmahan tässä on se, että kun stroganoff tehdään naudanfileestä, joka kypsyy jo pelkällä katseella ja teerenliha on riistaa ja vaatii pidemmän kypsennyksen niin tätä tulisi kai haudutella? Siitä on niin kauan kun viimeksi teertä sain - saatikka valmistin, että en ole todellakaan mikään expertti asiassa, mutta tällainen hujumentti jotenkin asiassa minulla on.

        Jos nimittäin teertä joutuu hauduttelemaan, niin silloin lisätään liemen määrää ja smetanat lisätään pataan vasta viime tingassa, tarjolle tuotaessa.


    • mahdollisestikin

      sama henkilö, joka täällä aiemmin kysyi ohjetta ankkaan punaviinissä...?

      • Kokko-Väinö

        En ole kysynyt ohjetta ankkaan punaviinissä enkä ole esiintynyt vielä myöskään tässä keskusteluketjussa.

        Vaimoväki kysyi eilen, joko meidän olisi aika laittaa ruuaksi pakastimessa kummitteleva ”broileri”. Myönnyin. Hän otti linnun sulamaan.

        Tänään olen ollut yksin kotona. Vaimoni odottanee, että täällä broileriateria odottaa, jahka hän palaa kotiin.

        Varauduin laittamaan broiskua à la Coq au vin eli kuten kukkoa punaviinissä. Käväisin punkkukaupassa ja silleen.

        Sulanut lintu löytyi jääkaapista. Näkyy olevan sorsa. Ranskanmaalla pakastettu.

        Saa Kokko-Väinön parempi puolisko tyytyä sorsaan punaviinissä. Pistin savipataan ja uuniin varttitunti sitten. Saas näkee...


      • Kokko-Väinö
        Kokko-Väinö kirjoitti:

        En ole kysynyt ohjetta ankkaan punaviinissä enkä ole esiintynyt vielä myöskään tässä keskusteluketjussa.

        Vaimoväki kysyi eilen, joko meidän olisi aika laittaa ruuaksi pakastimessa kummitteleva ”broileri”. Myönnyin. Hän otti linnun sulamaan.

        Tänään olen ollut yksin kotona. Vaimoni odottanee, että täällä broileriateria odottaa, jahka hän palaa kotiin.

        Varauduin laittamaan broiskua à la Coq au vin eli kuten kukkoa punaviinissä. Käväisin punkkukaupassa ja silleen.

        Sulanut lintu löytyi jääkaapista. Näkyy olevan sorsa. Ranskanmaalla pakastettu.

        Saa Kokko-Väinön parempi puolisko tyytyä sorsaan punaviinissä. Pistin savipataan ja uuniin varttitunti sitten. Saas näkee...

        Jopa kehui.

        Sorsan ja punkun lisäksi padassa oli porkkana, sipuli, 3 valkosipulin kynttä, pikku purkillinen herkkusieniä, 2 laakerinlehteä, timjamia, sitruunapippuria ja loraus thai-kanafondia (ynnä ripaus suolaa).

        Lisukkeena oli kinoaa (quinoaa vai mitä se lienee).

        Kastikkeen suurustin savipadan pohjalle kertyneestä liemestä. Suurusteena vaalea Maizena. Reilu lusikallinen hunajata joukkoon!

        Lihoihin otin ruskean pinnan valurautapannussa ennen pataanpanoa. Rinta- ja reisipalat eivät olleet missään vaiheessa upoksissa nesteessä vaan päällimäisinä, kuivillaan.


      • Kokko-Väinö
        Kokko-Väinö kirjoitti:

        Jopa kehui.

        Sorsan ja punkun lisäksi padassa oli porkkana, sipuli, 3 valkosipulin kynttä, pikku purkillinen herkkusieniä, 2 laakerinlehteä, timjamia, sitruunapippuria ja loraus thai-kanafondia (ynnä ripaus suolaa).

        Lisukkeena oli kinoaa (quinoaa vai mitä se lienee).

        Kastikkeen suurustin savipadan pohjalle kertyneestä liemestä. Suurusteena vaalea Maizena. Reilu lusikallinen hunajata joukkoon!

        Lihoihin otin ruskean pinnan valurautapannussa ennen pataanpanoa. Rinta- ja reisipalat eivät olleet missään vaiheessa upoksissa nesteessä vaan päällimäisinä, kuivillaan.

        Oli siellä puoli pakettia (vajaat 100 grammaa) pekoniakin.


      • on mahdollista
        Kokko-Väinö kirjoitti:

        En ole kysynyt ohjetta ankkaan punaviinissä enkä ole esiintynyt vielä myöskään tässä keskusteluketjussa.

        Vaimoväki kysyi eilen, joko meidän olisi aika laittaa ruuaksi pakastimessa kummitteleva ”broileri”. Myönnyin. Hän otti linnun sulamaan.

        Tänään olen ollut yksin kotona. Vaimoni odottanee, että täällä broileriateria odottaa, jahka hän palaa kotiin.

        Varauduin laittamaan broiskua à la Coq au vin eli kuten kukkoa punaviinissä. Käväisin punkkukaupassa ja silleen.

        Sulanut lintu löytyi jääkaapista. Näkyy olevan sorsa. Ranskanmaalla pakastettu.

        Saa Kokko-Väinön parempi puolisko tyytyä sorsaan punaviinissä. Pistin savipataan ja uuniin varttitunti sitten. Saas näkee...

        luulla sorsaa broileriksi? Sokeutta? Lukutaidottomuutta?


      • Kokko-Väinö
        on mahdollista kirjoitti:

        luulla sorsaa broileriksi? Sokeutta? Lukutaidottomuutta?

        Vaimoni ei ole sokea. Hänelle on tosin tehty molempiin silmiin kaihileikkaus eli asennettu oman mykiön tilalle muovi-implantit – ja hän käyttää vielä silmälasejakin – mutta näön tarkkuus riittää mm. tietokoneella tehtävään työhön ja autonajoon.

        Lukutaidotonkaan hän ei ole, ainakaan suoritetusta yo-tutkinnosta päätellen.

        Lintutieteilijäksi hänestä ei todellakaan ole. Hän sanoo erottavansa eri lintulajeista ”pikkulinnun, harakan, variksen ja vesilinnun”. Luullakseni vielä strutsi mahtuisi joukkoon.


      • tosi tanakkaa
        Kokko-Väinö kirjoitti:

        Vaimoni ei ole sokea. Hänelle on tosin tehty molempiin silmiin kaihileikkaus eli asennettu oman mykiön tilalle muovi-implantit – ja hän käyttää vielä silmälasejakin – mutta näön tarkkuus riittää mm. tietokoneella tehtävään työhön ja autonajoon.

        Lukutaidotonkaan hän ei ole, ainakaan suoritetusta yo-tutkinnosta päätellen.

        Lintutieteilijäksi hänestä ei todellakaan ole. Hän sanoo erottavansa eri lintulajeista ”pikkulinnun, harakan, variksen ja vesilinnun”. Luullakseni vielä strutsi mahtuisi joukkoon.

        http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/15534/Pekoninen teeri paisti
        ja kädestäpitäen
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000000356&posting=22000000006233238
        Itse lintu hienonmakuinen ekä lötkis siihen mitään tomaattisörsseliä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut

      Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/
      Ikävä
      188
      1351
    2. Miettimisen aihetta.

      Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.
      Ikävä
      122
      1158
    3. Mitkä on 3 viimeistä sanaa

      sun ja kaivattusi viesteilyssä? Ensin sun, sitten kaivatun?
      Ikävä
      48
      874
    4. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      70
      870
    5. Just nyt mä

      En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman
      Ikävä
      53
      790
    6. Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle

      Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva
      Ikävä
      49
      753
    7. Hakeudu hoitoon.

      En oo kiinnostunut susta.
      Ikävä
      53
      722
    8. Kuinka hyvin tunnet mut?

      Kerro musta mies jotain.
      Ikävä
      33
      692
    9. Piristä mua ystävä

      Hyvä💫...
      Ikävä
      60
      689
    10. Nainen, mitä ajattelet minusta?

      Mitä tuntemuksia saan aikaan sinussa? :/
      Ikävä
      47
      670
    Aihe