miten

kalakukko lämmitetään

Kuinka kauan ja missä lämpötilassa kokonainen kalakukko lämmitetään uunissa?

29

9696

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ..saa...

      ...vastauksen ihan itsekin eli yhdessä reseptissä luki näin:
      Paista kukkoa 200-225 asteen lämmössä uunissa, kunnes se on saanut väriä.

      Ja täällä koko resepti yhteen kukkoon missä on ihan eri paistolämpötilat ja tyyli.
      http://www.maku.fi/reseptit/resepti/Kalakukko/1657.html

      • Kysyttiin missä

        Lämpötilassa kukko saadaan syöntilämpöiseksi, ei kysytty missä lämmössä se paistetaan, tai miten se tehdään. Googletahan ne tiedot, niin olet taas asiassa mukana.
        Toisaalta, kylmäkin kukko maistuu erinomaiselta kun sipasee siivun päälle voita ja huuhtoo kukon kylmällä maidolla.


      • mitä te aiotte tehdä?
        Kysyttiin missä kirjoitti:

        Lämpötilassa kukko saadaan syöntilämpöiseksi, ei kysytty missä lämmössä se paistetaan, tai miten se tehdään. Googletahan ne tiedot, niin olet taas asiassa mukana.
        Toisaalta, kylmäkin kukko maistuu erinomaiselta kun sipasee siivun päälle voita ja huuhtoo kukon kylmällä maidolla.

        Kalakukkoa ei voi syödä kylmänä, koska voi ei silloin sula siinä eikä sisällä oleva sianlihan rasva sula ja tirise.

        Kysymys on selvästi, miten valmis kokonainen kukko lämmitetään, ettei siitä tule kuiva kuin korppu.


      • Kyllä kalakukkoa
        mitä te aiotte tehdä? kirjoitti:

        Kalakukkoa ei voi syödä kylmänä, koska voi ei silloin sula siinä eikä sisällä oleva sianlihan rasva sula ja tirise.

        Kysymys on selvästi, miten valmis kokonainen kukko lämmitetään, ettei siitä tule kuiva kuin korppu.

        Syödään ja syötiin varmasti enemmän kylmänä kuin lämpimänä.
        Mitenkä luulet ennenvanhaan takaniityillä kukkoa lämmitetyn. Ottivatko leiviuunin mukaan heinähommiin?
        Kukosta voi leikata siivun kuin limpusta ja voidella vielä voilla, on muuten yllättävän maukasta, kokeile tolvana niin tiedät!
        Savolaisten paras keksintö oli ripakukko, nimenomaa
        matka ja eväsruuaksi.


      • siivompaa
        Kyllä kalakukkoa kirjoitti:

        Syödään ja syötiin varmasti enemmän kylmänä kuin lämpimänä.
        Mitenkä luulet ennenvanhaan takaniityillä kukkoa lämmitetyn. Ottivatko leiviuunin mukaan heinähommiin?
        Kukosta voi leikata siivun kuin limpusta ja voidella vielä voilla, on muuten yllättävän maukasta, kokeile tolvana niin tiedät!
        Savolaisten paras keksintö oli ripakukko, nimenomaa
        matka ja eväsruuaksi.

        kieltä täällä ruokapalstalla, moukka!


      • ja vanhat viisat vastaa
        siivompaa kirjoitti:

        kieltä täällä ruokapalstalla, moukka!

        ei KALA-,LANTTU- TAI PERUNAKUKKOA KOSKAAN LÄMMITETTY PAISTON JÄLKEEN,mutta voithan sinä leikkaamasi palan laittaa vaikka mikroon läpiämään.


      • Emättimessä on
        siivompaa kirjoitti:

        kieltä täällä ruokapalstalla, moukka!

        Mielestäsi siivotonta?


      • vanhaan olisi lämmitetty,
        siivompaa kirjoitti:

        kieltä täällä ruokapalstalla, moukka!

        niin ei se tarkoita sitä, etteikö se olisi parempaa lämmitettynä.


      • tosiaan noin?
        ja vanhat viisat vastaa kirjoitti:

        ei KALA-,LANTTU- TAI PERUNAKUKKOA KOSKAAN LÄMMITETTY PAISTON JÄLKEEN,mutta voithan sinä leikkaamasi palan laittaa vaikka mikroon läpiämään.

        Miksi nykysiin myytävissä sitten on mukana lämmitysohje?


      • kuulu
        Emättimessä on kirjoitti:

        Mielestäsi siivotonta?

        ruokapalstalle, ääliö! Vai kuuluuko sinusta?


      • Selvittää sana emätti.
        vanhaan olisi lämmitetty, kirjoitti:

        niin ei se tarkoita sitä, etteikö se olisi parempaa lämmitettynä.

        Kainuun murteessa (Lue Päätalon kirjoja) Riitu-äiti käskee pientä Kalle poikaansa pistelemään kuivaa leivänkyrsää emättiinsä, eikä Riitu taatusti tarkoita kyrsälläkään sitä, mitä sinä ajattelit.
        Suomeksi murteesta selvennettynä, Kallen äiti Riitu komentaa Kallea pistämään leivänpalaa suuhunsa = Emätti. (Emätin emättimeen jne)

        Joten ehkä se sinun suttuisessa mielikuvituksessasi sai eri merkityksen ja mielikuvasi kohteen asetit naisihmisen jalkojen väliin ja siellä sijaitseviin tiettyihin intiimeihin sisäelimiin.

        Murteet ovat kielemme rikkaus, suosikaa niitä!
        Eli maininta soveltunee mitä parhaiten juuri ruokapalstalle, eritoten perinneruokiin, oletko nyt samaa mieltä?


      • oli sitten
        Selvittää sana emätti. kirjoitti:

        Kainuun murteessa (Lue Päätalon kirjoja) Riitu-äiti käskee pientä Kalle poikaansa pistelemään kuivaa leivänkyrsää emättiinsä, eikä Riitu taatusti tarkoita kyrsälläkään sitä, mitä sinä ajattelit.
        Suomeksi murteesta selvennettynä, Kallen äiti Riitu komentaa Kallea pistämään leivänpalaa suuhunsa = Emätti. (Emätin emättimeen jne)

        Joten ehkä se sinun suttuisessa mielikuvituksessasi sai eri merkityksen ja mielikuvasi kohteen asetit naisihmisen jalkojen väliin ja siellä sijaitseviin tiettyihin intiimeihin sisäelimiin.

        Murteet ovat kielemme rikkaus, suosikaa niitä!
        Eli maininta soveltunee mitä parhaiten juuri ruokapalstalle, eritoten perinneruokiin, oletko nyt samaa mieltä?

        melko väärä.

        "Voihan emätin?" oli otsikko, eli sama kuin "Voihan suun?". Mitä järkeä merkityksessä?


      • Katsos kun
        oli sitten kirjoitti:

        melko väärä.

        "Voihan emätin?" oli otsikko, eli sama kuin "Voihan suun?". Mitä järkeä merkityksessä?

        Siihen lipsahti yhden t:n tilalle loppuun ännä.
        Tuo oppineiden kieli tai kielioppi kun ei oo ihan niin hyvin hansikkaassa kuin sinulla. olenpahoillani tuottamastani mielipahasta.
        Onko muuten mielestäsi sana "tunnettuus" parempi kuin vanha sana "tunnettavuus".


      • Lohi K.Ukko
        Katsos kun kirjoitti:

        Siihen lipsahti yhden t:n tilalle loppuun ännä.
        Tuo oppineiden kieli tai kielioppi kun ei oo ihan niin hyvin hansikkaassa kuin sinulla. olenpahoillani tuottamastani mielipahasta.
        Onko muuten mielestäsi sana "tunnettuus" parempi kuin vanha sana "tunnettavuus".

        Urpoa porukkaa tällä palstalla; ei osata lukea ja vastataan kaikkeen muuhun paitsi itse kysymykseen.


      • Kokkonen.
        Lohi K.Ukko kirjoitti:

        Urpoa porukkaa tällä palstalla; ei osata lukea ja vastataan kaikkeen muuhun paitsi itse kysymykseen.

        Kalakukkoa, enempää kuin muitakaan kukkoja ei lämmitetä ja piste!


      • tosiaan noin? kirjoitti:

        Miksi nykysiin myytävissä sitten on mukana lämmitysohje?

        Kun nykynuoret eivät tiedä, ettei sitä lämmitetä ovat laittaneet ne ohjeet siihen. Ei todellakaan lämmitetä.


    • ihmeessä

      se pitäisi lämmittää?

      Olen syntyisin Savosta - kalakukkojen kotimaakunnasta - eikä koskaan ole tullut eteen, että kalakukko olisi valmistamisen jälkeen uudelleen lämmitetty. Kylmänä se syödään.

      • Nykyaika?

        Kuulemma jäätelökin pitää lämmittää ennen syöntiä, ettei nielurisat tulehdu!


    • Savolaisgeeninen

      http://www.herkkuleipomo.fi/fi/tuotteet/kukot/18-lohikukko

      Ja siltä varalta että linkin takainen serveri poistuu niin kopio:

      "Lämmitysohje kokonaisille kukoille (500g ja 800g ) sähköuuneja varten:

      Laita kukko folioineen ylösalaisin kylmään uuniin. Säädä uunin lämpötila 160 asteeseen. Anna kukon lämmitä noin 30 minuuttia, sen jälkeen käännä kukko oikeinpäin ja anna olla uunissa vielä 30 minuuttia. Nauti kukko voin kera!!!!"

      Ai ja kuinka se syödään: Naatinta ohje: http://www.hannapartanen.com/Naatintaohje.pdf - pakollinen kalakukko etiketti tietopläjäys. Ja tuolta voi niitä tilata vaikka lentorahtina...

      Muistini mukaan aikoinaan Savon sukulaisemäntä kertoi kukon olevan matkaeväs metsään eli usein kylmänä syöty mutta henk. koht. tykkään että onhan se nyt aikas paljon parempi lämpimänä...

      • Lämpimänä kukon saa, kun syö heti valmistettuaan sen.


    • Ei-savolaenen

      No onhan täällä nyt varmaan siilinjärven savolaisia, joihin ei tity voi luottaa sekuntiakaan. Jos ostatte kukona kaupasta, niin lämittättekö sen vai ette?

    • AKKA lämmitetään

      ennen käytöönottoa kunnolla ettei tarvitse koko entoota rynkyttää. Kukkopalasen voi lämmittää mikrossa.

    • Kuka tyhmä nyt

      koko kukkoa lämmittää,lämmittä vain sen palasen jonka meinaa syödä.

    • Anonyymi

      MIKROSSA
      1.
      Ota folio pois
      2.
      Laita kukko kannen alle uuniin
      3.
      Lämmitä keskilämmöllä uunissa n. 1 min./100 g
      ---
      Lämmitä 1 kg kukkoa n. 10 min.


      UUNISSA
      1.
      Ota folio pois
      2.
      Lisää pari nokaretta voita tai margariinia kuoren päälle ja kääri kukko kostutettuun voipaperiin
      3
      Lämmitä kukko miedolla
      lämmöllä n. 125° C uunissa
      ---
      Lämmitä 1 kg kukkoa n. 60 min.

    • MIKROSSA

      1.
      Ota folio pois
      2.
      Laita kukko kannen alle uuniin
      3.
      Lämmitä keskilämmöllä uunissa n. 1 min./100 g
      ---
      Lämmitä 1 kg kukkoa n. 10 min.


      UUNISSA

      1.
      Ota folio pois
      2.
      Lisää pari nokaretta voita tai margariinia kuoren päälle ja kääri kukko kostutettuun voipaperiin
      3.
      Lämmitä kukko miedolla lämmöllä n. 125° C uunissa
      ---
      Lämmitä 1 kg kukkoa n. 60 min.

    • MIKROSSA

      1.
      Ota folio pois
      2.
      Laita kukko kannen alle uuniin
      3.
      Lämmitä keskilämmöllä uunissa n. 1 min./100 g
      ---
      Lämmitä 1 kg kukkoa n. 10 min.


      UUNISSA

      1.
      Ota folio pois
      2.
      Lisää pari nokaretta voita tai margariinia kuoren päälle ja kääri kukko kostutettuun voipaperiin
      3.
      Lämmitä kukko miedolla lämmöllä n. 125° C uunissa
      ---
      Lämmitä 1 kg kukkoa n. 60 min.

    • MIKROSSA

      1.
      Ota folio pois
      2.
      Laita kukko kannen alle uuniin
      3.
      Lämmitä keskilämmöllä uunissa n. 1 min./100 g
      ---
      Lämmitä 1 kg kukkoa n. 10 min.


      UUNISSA

      1.
      Ota folio pois
      2.
      Lisää pari nokaretta voita tai margariinia kuoren päälle ja kääri kukko kostutettuun voipaperiin
      3.
      Lämmitä kukko miedolla lämmöllä n. 125° C uunissa
      ---
      Lämmitä 1 kg kukkoa n. 60 min.

    • MIKROSSA

      1.
      Ota folio pois
      2.
      Laita kukko kannen alle uuniin
      3.
      Lämmitä keskilämmöllä uunissa n. 1 min./100 g
      ---
      Lämmitä 1 kg kukkoa n. 10 min.


      UUNISSA

      1.
      Ota folio pois
      2.
      Lisää pari nokaretta voita tai margariinia kuoren päälle ja kääri kukko kostutettuun voipaperiin
      3.
      Lämmitä kukko miedolla lämmöllä n. 125° C uunissa
      ---
      Lämmitä 1 kg kukkoa n. 60 min.

    • MIKROSSA

      1.
      Ota folio pois
      2.
      Laita kukko kannen alle uuniin
      3.
      Lämmitä keskilämmöllä uunissa n. 1 min./100 g
      ---
      Lämmitä 1 kg kukkoa n. 10 min.


      UUNISSA

      1.
      Ota folio pois
      2.
      Lisää pari nokaretta voita tai margariinia kuoren päälle ja kääri kukko kostutettuun voipaperiin
      3.
      Lämmitä kukko miedolla lämmöllä n. 125° C uunissa
      ---
      Lämmitä 1 kg kukkoa n. 60 min.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En voi jutella kanssasi

      tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih
      Tunteet
      46
      5627
    2. Trump ja Vance murskasivat ja nolasivat Zelenskyn tiedotusvälineiden edessä Valkoisessa talossa.

      Jopa oli uskomaton tilaisuus Valkoisessa talossa. Zelensky jäi täydelliseksi lehdellä soittelijaksi suhteessa Trumpiin j
      Maailman menoa
      574
      2092
    3. Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa

      Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens
      Maailman menoa
      82
      1154
    4. Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee yhdessä TOTUUDEN kanssa.

      Tajuatteko, että jotkut ihmiset pitävät siitä, kun toiset kaatuvat? He nauttivat siitä, kun toiset mokaavat tai käyttävä
      Idän uskonnot
      359
      1038
    5. Koska olet rakastellut

      Kaivattusi kanssa viimeksi?
      Ikävä
      77
      1003
    6. Anteeksi Pekka -vedätys

      Apuna Ry:n somessa levinnyt Anteeksi Pakka -kampanja saa aina vaan kummallisempia piirteitä. ”Mä pyydän anteeksi. Mä
      Maailman menoa
      53
      981
    7. Mikä on kaivattusi ärsyttävin piirre?

      Mun kaivattu on erittäin vastahakoinen puhumaan itsestä. Kääntää puheenaiheen aina muuhun kun hänestä tulee puhetta.
      Ikävä
      56
      895
    8. Kumpi tästä

      Teidän tilanteesta teki vaikeaa? Sivusta
      Ikävä
      59
      880
    9. Kaikkia ei voi miellyttää

      Eikä ole tarviskaan. Hyvää huomenta ja mukavaa perjantaita. 😊❄️⚜️✌🏼❤️
      Ikävä
      228
      834
    10. Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen saadakseen pidettyä Tarja Pirkkalaisen virassa

      Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen kaupungin johtamisjärjestelyiden muutokses
      Haapavesi
      58
      768
    Aihe