Mitä aineksia ja välineitä tarvitaan

Pizzalisti

että saa yhtä hyvän pizzan kuin juuri kotipizzassa ja pizzahutissa?!Lähinnä pannupizzan tyylistä.
Einespizzoja en halua syödä,
eikä ole enää varaa käydä pizzerioissa.
Niin usein tulee syötyä,vaikka onkin epäterveellistä.
Olen kokeillut kotona,mutta en onnistu tekemään yhtä maittavaa.Mikä lie niiden salaisuus....

13

2434

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pannulla

      Kerran oon ihan vahingossa onnistunut tekemään hyvän pannupizzan. Oltiin semmosella mökillä jossa ei ollukkaan uunia, ja meillä pizzatarpeet
      mukana... tein sen sitten ihan vaan paistinpannulla, pikkasen paksumpi pohja kun normaalisti, täytteitä reilusti ja paljon juustoa. Voitelin pannun öljyllä, vaikka se
      olikin teflon.

      Normipizzan pitäsi olla oikea pizzauuni, tarpeeksi kuuma siis. Hyvä tomaattikastike
      ja juusto ratkaisee kans aika paljon

    • kkkkkkkkkkkkkk

      ... on pehmeä taikina ja PALJON öljyä (ei oliivi) paistopannulla/ uunipellillä.

      Tee siis taikina ilman öljyä ja paista pizza uunissa pellillä, jossa on runsaasti öljyä, hyvä pissa tulee myös kun teet sen valutautapaistinpannussa ( uunissa tietysti) sillon ei tartte edes leivinpaperia - reilusti öljyä kylläkin.

      Näin saadaan se "munkkimainen" pohja aikaiseksi.

      JA hei - ohjeissa on aina LIIAN VÄHÄN SUOLAA !! - Uunipellillisen kokoiseent aikinaan menee helposti KOKONAINEN tl tai jopa kaksi suolaa.

      • öljyä

        ei öljyä mutta paljon öljyä...mitteekä tarkotat?
        ja mitähän öljyä jos ei oliivi ?
        muut ovat tarkotettu autoihin voiteluöjyks ja
        saranoiden rasvaukseen


      • kkkkkkkkkkkkkkkkk
        öljyä kirjoitti:

        ei öljyä mutta paljon öljyä...mitteekä tarkotat?
        ja mitähän öljyä jos ei oliivi ?
        muut ovat tarkotettu autoihin voiteluöjyks ja
        saranoiden rasvaukseen

        taikinaan ei laiteta lainkaan öljyä
        paistopannulle/pellille taasen laitetaan reilusti ( ei mitään pullasudilla sivelyä) vaikkkapa rypsiöljyä ( ruokakaupasta sitä saa)

        Oliiviöljy ei kestä kovaa lämpöä, ja siitä tulee muutenkin vähän outo sivumaku pannupizzaan.

        Reilusti = noin parin kolmen sentin "kerros" ja siihen päälle sitten se kaulittu/litistelty taikina


      • kkkkkkkkkkkk
        kkkkkkkkkkkkkkkkk kirjoitti:

        taikinaan ei laiteta lainkaan öljyä
        paistopannulle/pellille taasen laitetaan reilusti ( ei mitään pullasudilla sivelyä) vaikkkapa rypsiöljyä ( ruokakaupasta sitä saa)

        Oliiviöljy ei kestä kovaa lämpöä, ja siitä tulee muutenkin vähän outo sivumaku pannupizzaan.

        Reilusti = noin parin kolmen sentin "kerros" ja siihen päälle sitten se kaulittu/litistelty taikina

        Reilusti = noin parin kolmen millin "kerros" ja siihen päälle sitten se kaulittu/litistelty taikina
        SIIS MILLIN ei sentin - sorry


      • öljyä
        kkkkkkkkkkkk kirjoitti:

        Reilusti = noin parin kolmen millin "kerros" ja siihen päälle sitten se kaulittu/litistelty taikina
        SIIS MILLIN ei sentin - sorry

        Mutta kyllä oon laittanut pohjataikinaan oliiviöljyä eikä kukaan ole vielä sitä sylkenyt pois. Sen verran että taikina alustaessa notkistuu; eli pellillisen jos teen niin abt 1.5 tl.

        Kyllähän oliiviöljy kuumuutta kestää, eikä siitä tule sivumakua ellei käytä ihan jotain Robuscoa
        vaan miedompaa,vaan esim normaali extra virgineä.

        siinä ollaan ihan samoilla linjoilla että pannupizza paistetaan öljyssä...


    • helmikanana

      Pizzan teko vaatii näppituntumaa.
      Hyvän saa vain harjoittelemalla.

      Itse teen melko löysän taikinan. Eli sellaisen että saan sen puisella haarukkavatkaimella sekoitettua.
      Käytän kuivahiivaa. Sokeria ripaus ja suolaa niin että se maistuu.
      Rypsiöljyä reilu loraus.
      Kipataan pellille ja nostatetaan siinä liinan alla kaksinkertaiseksi.
      Taputellaan käsin pellin kokoiseksi.
      Mielettömän herkullisen pizzan saa chilitonnikalasta. Kebablastut tai salami-tai meetwurstisiivut pinnalla rapsakoitumassa ovat myös hyvät.
      Meillä koko perhe tykkää.

    • pitsa...

      Jos kaipaat "samanlaista" pitsaa kuin kotipitsassa ja pitsahutissa, niin et ole oikeasti hyvää pizzaa syönytkään. Googletappa vähän pizzaohjeita, niitä löytyy valtavasti.

    • ohjeen

      Itelle tästä jäi vaan pieni pala, mutta kerrankin onnistui lähes autenttinen pannupizza :o)

      Normaali pohjataikina
      Säilyke tomaattiVIIPALEITA, oreganolla ja basilikalla maustettuja (S & W)
      pepperonia
      katkarapuja
      pizzajuustoa, tässä mozzarellaa

      Taikinan kohottua öljyä pannu ja levitä siihen
      se vähän yli reunojen. Pistele pohja haarukalla. Levitä paksuhkot tomaatti viipaleet pohjalle ja tasoittele hieman haarukalla.
      Jos tykkäät valkosipulista, lisää tässä välissä.
      Tomattien päälle ripaus oreganoa, juustoraaste, katkaravut ja päälle pepperoni.

      paista hellalla kunnes juusto on vähän sulanut, pepperonit puolikypsyneet ja pohja on rapeahko.

      Pistä pizza 225 asteiseen uuniin grillivastuksen
      alle 5-7 min, kunnes pinta on saanut väriä.

      Tälleen kotioloissa, kun ei ole valurautapannua eikä pizzauunia ja pitää soveltaa

      Vaan hyvää tuli !

    • Anonyymi

      https://www.verkkokauppa.com/fi/product/53479/kvsqt/Ooni-Koda-pizzauuni

      Kickstarterista lähtenyt pizzauuni on saavuttanut taas uuden virstanpylvään - Ooni Koda on erittäin kompakti kaasukäyttöinen pizzauuni.

      Upea Ooni Koda -pizzauuni vie pizzanpaistamisen aivan uudelle tasolle helposti ja vaivattomasti. Avaa tuotteen jalat, lisää pizzakivi, avaa kaasuhana ja olet valmis tekemään herkullisia pizzoja! Kaasukäyttöinen pizzauuni kuumenee 500 asteeseen noin 15 minuutissa. Pizza kypsenee pizzakivellä jopa 60 sekunnissa ja saat aidon rapean kiviuunipizzan valmistettua helposti kotioloissa. Tuote tulee valmiiksi koottuna.

      Pakkaukseen sisältyy

      Ooni Koda -pizzauuni
      Pizzakivi
      Ohjekirja
      Ooni-reseptivihko
      Ominaisuudet

      Leveys: 40 cm
      Pituus: 62 cm
      Korkeus: 31 cm
      Paino: 9,25 kg
      Pizzakiven mitat: 33,7 x 33,7 cm
      Pizzakiven paksuus: 10 mm
      Pizzan maksimihalkaisija: 30 cm
      Korkeita lämpötiloja kestävä hiiliteräsrunko
      Automaattinen kaasunkatkaisujärjestelmä, jos liekki sammuu kaasuhanan ollessa auki
      Suomalaiseen kaasunpainejärjestelmään soveltuva
      Yhteensopivat tuotteet

      Matalapainesäädin
      Pizzalapio
      Suojapeite/kantolaukku

    • Min ostaa Lidlistä Pizza combi valmispohjia. 400 g taikina ja 200 g soosi. Valmispohjaksi hyvää. Kaulin sitä vielä vähän isommaksi. Noin pääsee helpolla, eikä toi ole kauhea kuten pakastealtaan valmiit pohjat.

    • Tämmönen tuli tilattua pari viikkoa sitten netistä ja muutaman kerran sitä jo testaillu. https://pizzatarvike.fi/tuote/pannupizzavuoka-320cm/

      Ainakin itse huomannut, että vuoka kannattaa rasvata kunnolla ja paistaa riittävän kuumassa mielellään yli 300 astetta grillissä. Tomaattikastike tulee parhaiten tölkitetyistä ja kokonaisista San Marzano tomaateista, joiden kanssa valkosipulia, tuoretta basilikaa ja suolaa. Ja reilusti pepperonia päälle niin hyvää tulee ;)

      • Anonyymi

        Ohhoh, miten tuo mahtuu uuniin? Tuohon mahtuu jo kaksi lyhyehköä 160 cm ihmistä makaamaan pannulla peräkkäin. On kyllä kokoonsa nähden halpa vuoka.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko tyytyväinen viime tapaamiseemme?

      Vai toivoitko sen menevän toisella tavalla? Miten?
      Ikävä
      72
      3023
    2. Nyt se sit loppuu

      Et ei enää nähdä ja yhteyttä pidetä.
      Ikävä
      55
      2675
    3. Kuoleman pelko katosi

      Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä
      Hindulaisuus
      432
      2285
    4. Viikonloppu terveiset kaivatulle

      tähän alas ⬇️⬇️⬇️
      Ikävä
      79
      2168
    5. Jos sitä keittelis teetä

      Ja miettis mitä mies siellä jossain touhuilee... ☕️
      Ikävä
      95
      1976
    6. Myötähäpeä kun näkee sut,

      tekisit jotain ittelles. Ihan hyvällä tämä!
      Ikävä
      35
      1785
    7. Huomenta ........

      Huomenta 💗 Tiedän, että tuntuisit hyvälle.
      Ikävä
      12
      1556
    8. Kuhmolainen on selvästi kepun lehti

      Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan
      Kuhmo
      17
      1517
    9. Ei mun tunteet

      ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil
      Ikävä
      30
      1350
    10. Mitä nämä palautteet palstalla ovat?

      Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?
      Ikävä
      29
      1329
    Aihe