että saa yhtä hyvän pizzan kuin juuri kotipizzassa ja pizzahutissa?!Lähinnä pannupizzan tyylistä.
Einespizzoja en halua syödä,
eikä ole enää varaa käydä pizzerioissa.
Niin usein tulee syötyä,vaikka onkin epäterveellistä.
Olen kokeillut kotona,mutta en onnistu tekemään yhtä maittavaa.Mikä lie niiden salaisuus....
Mitä aineksia ja välineitä tarvitaan
13
2409
Vastaukset
- pannulla
Kerran oon ihan vahingossa onnistunut tekemään hyvän pannupizzan. Oltiin semmosella mökillä jossa ei ollukkaan uunia, ja meillä pizzatarpeet
mukana... tein sen sitten ihan vaan paistinpannulla, pikkasen paksumpi pohja kun normaalisti, täytteitä reilusti ja paljon juustoa. Voitelin pannun öljyllä, vaikka se
olikin teflon.
Normipizzan pitäsi olla oikea pizzauuni, tarpeeksi kuuma siis. Hyvä tomaattikastike
ja juusto ratkaisee kans aika paljon - kkkkkkkkkkkkkk
... on pehmeä taikina ja PALJON öljyä (ei oliivi) paistopannulla/ uunipellillä.
Tee siis taikina ilman öljyä ja paista pizza uunissa pellillä, jossa on runsaasti öljyä, hyvä pissa tulee myös kun teet sen valutautapaistinpannussa ( uunissa tietysti) sillon ei tartte edes leivinpaperia - reilusti öljyä kylläkin.
Näin saadaan se "munkkimainen" pohja aikaiseksi.
JA hei - ohjeissa on aina LIIAN VÄHÄN SUOLAA !! - Uunipellillisen kokoiseent aikinaan menee helposti KOKONAINEN tl tai jopa kaksi suolaa.- öljyä
ei öljyä mutta paljon öljyä...mitteekä tarkotat?
ja mitähän öljyä jos ei oliivi ?
muut ovat tarkotettu autoihin voiteluöjyks ja
saranoiden rasvaukseen - kkkkkkkkkkkkkkkkk
öljyä kirjoitti:
ei öljyä mutta paljon öljyä...mitteekä tarkotat?
ja mitähän öljyä jos ei oliivi ?
muut ovat tarkotettu autoihin voiteluöjyks ja
saranoiden rasvaukseentaikinaan ei laiteta lainkaan öljyä
paistopannulle/pellille taasen laitetaan reilusti ( ei mitään pullasudilla sivelyä) vaikkkapa rypsiöljyä ( ruokakaupasta sitä saa)
Oliiviöljy ei kestä kovaa lämpöä, ja siitä tulee muutenkin vähän outo sivumaku pannupizzaan.
Reilusti = noin parin kolmen sentin "kerros" ja siihen päälle sitten se kaulittu/litistelty taikina - kkkkkkkkkkkk
kkkkkkkkkkkkkkkkk kirjoitti:
taikinaan ei laiteta lainkaan öljyä
paistopannulle/pellille taasen laitetaan reilusti ( ei mitään pullasudilla sivelyä) vaikkkapa rypsiöljyä ( ruokakaupasta sitä saa)
Oliiviöljy ei kestä kovaa lämpöä, ja siitä tulee muutenkin vähän outo sivumaku pannupizzaan.
Reilusti = noin parin kolmen sentin "kerros" ja siihen päälle sitten se kaulittu/litistelty taikinaReilusti = noin parin kolmen millin "kerros" ja siihen päälle sitten se kaulittu/litistelty taikina
SIIS MILLIN ei sentin - sorry - öljyä
kkkkkkkkkkkk kirjoitti:
Reilusti = noin parin kolmen millin "kerros" ja siihen päälle sitten se kaulittu/litistelty taikina
SIIS MILLIN ei sentin - sorryMutta kyllä oon laittanut pohjataikinaan oliiviöljyä eikä kukaan ole vielä sitä sylkenyt pois. Sen verran että taikina alustaessa notkistuu; eli pellillisen jos teen niin abt 1.5 tl.
Kyllähän oliiviöljy kuumuutta kestää, eikä siitä tule sivumakua ellei käytä ihan jotain Robuscoa
vaan miedompaa,vaan esim normaali extra virgineä.
siinä ollaan ihan samoilla linjoilla että pannupizza paistetaan öljyssä...
- helmikanana
Pizzan teko vaatii näppituntumaa.
Hyvän saa vain harjoittelemalla.
Itse teen melko löysän taikinan. Eli sellaisen että saan sen puisella haarukkavatkaimella sekoitettua.
Käytän kuivahiivaa. Sokeria ripaus ja suolaa niin että se maistuu.
Rypsiöljyä reilu loraus.
Kipataan pellille ja nostatetaan siinä liinan alla kaksinkertaiseksi.
Taputellaan käsin pellin kokoiseksi.
Mielettömän herkullisen pizzan saa chilitonnikalasta. Kebablastut tai salami-tai meetwurstisiivut pinnalla rapsakoitumassa ovat myös hyvät.
Meillä koko perhe tykkää. - pitsa...
Jos kaipaat "samanlaista" pitsaa kuin kotipitsassa ja pitsahutissa, niin et ole oikeasti hyvää pizzaa syönytkään. Googletappa vähän pizzaohjeita, niitä löytyy valtavasti.
- ohjeen
Itelle tästä jäi vaan pieni pala, mutta kerrankin onnistui lähes autenttinen pannupizza :o)
Normaali pohjataikina
Säilyke tomaattiVIIPALEITA, oreganolla ja basilikalla maustettuja (S & W)
pepperonia
katkarapuja
pizzajuustoa, tässä mozzarellaa
Taikinan kohottua öljyä pannu ja levitä siihen
se vähän yli reunojen. Pistele pohja haarukalla. Levitä paksuhkot tomaatti viipaleet pohjalle ja tasoittele hieman haarukalla.
Jos tykkäät valkosipulista, lisää tässä välissä.
Tomattien päälle ripaus oreganoa, juustoraaste, katkaravut ja päälle pepperoni.
paista hellalla kunnes juusto on vähän sulanut, pepperonit puolikypsyneet ja pohja on rapeahko.
Pistä pizza 225 asteiseen uuniin grillivastuksen
alle 5-7 min, kunnes pinta on saanut väriä.
Tälleen kotioloissa, kun ei ole valurautapannua eikä pizzauunia ja pitää soveltaa
Vaan hyvää tuli ! - Anonyymi
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/53479/kvsqt/Ooni-Koda-pizzauuni
Kickstarterista lähtenyt pizzauuni on saavuttanut taas uuden virstanpylvään - Ooni Koda on erittäin kompakti kaasukäyttöinen pizzauuni.
Upea Ooni Koda -pizzauuni vie pizzanpaistamisen aivan uudelle tasolle helposti ja vaivattomasti. Avaa tuotteen jalat, lisää pizzakivi, avaa kaasuhana ja olet valmis tekemään herkullisia pizzoja! Kaasukäyttöinen pizzauuni kuumenee 500 asteeseen noin 15 minuutissa. Pizza kypsenee pizzakivellä jopa 60 sekunnissa ja saat aidon rapean kiviuunipizzan valmistettua helposti kotioloissa. Tuote tulee valmiiksi koottuna.
Pakkaukseen sisältyy
Ooni Koda -pizzauuni
Pizzakivi
Ohjekirja
Ooni-reseptivihko
Ominaisuudet
Leveys: 40 cm
Pituus: 62 cm
Korkeus: 31 cm
Paino: 9,25 kg
Pizzakiven mitat: 33,7 x 33,7 cm
Pizzakiven paksuus: 10 mm
Pizzan maksimihalkaisija: 30 cm
Korkeita lämpötiloja kestävä hiiliteräsrunko
Automaattinen kaasunkatkaisujärjestelmä, jos liekki sammuu kaasuhanan ollessa auki
Suomalaiseen kaasunpainejärjestelmään soveltuva
Yhteensopivat tuotteet
Matalapainesäädin
Pizzalapio
Suojapeite/kantolaukku Min ostaa Lidlistä Pizza combi valmispohjia. 400 g taikina ja 200 g soosi. Valmispohjaksi hyvää. Kaulin sitä vielä vähän isommaksi. Noin pääsee helpolla, eikä toi ole kauhea kuten pakastealtaan valmiit pohjat.
Tämmönen tuli tilattua pari viikkoa sitten netistä ja muutaman kerran sitä jo testaillu. https://pizzatarvike.fi/tuote/pannupizzavuoka-320cm/
Ainakin itse huomannut, että vuoka kannattaa rasvata kunnolla ja paistaa riittävän kuumassa mielellään yli 300 astetta grillissä. Tomaattikastike tulee parhaiten tölkitetyistä ja kokonaisista San Marzano tomaateista, joiden kanssa valkosipulia, tuoretta basilikaa ja suolaa. Ja reilusti pepperonia päälle niin hyvää tulee ;)- Anonyymi
Ohhoh, miten tuo mahtuu uuniin? Tuohon mahtuu jo kaksi lyhyehköä 160 cm ihmistä makaamaan pannulla peräkkäin. On kyllä kokoonsa nähden halpa vuoka.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En voi jutella kanssasi
tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih577300Trump ja Vance murskasivat ja nolasivat Zelenskyn tiedotusvälineiden edessä Valkoisessa talossa.
Jopa oli uskomaton tilaisuus Valkoisessa talossa. Zelensky jäi täydelliseksi lehdellä soittelijaksi suhteessa Trumpiin j7383551Zelenskyi ei suostunut nöyrtymään Trumpin ja Vancen edessä, siksi meni pieleen
Trumppia täytyy imarrella, silloin homma toimii aina. Tähän Zelenskyi ei suostunut.3561887Mikä on kaivattusi ärsyttävin piirre?
Mun kaivattu on erittäin vastahakoinen puhumaan itsestä. Kääntää puheenaiheen aina muuhun kun hänestä tulee puhetta.1641805- 851435
Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa
Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens841391- 911290
Anteeksi Pekka -vedätys
Apuna Ry:n somessa levinnyt Anteeksi Pakka -kampanja saa aina vaan kummallisempia piirteitä. ”Mä pyydän anteeksi. Mä631247Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee yhdessä TOTUUDEN kanssa.
Tajuatteko, että jotkut ihmiset pitävät siitä, kun toiset kaatuvat? He nauttivat siitä, kun toiset mokaavat tai käyttävä2621241- 811154