Moi!
Onko kellään kokeumuksia/hyviä vinkkejä siitä, miten vihkiminen suoritetaan, kun toinen parista ei kuulu kirkkoon ja toinenkaan ei uskonasioista paljoa perusta. Ulkoilmahäät, maistraatti vai mikä? Ja tuomariko vihkii?
Papit on ainakin nihkeitä vihkimään, jos vain toinen kuuluu kirkkoon, ja vaikka se toinen kovasti kirkkohäitä toivoisikin. Tosin meidän tapauksessa pappi ei ole välttämättömyys. Itse en ala kirkkoon liittymään pelkästään häiden takia.
Kiitos, jos joku viitsii vastata :)
Vinkkejä vihkimiseen
4
1351
Vastaukset
- jo naimisissa
No sehän menee niin, että kirkossa voidaan vihkiä vain, jos molemmat kuuluvat kirkkoon tai toinen kirkkoon ja "toinen johonkin muuhun kristilliseen kirkkoon tai uskontokuntaan" (kirkon sivuilta). Jos toinen ei kuulu kirkkoon tai muuhun em. yhteisöön, niin silloin voidaan kirkossa vain siunata avioliitto, joka siis on jo solmittu siviilimenoin (lisätietoa maistraatin sivuilta). Teillä kertomasi mukaan tulee kysymykseen vain jälkimmäinen, jos se kirkkoon kuuluva sellaisen toimituksen haluaa.
Hääpaikka taas on pelkkää käytännön järjestelyä. Sekä pappeja että siviilivihkijöitä saa muuallekin kuin virallisiin tiloihin (kirkko, maistraatti). Kannattaa kysyä ja tarvittaessa myös varautua maksamaan kustannuksia.- kirkkoon kuulumaton
Näinhän se tosiaan menee, jos toinen ei kuulu kirkkoon ja toinen haluaa jotain kirkollista mukaan. Meidän tapauksessa tuskin tullaan kirkossa käymään ollenkaan.
Ajattelin vain juuri sitä käytännönjärjestelyä, että jos vihkiminen tapahtuu muualla kuin kirkossa, niin onko tapana pitää vihkiminen ja varsinainen juhla erillään vai onko kellään kokemusta vihkimisestä juhlapaikalla? Siinähän voisi alkaa samantien juhlimaan, eikä tarvitsisi siirtyä paikasta toiseen :) - omien
kirkkoon kuulumaton kirjoitti:
Näinhän se tosiaan menee, jos toinen ei kuulu kirkkoon ja toinen haluaa jotain kirkollista mukaan. Meidän tapauksessa tuskin tullaan kirkossa käymään ollenkaan.
Ajattelin vain juuri sitä käytännönjärjestelyä, että jos vihkiminen tapahtuu muualla kuin kirkossa, niin onko tapana pitää vihkiminen ja varsinainen juhla erillään vai onko kellään kokemusta vihkimisestä juhlapaikalla? Siinähän voisi alkaa samantien juhlimaan, eikä tarvitsisi siirtyä paikasta toiseen :)mieltymystenne mukaan. Tietysti rajoja asettaa myös vihkijän aikataulu.
- B-A
kirkkoon kuulumaton kirjoitti:
Näinhän se tosiaan menee, jos toinen ei kuulu kirkkoon ja toinen haluaa jotain kirkollista mukaan. Meidän tapauksessa tuskin tullaan kirkossa käymään ollenkaan.
Ajattelin vain juuri sitä käytännönjärjestelyä, että jos vihkiminen tapahtuu muualla kuin kirkossa, niin onko tapana pitää vihkiminen ja varsinainen juhla erillään vai onko kellään kokemusta vihkimisestä juhlapaikalla? Siinähän voisi alkaa samantien juhlimaan, eikä tarvitsisi siirtyä paikasta toiseen :)Juhlapaikalla voi hyvin suorittaa vihkimisen tai avioliiton siunauksen, asiasta täytyy vain sopia papin kanssa. Sinänsä on hyvä ettei tarvitsisi vieraiden tulla kun yhteen paikkaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/1911214Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1221068- 70810
- 48804
Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53750- 60659
- 33652
Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva48652- 52617
- 50595