Minä en ymmärrä miksi psykologista ja psykiatrista kirjallisuutta käsittelevät teokset ovat usein niin pinnallisia. Niissä on kerätty tietoja toisten tutkijoiden tiedoista ja kerätty yhteen. Se on sama kuin lukisi aapisen ja laittaisi siitä oman aapisen. Siis tiedon siirtämistä paperilta toiselle.
Eikö kirjoittajalla itsellän ole omia ajatuksia?
Jos on, miksi siillä ei ole sijaa kirjassa?
Kirjallista humpuukia
4
262
Vastaukset
- Psykopatologia
-
"Minä en ymmärrä miksi psykologista ja psykiatrista kirjallisuutta käsittelevät teokset ovat usein niin pinnallisia. Niissä on kerätty tietoja toisten tutkijoiden tiedoista ja kerätty yhteen. Se on sama kuin lukisi aapisen ja laittaisi siitä oman aapisen. Siis tiedon siirtämistä paperilta toiselle."
Tuo haiskahtaa "tieteelliselle" otteelle. Tällöin esitetyt asiat voivat olla tietyllä tavalla pinnallisia, koska usein mitä varmempaa tieto on, sitä triviaalimpaa se saattaa olla. Mutta tällöin se ei ole "humpuukia". Näitä kirjoja on vähemmistö.
"Eikö kirjoittajalla itsellään ole omia ajatuksia? Jos on, miksi sillä ei ole sijaa kirjassa?"
Tällaisia kirjoja on enemmistö, ja juuri näistä osa on "humpuukia", joskin ne voivat silti olla kiinnostavia ja ajatuksia herättäviä. - kirjamoukka
tai kirjailijaa?
- Jokelamaniac
Psykopatologia on oikeassa. Esimerkiksi Freud saattoi keksiä itse psykoanalyysin, tai Einstein suhteellisuusteorian. Mutta kun muut kiinnostuvat niistä, alkavat he vertailla kokemuksia keskenään yhteistyössä. Periaate on, että tuhansien ja taas tuhansien ihmisten varmentamat periaatteet ovat pätevämpiä kuin yhden tutkijan aavistuksen.
Tapaa on toki moitittukin. NÄin mm. psykoanalyysiä on väitetty kaavoihin kangistuneeksi ja hitaasti uudistuvaksi. Mutta tätä varjopuolta ei voida välttää, kun oikein yritetään tutkia jotain asiaa.
Sitten aiheeseen perehtyessä alkaa huomata tiettyjä yksilöllisiä piirteitäkin. Miksi se tai tutkija on ottanut esille juuri sen lähteen mutta ei toista? Miksi hän yleensä käsittelee sitä aihepiiriä, tai ottaa tietyn kannan johonkin aikaisempaan kannanottoon?
Jos taas kaipaat jotain elämänfilosofista näkemystä, kannattaa kääntyä jonnekin muualle. Tässä psykologian klassikot voivat olla avuksi. FIlosofian puolelta löytyy niin ikään runsaasti "yhden ihmisen intuitiota"." Esimerkiksi Freud saattoi keksiä itse psykoanalyysin"
Kaikki kunnia Freudille. Psykoanalyysi muistuttaa paljon meditaatiota, joka on Suomessakin suosiossa, harrastan sitä itsekin. Siinä ihminen avaa sisimpänsä, antaa kaiken mahdollisen tulla esille kuten vapaassa assosiatiossa. Analyytikkona on vain Jumala, kun psykoanalyysissa on ihminen. Meditaatio on ikvanha menetelmä, kuulunut myös alkuaikojen kristinuskoon.
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1103590
- 633216
Kuoleman pelko katosi
Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä4342714- 832523
- 852458
Toiselle puolikkaalleni
Sinulla ei taida olla kaikki nyt ihan hyvin? Minua itketti eilen kauheasti, sinunko itkuja itkin? Kyllä kaikki selviää j422144- 972103
Ei mun tunteet
ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil501752Kuhmolainen on selvästi kepun lehti
Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan221730- 121706