grillattu broileri

grillaaja

Onko kukaan grillannut kokonaista broileria ilman pyörivää varrasta kaasugrillissä .Kauanko grillaaminen kestää ett broisku on kypsä. Annateko jonkun hyvän ohjeen juhannukseen.

4

2386

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hpop

      Elikkä esikypsennä ensin. Keitä 1-2h pienellä lämmöllä ja sitte grillaa, niin johan tulee hyvää. Tietty ennen keittämistä päiväksi marinaadiin. Itse olen laittanut pussiin punaviiniä. Antanut olla siinä vrk. Mutta ei se kyllä mitään kaunista lihaa ole, kun punaviini värjää se mustaks. Mutta ei se kyllä pitkään lautasellakaan pysynyt, kun kana oli jo kynitty.

      • Vanha kokki

        Kokonaisen broilerin grillaaminen ei oikein onnistu ilman pyörivää varrasta.
        Jos haluat lähes samankaltaisen, sinun tulee avata broisku mahan puolelta ja levittää lintu vaikkapa isoon halsteriin. Sillä tavoin se on helppo käännellä kypsyessään.
        Lintu ei vaadi mitään marinointia, siihen riittää kuivat mausteet erinomaisesti.

        Vaihtoehtona voit paistaa linnun uunissa 175 asteen lämmössä.
        Maustamiseen tarvitset kourallisen valkosipulin kynsiä, joko kuorittuna tai kuorimattomina.
        Pikku puntin persiljaa, pari laakerinlehteä, tl.oreganoa, öljyä, suolaa ja mustapippurirouhetta.
        Kuivaa lintu ja vatsaontelo, levitä sisään suola ja pippuri, tunge onteloon laakerinlehdet persiljapuntti, valkosipulit.
        Käsittele linnun pinta ohuelti öljyllä, levitä suola ja oregano, sekä pippurirouhe. Sulje ontelo hammastikuilla tai sitomalla kintut yhteen. Aseta lintu uuniritilälle uunin alemmalle tasolle, laita alle astia johon linnun rasva tippuu.
        Anna linnun kypsyä vähintään 1.5 tuntia välillä sivellen sen pintaa öljyllä tai astiaan tippuneella nesteellä.
        Linnun tulee olla todella kypsää niin että sen syöminen onnistuu sormin ja luut irtoavat ravistamalla.

        Tuore patonki on oiva lisäke, jota voi kastaa siihen linnusta irronneeseen rasvaan.
        Ruokajuomaksi sopii jokin kevyt punaviini.


      • Vanha kokki kirjoitti:

        Kokonaisen broilerin grillaaminen ei oikein onnistu ilman pyörivää varrasta.
        Jos haluat lähes samankaltaisen, sinun tulee avata broisku mahan puolelta ja levittää lintu vaikkapa isoon halsteriin. Sillä tavoin se on helppo käännellä kypsyessään.
        Lintu ei vaadi mitään marinointia, siihen riittää kuivat mausteet erinomaisesti.

        Vaihtoehtona voit paistaa linnun uunissa 175 asteen lämmössä.
        Maustamiseen tarvitset kourallisen valkosipulin kynsiä, joko kuorittuna tai kuorimattomina.
        Pikku puntin persiljaa, pari laakerinlehteä, tl.oreganoa, öljyä, suolaa ja mustapippurirouhetta.
        Kuivaa lintu ja vatsaontelo, levitä sisään suola ja pippuri, tunge onteloon laakerinlehdet persiljapuntti, valkosipulit.
        Käsittele linnun pinta ohuelti öljyllä, levitä suola ja oregano, sekä pippurirouhe. Sulje ontelo hammastikuilla tai sitomalla kintut yhteen. Aseta lintu uuniritilälle uunin alemmalle tasolle, laita alle astia johon linnun rasva tippuu.
        Anna linnun kypsyä vähintään 1.5 tuntia välillä sivellen sen pintaa öljyllä tai astiaan tippuneella nesteellä.
        Linnun tulee olla todella kypsää niin että sen syöminen onnistuu sormin ja luut irtoavat ravistamalla.

        Tuore patonki on oiva lisäke, jota voi kastaa siihen linnusta irronneeseen rasvaan.
        Ruokajuomaksi sopii jokin kevyt punaviini.

        Tuo Vanhan Kokin ensin mainittu tapa valmistaa kanaa muistuttaa Gruusiassa ja Venäjällä suosittua Tabaka-kanaa - lienee tuttu juttu VK:lle.

        Siinä ei ole mitään muuta vaikeata kuin linnun esikäsittely: broileri leikataan auki mahanpuolelta, rintalasta poistetaan, rintalihasten alapuolelle tehdään pieni viilto siten, että kintut voidaan kääntää ympäri ja työntää noihin viiltoihin. Samoin tehdään yläpuolelle pienet viillot, joihin siiventyngät työnnetään. Näin kana pysyy koossa yhtenä levynä ja kintut ja siivet suojaavat rintalihoja - yksi kinttu ja yksi siipi kummallekin rintalihalle. Valmis paketti muistuttaa vähän littanaa sammakkoa.

        Lintulevyä tulisi tämän jälkeen nuijia aivan littanaksi, panna paistumaan voin ja öljyn sekoitukseen pannulle. Kanneksi asetetaan painava kuuma rautalevy, joka painaa linnun tiukaksi levyksi. Tämä siis tämän litistetyn linnun alkuperäinen teko-ohje.

        Mutta, kun teet kerran grillissä, niin käytä VK:n mainitsemaa halsteria. Nuiji levyksi, työnnä läpi vaikka kaksi saslik-varrasta siten, että toinen vangitsee kropan ja siivet ja toinen kropan ja kintut. Lytistä lintu isohkoon halsteriin.

        Silppua rutosti valkosipulia ja työnnä sitä joka paikkaan, mihin saat sitä menemään. Suolaa melko hyvin ja sirottele päälle cayennepippuria.

        Voitele tämän jälkeen sulatetulla voilla, aseta uunipannu linnun alle ja käytä epäsuoraa kypsentämistä. Voitele lintua kypsennyksen ajan voisulalla, ripottele aina välillä lisää cayennea pintaan.

        Linnun tulee kypsyä melko kauan ja olla todella kypsää ja pinnalta kauniin ruskean karvahtavan rapeaa ennen kuin tuodaan pöytään.

        Muita mausteita ei juuri tarvita. Astiasta tippuneen liemen voi tehdä soossiksi vaikka lisäämällä vain persiljaa joukkoon.


      • Miksiköhän suosittelet keitettävän tuotteen marinointia ennen keittämistä? Kaikki marinadin makuhan liukenee keitinliemeen.

        Jos haluaa lisämakua keitokseen, kannattaa se keittää makuliemessä tai itse marinadissa. Kanalle käy kyllä paljon paremmin jokin muu kuin punaviiniliemi vaikka onhan Kukkoa punaviinissä toki klassikko. Mutta sen punaviinin tässä ruoassa mahdollistavat kyllä muut aineet kuin itse kana.

        Tee makuliemi liemijuureksista - purjo, sipuli, lanttu, porkkana, palsternakka tms. - pippurista ja suolasta. Keitä broileri siinä kypsäksi, grillaa väriä pintaan ja penslaa grillauksen aikana haluamallasi grillikastikkeella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut

      Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/
      Ikävä
      196
      1523
    2. Miettimisen aihetta.

      Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.
      Ikävä
      123
      1278
    3. Mitkä on 3 viimeistä sanaa

      sun ja kaivattusi viesteilyssä? Ensin sun, sitten kaivatun?
      Ikävä
      52
      1042
    4. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      72
      955
    5. Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle

      Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva
      Ikävä
      52
      873
    6. Hakeudu hoitoon.

      En oo kiinnostunut susta.
      Ikävä
      58
      873
    7. Just nyt mä

      En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman
      Ikävä
      53
      840
    8. Mikä on ollut

      Epämiellyttävin hetki sinun ja kaivattusi romanssissa?
      Ikävä
      102
      824
    9. Piristä mua ystävä

      Hyvä💫...
      Ikävä
      82
      820
    10. Sun ja kaivattusi

      ikäero? Kumpi vanhempi, m vai n?
      Ikävä
      42
      804
    Aihe