Moi
Voisiko joku viisas kertoa, mitä keltuaiselle itseasiassa tapahtuu, kun se muuttaa väriä harmahtavaksi? Olen myös syönyt yhden keitetyn, jossa keltuaisen pinta oli ihan tumman sininen!? Jätin keltuaisen syömättä, kun oli niin epäilyttävä (oli keitetty edellisenä päivänä).
Kananmunista kysymys
6
1490
Vastaukset
- ...
Koetin etsiä jotakin tietoa asiasta, mutta ainoa mikä osui silmiin oli se, että jos munia on keitetty liian kauan (yli 8 minuuttia) keltuainen tummuu, ei tietysti heti mutta jäähtyessään.
Välillä olen huomannut itsekin sen, ei kovinkaan usein, yleensä ne ei kyllä tummu, mutta katsonkin kellosta, että keitän niitä n. 6-8 minuuttia.- Vanha kokki
Noillakin nimillä kutsutaan tuota keltuaisen tai ruskuaisen pinalle ilmestyvää vihertävän tummaa väripintaa.
Se ei ole millään tavoin epäterveellinen nautittavaksi, sillä kyse on vaarattomasta kemiallisesta reaktiosta joka syntyy vain, kuten edellä jo kerrottiin, pitkästä keittoajasta.
Valkuaisen rikkiyhdisteet reagoivat keltuaisen sisältämän raudan kanssa ja näin syntyy vihertävän värin aiheuttaja rautasulfidi.
Löysäksi keitettyyn kananmunaan ei tätä yhdistettä ennätä muodostua! - Keltuainen
Vanha kokki kirjoitti:
Noillakin nimillä kutsutaan tuota keltuaisen tai ruskuaisen pinalle ilmestyvää vihertävän tummaa väripintaa.
Se ei ole millään tavoin epäterveellinen nautittavaksi, sillä kyse on vaarattomasta kemiallisesta reaktiosta joka syntyy vain, kuten edellä jo kerrottiin, pitkästä keittoajasta.
Valkuaisen rikkiyhdisteet reagoivat keltuaisen sisältämän raudan kanssa ja näin syntyy vihertävän värin aiheuttaja rautasulfidi.
Löysäksi keitettyyn kananmunaan ei tätä yhdistettä ennätä muodostua!Kiitos vastauksesta!
- Teräsmuna
Vanha kokki kirjoitti:
Noillakin nimillä kutsutaan tuota keltuaisen tai ruskuaisen pinalle ilmestyvää vihertävän tummaa väripintaa.
Se ei ole millään tavoin epäterveellinen nautittavaksi, sillä kyse on vaarattomasta kemiallisesta reaktiosta joka syntyy vain, kuten edellä jo kerrottiin, pitkästä keittoajasta.
Valkuaisen rikkiyhdisteet reagoivat keltuaisen sisältämän raudan kanssa ja näin syntyy vihertävän värin aiheuttaja rautasulfidi.
Löysäksi keitettyyn kananmunaan ei tätä yhdistettä ennätä muodostua!Kiitos :) Tuli minullekin asia selväksi.
- sinisyys rikkiä
- munakas
Laita munat keiton jälkeen alle 4c asteiseen veteen ja anna jäähtyä,silloin loppuu munan kypsyminen.koska vesijohto vesi on lämpempää kuin 4 niin kannattaa laittaa kylmävesi kattila jäähtymään pakasteeseen niin saa kylmää vettä.Toki se on pieni vaiva jos näkee keltuaisen harmaan rengaan haitaksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/1911264Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1221118- 70840
- 48834
Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53770Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva50705- 33682
- 60679
- 52647
- 50645