marokkolainen ruoka

arabi jämpti

onko koke muksia ja muistoa?

ruon nimetki,, ajoin avataa marokkolais ravintola , et tiän mikä mennyssä laitaisin.

kiitos.

13

1626

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suomalainen_

      Eikö sinun pitäisi tietää, jos ravintolan avaat, mitä siellä kannattaa tarjoilla...?

    • tiikeri3

      Vai marokkolainen ravintola - ja ette tieda edes ruokien nimia? Hieman outoa hommaa.
      Ehka teidan pitaisi menna Marokkoon oppimaan naiden ruokien valmistelua ja myos niiden nimia.
      Tai ehka avata joku hampurilaispaikka paremminkin, niitahan jokainen osaa tehda, jauhelihaa vain, ripaus suolaa ja pippuria ja pannulle. Ja se voileivan valiin.

    • Tajinette

      Tajine!!!! Ihana herkku, jota saatava pian lisää... lurps. Ja yksinkertasilla aineksilla. Todella maukasta!! Kerro sitte mulle missä tämä marokkolainen ravintola sijaitsee ja laita menuun tajine ni saat musta kanta-asiakkaan! :)
      Sitte siellä oli lisäksi sitä paikallista lihistä, rapialla kuorella ja tomusokerilla kuorrutettu, ei voi muistaa nimeä enää, mutta aika eksoottista voin kertoa! :D
      Couscous maistuu aina ku maustaa hyvin..

      • tiikeri3

        Siis mita mausteita kaytat couscousiin ? Mina kun luulin, etta taman aterian salaisuus piilee eri vihannesten kaytossa, ja kuinka ne vaivalloisesti valmistetaan.
        Valaise asiaa.


      • Tajine-lover

        Suomalainen pottumuusi on mausteista kun vertaa sitä Marokkolaisiin pöperöihin. Sana MAUTON kuvaa täydellisesti Tajinea.


      • tiikeri3
        Tajine-lover kirjoitti:

        Suomalainen pottumuusi on mausteista kun vertaa sitä Marokkolaisiin pöperöihin. Sana MAUTON kuvaa täydellisesti Tajinea.

        Ilmeista on ettet koskaan ole syonyt KUNNON aitoa marokkolaista ruokaa, et enempaa tajinia etka couscousia. Sita ei voi verrata suomalaisiin mauttomiin hamariin popporoihin.
        Missa soit tata ko. tajinea ? Suomessa vai jossain turistipaikassa Marokossa ? Sanopa.
        Olen asunut Marokossa tarpeeksi kauan tietaakseni asian.
        Mita suomalaisiin ruokiin tulee, en ole vielakaan tottunut mauttomaan makuun, esim. lihassa, kalassa, vihanneksissa ja hedelmissa.
        Oletko koskaan maistanut esim. kala-taginea, kunnollisesti valmistettuna ?

        talle henkilolle joka vielakin yrittaa avata marokkolaista ravintolaa - oletko jokin ufo vai ?


      • Tajine-lover
        tiikeri3 kirjoitti:

        Ilmeista on ettet koskaan ole syonyt KUNNON aitoa marokkolaista ruokaa, et enempaa tajinia etka couscousia. Sita ei voi verrata suomalaisiin mauttomiin hamariin popporoihin.
        Missa soit tata ko. tajinea ? Suomessa vai jossain turistipaikassa Marokossa ? Sanopa.
        Olen asunut Marokossa tarpeeksi kauan tietaakseni asian.
        Mita suomalaisiin ruokiin tulee, en ole vielakaan tottunut mauttomaan makuun, esim. lihassa, kalassa, vihanneksissa ja hedelmissa.
        Oletko koskaan maistanut esim. kala-taginea, kunnollisesti valmistettuna ?

        talle henkilolle joka vielakin yrittaa avata marokkolaista ravintolaa - oletko jokin ufo vai ?

        Agadirissä, sekä turistirysissä on tullut syötyä sekä paikallisten suosimissa "muovituolipaikoissa", en nyt paikkojen nimiä enää muista, matkasta kun alkaa jo olla 5-6 v. Kana-tajinea ainakin pari kertaa ja muistaakseni myös kerran kala-tajinea. No ehkäpä vaan olen tottunut vähän tulisempiin ruokiin intiassa ja kaakkois-aasiassa. Sulla on kyllä tietenkin enemmän kokemuksia ko. ruasta, ruoka-aineet sinänsä ihan ok, mutta potkua ei vaan ollut.
        Eipä sitä potkua ole porkkanalaatikossa jne., mutta siihen nyt on jo tottunut.:) Ennen Marokkoa kun olin saanut sen kuvan, että ruoka on hyvin mausteista.


      • tiikeri3 kirjoitti:

        Ilmeista on ettet koskaan ole syonyt KUNNON aitoa marokkolaista ruokaa, et enempaa tajinia etka couscousia. Sita ei voi verrata suomalaisiin mauttomiin hamariin popporoihin.
        Missa soit tata ko. tajinea ? Suomessa vai jossain turistipaikassa Marokossa ? Sanopa.
        Olen asunut Marokossa tarpeeksi kauan tietaakseni asian.
        Mita suomalaisiin ruokiin tulee, en ole vielakaan tottunut mauttomaan makuun, esim. lihassa, kalassa, vihanneksissa ja hedelmissa.
        Oletko koskaan maistanut esim. kala-taginea, kunnollisesti valmistettuna ?

        talle henkilolle joka vielakin yrittaa avata marokkolaista ravintolaa - oletko jokin ufo vai ?

        On totta, ettei marokkolainen ruoka ole samalla tavalla maustettu kuin esim. jossain kauko-idässä.Makuasioistahan ei sovi kiistellä. Mikäli sikäläisissä ravintoloissa tilaa esim. couscousia niin sen mukana tuodaan hyvin hyvin tulista kastiketta. No turisti saa yleensä ko kastikkeen miedomman muodon, mutta pyydettäessä saa kyllä sitten sitä tulistakin.Couscousin kanssa juomana käytetään sikäläistä piimää.Kokeilkaapa.-Tagine-pataruuat ovat asia erikseen. Niitähän saa kala-,kana-,liha-,ja kasvismuunnoksena. Jokaisella ravintolalla on melkein oma muunnoksensa. Pata, jossa ruoka valmistetaan on samalla tarjoiluastia.

        Itse pidän kovasti myöskin voimakkaasta harira-keitostajoka voinee muistuttaa jossain määrin kotimaista hernekeittoa.Se valmistetaan erilaisista pavuista. Kun Ramadanin eli paastokuukauden aikana illan ensimmäisenä ruokana olen nähnyt syötävän juuri tuota tuota harirakeittoa.Keitto on täyttävää, ja varsinki viileinä iltoina lämmittävää.


      • kalevi.s kirjoitti:

        On totta, ettei marokkolainen ruoka ole samalla tavalla maustettu kuin esim. jossain kauko-idässä.Makuasioistahan ei sovi kiistellä. Mikäli sikäläisissä ravintoloissa tilaa esim. couscousia niin sen mukana tuodaan hyvin hyvin tulista kastiketta. No turisti saa yleensä ko kastikkeen miedomman muodon, mutta pyydettäessä saa kyllä sitten sitä tulistakin.Couscousin kanssa juomana käytetään sikäläistä piimää.Kokeilkaapa.-Tagine-pataruuat ovat asia erikseen. Niitähän saa kala-,kana-,liha-,ja kasvismuunnoksena. Jokaisella ravintolalla on melkein oma muunnoksensa. Pata, jossa ruoka valmistetaan on samalla tarjoiluastia.

        Itse pidän kovasti myöskin voimakkaasta harira-keitostajoka voinee muistuttaa jossain määrin kotimaista hernekeittoa.Se valmistetaan erilaisista pavuista. Kun Ramadanin eli paastokuukauden aikana illan ensimmäisenä ruokana olen nähnyt syötävän juuri tuota tuota harirakeittoa.Keitto on täyttävää, ja varsinki viileinä iltoina lämmittävää.

        Edellisestä jäi pois kirjoittaja eli kalevi.s


      • NaturalOne
        kalevi.s kirjoitti:

        On totta, ettei marokkolainen ruoka ole samalla tavalla maustettu kuin esim. jossain kauko-idässä.Makuasioistahan ei sovi kiistellä. Mikäli sikäläisissä ravintoloissa tilaa esim. couscousia niin sen mukana tuodaan hyvin hyvin tulista kastiketta. No turisti saa yleensä ko kastikkeen miedomman muodon, mutta pyydettäessä saa kyllä sitten sitä tulistakin.Couscousin kanssa juomana käytetään sikäläistä piimää.Kokeilkaapa.-Tagine-pataruuat ovat asia erikseen. Niitähän saa kala-,kana-,liha-,ja kasvismuunnoksena. Jokaisella ravintolalla on melkein oma muunnoksensa. Pata, jossa ruoka valmistetaan on samalla tarjoiluastia.

        Itse pidän kovasti myöskin voimakkaasta harira-keitostajoka voinee muistuttaa jossain määrin kotimaista hernekeittoa.Se valmistetaan erilaisista pavuista. Kun Ramadanin eli paastokuukauden aikana illan ensimmäisenä ruokana olen nähnyt syötävän juuri tuota tuota harirakeittoa.Keitto on täyttävää, ja varsinki viileinä iltoina lämmittävää.

        En kyllä tiedä, että miten voit yhdistää hariran ja hernekeiton? Hariraanhan tulee paljon enemmän aineksia jos vertaa johonkin hernekeittoon, jossa on tyyliin herneet ja mahdollisesti jotain lihaa / silavaa? No mutta tosiaan makuasioista ei voi kiistellä. En kyllä yhdistäisi sitä ainakaan hernekeittoon, jo mausteet verraten suomalaiseen hernekeittoon ovat aivan toista maata! Olen nimittäin valmistanut hariraa jo muutaman kymmenen kertaa.


      • Y.kalevi.s
        NaturalOne kirjoitti:

        En kyllä tiedä, että miten voit yhdistää hariran ja hernekeiton? Hariraanhan tulee paljon enemmän aineksia jos vertaa johonkin hernekeittoon, jossa on tyyliin herneet ja mahdollisesti jotain lihaa / silavaa? No mutta tosiaan makuasioista ei voi kiistellä. En kyllä yhdistäisi sitä ainakaan hernekeittoon, jo mausteet verraten suomalaiseen hernekeittoon ovat aivan toista maata! Olen nimittäin valmistanut hariraa jo muutaman kymmenen kertaa.

        Jos luit kirjoitukseni niin kirjoitin:"voinee muistuttaa jossain määrin kotimaista hernekeittoa".Suoranaista yhtäläisyyttä ei siis nähdäkseni ollut. kalevi.s


      • jasu I.
        Y.kalevi.s kirjoitti:

        Jos luit kirjoitukseni niin kirjoitin:"voinee muistuttaa jossain määrin kotimaista hernekeittoa".Suoranaista yhtäläisyyttä ei siis nähdäkseni ollut. kalevi.s

        luulenpa sinun tarkoittavan tuhtia linssikeittoa, joka tosiaankin muistuttaa paljon kotoista hernekeittoamme. Sitä meilläpäin Marokossa ainakin syödään usein arkiruokana. Hariraan tuleekin sitten jo enemmän aineksia ja "kirkkaampaan liemeen" :). Itse tykkään kyllä linssistä enemmän, mutta harira nyt vaan kuuluu tiettyihin tilanteisiin....


    • jasu I.

      joo ei kannata aloittaakkaan, ennenkuin teet vähän pohjatutkimusta. Tämä foorumi tuskin on oikea paikka :)))

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Saako kaunis ihminen parempaa kohtelua?

      Onko kauniin ihmisen elämä "helpompaa" kuin tavallisen näköisen ihmisen? Olen kuullut väittämän, että kaunis ihminen saa
      Sinkut
      123
      3460
    2. Ei ole kyllä mennyt

      Kovin hyvin kun alussa pieni sekoaminen hänestä 😏
      Ikävä
      12
      2286
    3. En rehellisesti usko et oisit

      Sekuntiakaan oikeasti mua kaivannut. Tai edes miettinyt miten mulla menee. Jotenkin todennäköisesti hyödyt tästäkin jos
      Ikävä
      37
      1935
    4. Suomennettua: professori Jeffrey Sachs avaa Ukrainan sodan taustat luennollaan EU parlamentissa

      Jeffrey Sachs on yhdysvaltalainen ekonomisti. Sachs toimii Columbian yliopiston The Earth Instituten johtajana. Aiemmin
      NATO
      414
      1889
    5. Näin sinusta taas unta!

      Unessa olin pakahtuneesti rakastunut sinuun. Olimme vanhassa talossa jossa oli yläkerran huoneissa pyöreät ikkunat. Pöly
      Ikävä
      21
      1701
    6. Nainen, olet jotenkin lumoava

      Katselen kauneuttasi kuin kuuta, sen loistoa pimeässä. Sen kaunis valo on kaunista sekä herkkää ja lumoavaa. Olet naisel
      Ikävä
      68
      1517
    7. Paljonko aikaa on kulunut siitä kun viimeksi tapasit hänet?

      Päiviä? Viikkoja? Kuukausia? Vuosia?
      Ikävä
      30
      1423
    8. Olet muutenkin tyhmä

      Ja käyttäydyt epäasiallisesti siinä työssäsi.
      Ikävä
      124
      1418
    9. En muuttaisi sinusta mitään

      Ensin olit etäinen ja yritin pysyä tutkan alapuolella. Mutta ei silmiltäsi jää mitään huomaamatta, kuten minulla ei kuul
      Ikävä
      10
      1281
    10. Se sinun kaipauksen kohde

      Ei todellakaan käy täällä höppänä mies.
      Ikävä
      14
      1236
    Aihe