Tässä on useinkin pyydetty ohjetta kiinalaiseksi hapanimeläkastikkeeksi ja näitä reseptejähän on melkoinen määrä vaikka perusresepti onkin tosi helppo. Makeaa ja hapanta maustaen ja siinä se on.
Mutta tuli mieleen oheinen resepti - helppo ja maukas ja säilyy jonkin aikaa vaikka pullossa.
Tämä on repäisty joskus jostain lentoyhtiön lehdestä ja testattu useamman kerran.
shalottisipuli - keväällä kevätsipuli - silputtuna
valkosipulinkynsi - pari kappaletta - murskattuna
inkivääriä - pieni pala - raastettuna
1 rkl öljyä
2 rkl soijakastiketta - kiinalaista
2 rkl sherryä - tai vastaavaa, madeirakin käy; jos ei löydy, niin jätä pois
2 rkl viinietikkaa
2 rkl tomaattisosetta
1 rkl tummaa muskovada- tai kidesokeria
1 rkl Maizenaa
Öljyä kasariin, jonne myös sipuli, inkivääri ja valkosipuli. Hetki freesausta. Kaada kaikki muut aineet paitsi sokeri kattilaan ja anna kuumentua; kaada myös sokeri kattilaan ja anna sen sulaa seokseen hiljaisella tulella.
Keitä vartti koko ajan sekoitellen; seos alkaa saentua Maizenan vaikutuksesta. Voit myös lisätä Maizenan vasta lopussa, jos haluat - keitä kuitenkin vielä lisäyksen jälkeen tovi. Tarkista maku. Tämä ei tarvitse oikeastaan edes suolaa eikä pippuriakaan, mutta voihan niitäkin lisätä - chili tai setsuaninpippuri toisi myös mukavaa potkua.
Hapanimeläkastike
3
1058
Vastaukset
Tuosta reseptistä puuttuu ainakin ananasmehu et sillei hei! Hapanimelä kana on todella herkullista - eritoten jos kanaa mureuttaa kevyesti soodalla, eikä anna kevyesti paistetun kanan hautua liian pitkään soosissa hei! Kanan ja kastikkeen lisäksi sipulia, ananasta ja vaikka bambua et sillei hei! Ja lisukkeeksi paistettua riisiä. Stadin kundi söi viime kesänä täydellistä hapanimelää kanaa Amsterdamissa meren päällä kelluvassa suuressa kiinalaisessa ravintolassa - joskin ganja varmaankin lisäsi ruokahalua et sillei hei! Muuten hollantilainen ruokakulttuuri ei ole kummoista Stadin nuoren pilviveikon mielestä et sillei hei!
Käyhän se ananasmehu tähän - ja yhtä hyvin mikä muu makea mehu tahansa. Tarkoituksenahan on saada kastikkeeseen riittävä makeus. Tässä reseptissä se haetaan muskovada-sokerilla - huomasitte varmaan - mutta yhtä hyvin joku mehu, jolloin tietysti kastike saa myös sen makua. Sokeri on tässä neutraali aine.
- Sinun on paras
crudo kirjoitti:
Käyhän se ananasmehu tähän - ja yhtä hyvin mikä muu makea mehu tahansa. Tarkoituksenahan on saada kastikkeeseen riittävä makeus. Tässä reseptissä se haetaan muskovada-sokerilla - huomasitte varmaan - mutta yhtä hyvin joku mehu, jolloin tietysti kastike saa myös sen makua. Sokeri on tässä neutraali aine.
Jo ammoin opin Kiinalainen keittiö: suolainen-makea-hapan-karvas
http://www.keittotaito.com/kiinalaisen_keittion_salaisuudet.html
http://www.finefoods.fi/makujamaailmalta_kiina.htm
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/1911284Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1221128- 70850
- 48844
Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53780Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva50715- 33682
- 60679
- 50655
- 52647