70-luvun hittituote.
Siihen paistiin viillettin viiluja melkein pohjaan ja väli täytettin seoksella jossa oli vaalea leipää, piparjuuritahnaa, pippuria jne "sidottuna " kermalla. Tämä narutettiin ja pantiin uuniin.
ulaanipaisti
7
684
Vastaukset
- Vanha kokki
Enkä ole edes kuullut moisesta hitistä. Olisinkin utelias tietämään missä tuollaista paistia on ollut tarjolla, kaupoissako vaiko jossain ravintolassa? Missähän päin suomea tuo Ulaanipaisti on ollut se hitti?
Kokeilla on tapan nimetä omia sovelluksiaan nimillä jotka eivät välttämättä liity mitenkään varsinaiseen nimeen, ellei tässä tapauksessa noita ulaaneja lasketa husaareiksi jolloin yhtymäkohta voisi olla attilan, eli noiden urheiden hevosmiesten takin poikkiraidat, jotka paistiin muodostuvat noista ilmeisesti poikittaisista leipätäytteisistä viilloista.
Tampereella oli noihin mainitsemiisi aikoihin erittäin suosittu, miltei hitti myös, erään edesmenneen mestarin nimeämä "Härän ruoska", jonka mestari nimitti sellaiseksi ohuista fileesuikaleista johtuen.
Olisi mielenkiintoista jos valottaisit hieman lisää tuosta Ulaanipaistista ja sen historiasta.- Helsingin Töölössä
ja ettei vain Hesari tai jokin muu lehti sen ohjeen julkaissut .
Oli aika yleinen pyhäruoka kanan ohella tuohon aikaan. Muistan kun kyökin pöydän ääressä kaffekupposella naiset siitä puhui ja minä korva höröllä.
Noh täytetty paisti ohjeella alkuun. Maustaminen omasta päästä.
Nyt kun Tallinnasta löysin mustaviinimarja-piprjuuritöhnää eli Mädaroigas tahnaa, siitä voisi kehitellä
Tästä villisiasta muuten tuli mahtava herkku.
http://www.stockmann.fi/portal/fi/herkku/reseptit_ja_menyyt/reseptit/liharuoat/villisian_paisti_sieniratatouillen_ja_kanelikasti... Tuota häränruoskaa olen syönyt: fileesuikaleet palmikoitiin letiksi, paistettiin kai pannulla?
Mikä ravintola tuota tarjoili - Tiiliholvi?
Ulaanipaista en ole kuullutkaan - olisivatko nuo viillot kuvaamassa ulaanien tapoja kohdella hevosiaan. Piiskanviiltoja lihassa?- Vanha kokki
crudo kirjoitti:
Tuota häränruoskaa olen syönyt: fileesuikaleet palmikoitiin letiksi, paistettiin kai pannulla?
Mikä ravintola tuota tarjoili - Tiiliholvi?
Ulaanipaista en ole kuullutkaan - olisivatko nuo viillot kuvaamassa ulaanien tapoja kohdella hevosiaan. Piiskanviiltoja lihassa?Vaan suomen ensimmäinen todellinen ruokaan erikoistunut pikkuravintola´"Coussicca" ja tuo arvoisa keittiömestari oli edesmennyt ja ravintolan perustaja Erkki (Eke) Kolkkanen, rauha hänen muistolleen.
Värikkäänä ja räväkkänä persoonana tunnettu, eritoten tampereella.
Mainittakoon, että varsinaisesti tuo kyseinen ravintola tuli tunnetuksi jättiläismäisistä Wienileikkeistään, sillä ne peittivät koko suuren lautasen tehokkaammin kuin pizza nykyisin, nuo "vinkkarit" olivat miltei maankuuluja 70 luvulla!
- baatarulaan
- ulaanilla
sisäpaisti piparjuurella perus-saksalainen herkku
http://www.kochbar.de/rezepte/rinderbraten-mit-meerrettich.html - UlallaUlaanista
Jaa-a, tuollaista ulaanipaistia en päässyt koskaan maistamaan 70-luvulla, enkä kyllä ole edes kuullut moisesta. Mahti olla pienen piirin hitti?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/1911264Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1221118- 70840
- 48834
Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53770Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva50705- 33682
- 60669
- 52647
- 50645