Tämä on venäläistä alkuperää oleva kesäinen keitto suolakurkuista. Kurkkujen kuuluisi todella olla suolakurkkuja jo keittoon lisäätävän liemenkin vuoksi, mutta olenpa tehnyt tämän kerran ranskalaisista pikkukurkuistakin (conichon) ja ihan hyvä tuli. Kuuluisiko tämä myös kasvisruokiin vai mihin? Laitoin tänne kun tämän toinen oleellinen asia on myös tuo kanaliemen käyttö. Rassolnik-reseptejä on monia - kuten hyvistä keitoista aina - mutta tämä edustaa ehkä sitä alkuperäisempää puolta. Monet rassolnik-resepteistä ovat seljanka- tai vihanneskeittotyyppisiä vähän erehdyttävästi.
Tämä on myös kuuluisa venäläinen krapularuoka - monet pitkän vodkalounaan jäämät on tällä hoidettu pois ja saatu uusi päivä ja ehtoo alulle.
Kanalientä litra - hyvä tulee, jos itse keittää; jos ei viitsi, niin käytä kanafondia
4 suolakurkkua ja niitä ranskalaisia, isompia, purkillinen. Jos sinulla on kurkkupurkissa lientä, niin lorauta sitä keittoon ja maistele, pidätkö siitä. Kurkkuliemi on kyllä oleellinen osa tätä keittoa.
1 dl riisiä. Jotkut käyttävät tattari- tai ohrasuurimoita ja saahan niillä enemmän ja ruokaisempaa tunnelmaa
Vihannekset - porkkana, 2 kpl ja sipuli, 1 kpl. Tähän voi kyllä lisätä ihan muitakin vihanneksia: palsternakkaa, selleriä, lanttua jne.
1-2 rl etikkaa
Mausteet - laakerinlehti, mustapippuri
Päälle - suolan kanssa murskattua valkosipulia sekoitettuna oliiviöljyyn sekä silputtua persiljaa ja/tai tilliä
Kuumenna kanaliemi, pilko porkkana ja sipuli ja muut mahdolliset juurekset ja lisää liemeen. Lisää riisi ja laakerinlehti, pippuroi ja keitä kunnes riisi ja juurekset ovat kypsähköjä. Lisää pieneksi pilkottu kurkku ja etikka ja jatka keittämistä vielä tovi, jotta maut tasaantuvat itse keitossa. Ennen etikan lisäystä maista keittoa, josko etikkaa tarvitaankaan, varsinkin, jos lorautit onnellisesti kurkunlientä? Sen tulisi kyllä tuntua selvästi, mutta ei liikaa.
Pilko persilja ja tilli ja hierrä valkosipuli - 1-2 kynttä - suolan kanssa tahnaksi ja lisää vajaaseen desiin oliiviöljyä.
Lisää persilja ja tilli kuumaan keittoon, kiehauta vielä kerran ja annostele lautaselle. Annoksen päälle lirautetaan maun mukaan valkosipuloitua öljyä.
Tätä tarjotaan myös lisäämällä keittoon liotettuja ja erikseen keitettyjä/paistettuja munuaisia pienittynä tai paistintähteitä, jolloin rassolnikia käytetään ikäänkuin hyvänä keittopohjana muille aineille.
Rassolnik
2
1592
Vastaukset
- Tears down vm-82
mutta varmasti hyvää. Zakuskatkin on hienoja. Mulla on menossa pyrkimys, jossa kerran viikossa syötäisiin jotakin etnistä ruokaa. Esim. lauantaina tai ihan jopa sunnuntaina. Lapsetkin varmasti pitäisivät tällaisesta päivästä. (itselläni ei ole) kaikenlisäksi tuo ruoka oli kanssa laihisruoka ja sisälsi hyviä rasvoja. Miksei kotoinen perinneruokakin sopisi tähän kategoriaan.
Omista etnisistä ruokaresepteistä suosikki on ranskalainen salaatinkastike:
1/2 dl öljyä
2 tl valkoviinietikkaa
ripaus sokeria ja suolaa
1 valkosipulin kynsi murskattuna
ripaus valkopippuria
ruohosipulia jos on saatavilla
Ainekset sekoitetaan ja kaadetaan esim. tomaattisipulisalaatin päälle
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/1921331Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1221148- 70870
- 48864
Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53790Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva50745- 53712
- 33692
- 60689
- 52667