Ihmettelen sitä, kun työnantaja pitää yt-lakia pakollisena pahana, josta selviää pitämällä pari näennäistä neuvottelua ja huolehtimalla, että kutsut on lähetetty ajallaan.
Myös työntekijät on saatu uskomaan, että yt-laki ei velvoita työnantajaa yhtikäs mihinkään.
Joku tässä siis mättää ja tosi pahasti. Yt-lakihan on nimenomaan säädetty, että työntekijöillä olisi mahdollisuus vaikuttaa itseään koskevaan päätöksentekoon. Käytäntö on kuitenkin aivan toisenlainen.
YT-laki käytännössä
2
1581
Vastaukset
- asuntoauto
Mulla on menossa yt-lakiin perustuva korvaustaistelu työnantajan kanssa eli potkut tuli mut ei kerrottu mitään.
Ja mulla on liitto mukana tässä ei noita kuvioita muuten ite tiedä mutta mua häiritsee siinä prosessissa se sopimus ollaan saatu aikaiseksi työnantaja korvaa laittomasta irtisanomisesta mutta pitääkö minun tehdä lain mukaan sellanen paperi siihen lisäksi että en saa edes kertoa puolisolle en kenellekkään muullekkaan en edes ulkopuoliselle juristille mikä on korvaus summa puolisolta se on vaikea kieltää näkeehän se sen pankkitililtä. Minusta tässä joku mättää. ja jos kerron joudun maksamaan julmetun summan entiselle työnantajalle. Mulla on 6 kk irtisanomisaika ja korvaus maksetaan vasta sen jälkeen minusta tuntuu että ne kaivaa vaihka mistä sen että olen puhunnu ja sit ei tarvii korvata miään.- 31
Ei laki sitä vaadi. Voit katsoa estääkö kieltäytymisesi sopimuksen syntymisen ja päädyttekö käräjille. Korvauksen tasostakin voi neuvotella. Epäilen ettei se voi olla saamaasi korvausta suurempi.... mutta asianajajasi tietää.
Voi olla että hyödyt salassapitosopimuksesta. Yksipuolisessa salassapitosopimuksessa ei ole mitään mieltä. Eli salassapidon pitää koskea myös työnantajaa, jolloin "riidasta" ei voi olla mitään haittaa uutta työpaikkaa etsiessä, kun riidan olemassaoloa ei saa ilmaista. Vaadi työnantajaakin nimeämään henkilöt, jotka tiedon saavat. Työpaikallakin asiaan sotkeutuu ainakin kaikki, jotka näkevät liikekirjanpidon (laskentaosasto, tilintarakastajat..). Vaadi siis sopimukseen vaimosi nimi. Verottajalle ja kelalle sopimusta ei tarvitse ilmoittaa, koska se ei ole palkkaa eikä siten vaikuta verotukseen eikä työttömyyskorvaukseen.
Jos työnantaja väitää sinun puhuneen, on hänellä todistustakka. Siinä sitten onkin selvittäminen. Jos työnantajasi alkaa sitä kaivella, asia pääsee auttamatta leviämään. Eihän sinullakaan ole kovin suurta mielenkiintoa salaamiseen, jos olet jo korvaukset maksanut. Sopimuksen romuttumista ex-työnantajakaan tuskin haluaa, koska voittoa ei voi saada, vaan ainoastaan säästää korvaussumman.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/1911264Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1221108- 48834
- 70830
Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53770Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva50705- 33682
- 60669
- 52637
- 50635