Näin aikuisille määritetään korvaukset turhasta vangitsemisesta. Mutta entä
laiton hoidollinen huostaanottom, jossa lapsi suljetaan lukkojen taakse, vanhempien tapaamisia rajoitetaan jne, vaikka kotona ei ole huostaanottoperusteita?
"Auer ehti olla vangittuna yhteensä 604 vuorokautta. Yhden vangitsemispäivän vakiotaksa on 100 euroa tai enemmänkin. Henkisten kärsimysten lisäksi on mahdollista saada korvauksia ansiotulomenetyksistä, jos henkilö pystyy ne osoittamaan.
Itä-Suomen yliopiston rikosoikeuden professorin Matti Tolvasen mukaan Auer voi saada korvauksia jopa 100 000 euroa.
- Laissa ei ole enimmäismääriä. Kärsimyskorvaus voi olla normaalitaksaa korkeampi."
Auerille korvauksia. Milloin lapsille?
4
147
Vastaukset
- Kärsimyksen mitta?
Aikuisilla on paljon paremmat henkiset selviytymiskeinot kuin lapsilla, ja etenkin erityislapset - joita hoidolliset huostaanotot eniten koskevat - ovat hyvin riippuvaisia tutuista hoitajista eli vanhemmistaan. Heistä erottaminen on nimenomaan näille lapsille tosi rankka kokemus.
Paljonkohan aikuinen kärsii, jos hänelle annetaan väärä diagnoosi, väärät lääkkeet, erotetaan läheisistään ja lopulta jätetään ilman hoitoa, mutta eristys ja lukkojen takana säilyttäminen sen kuin vain jatkuu. Näin tapahtuu yleensä hoidollisen huostaanoton yhtedessä.
Tuona aikana koulumenestys laskee reippaasti, ja kun lapsi lopulta vapautuu, on hän jäänyt reilusti jälkeen opiskelutahdista.
Myös oikeaan kuntoutukseen pääsy viivästyy laittoman huostaanoton takia yleensä 2-3 vuotta.
Ei ole ollenkaan harvinaista sekään, että lapsi tulee pahoinpidellyksi sijaishuollossa. Lähikasvattajat ja lähihoitaja/sosionomit kun pitävät lasta vain häiriökäyttäytyjänä, huonosti kasvatettuna, jonka oireet mukamas katoavat kovalla, 1800-luvulta peräisin olevalla kurilla ja kasvatusmenetelmillä.
Mikä noiden kärsimysten hinta on rahassa?
Suomessa se ei ole tällä hetkellä lapsen kohdalla yhtään mitään eli oikea vastaus on nolla euroa.
Laitos sen sijaan rikastuu 450 euroa päivältä jokaista lapsen vankeuspäivää kohden.
- uusi alku?
No tässä tapauksessahan huostaanotolle oli perusteita koska lasten äitiä epäiltiin murhasta/taposta. Silloin,kun ihmistä epäillään noinkin vakavasta rikoksesta,ei voi jättää arvailun varaan että onko henkilö syyllinen vai ei,kun alussa pidettiin häntä erittäin todennäköisesti syyllisenä,jolloin automaattisesti tällaista ihmistä voidaan pitää myös vaarallisena lapsilleen.
Nyt jälkeenpäin kun nainen on todettu syyttömäksi(?),olisi kuitenkin mielestäni oikeus lapsillakin saada korvauksia henkisistä kärsimyksistä.
Mikä on sitten sopiva korvaus? Liekö sellaista ollenkaan. Raha ei korvaa pois mennyttä isää eikä aikaa,joka on menetetty äidin kanssa. Se ei myöskään korvaa henkisiä kärsimyksiä;ei siis poista mahdollisia,myöhemminkään esille tulevia mielenterveysongelmia. - Anonyymi
sen lastenhyväksikäyttäjän ei pitäisi sadda mitään ja miehensä tappajan..t.jussi murikka.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/1911294Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1221128- 48854
- 70850
Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53780Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva50725- 33682
- 60679
- 50665
- 52657