Kysymykseni saattavat kuullostaa kovin typeriltä, mutta haluaisin vain saada luuloihini vähän varmistusta ja mahdollisia korjauksia.
Joten, kysyisin vain että :
A) Miten ulkomaille muutto käytönnössä tapahtuu lukion jälkeen?
B) Täytyykö opiskelija-asuntoon jonottaminen aloittaa niin varhain, ettei silloin edes ole vielä varma siitä pääseekö hakemaansa oppilaitokseen ja ei ole kyseiseen maahan vielä muuttanut?
C) Kuinka ajoissa asuntoon jonottaminen ylipäätänsä kannattaa aloittaa?
D) Mitkä kaikki asiat pitää hoitaa kun muuttaa toiseen maahan (tässä tapauksessa esim. toiseen pohjoismaahan)?
E) Jos päättää pitää välivuoden lukion jälkeen, niin millä konstein ulkomailta voi hakea töitä? Kannattaako niitä hakea ennen kyseiseen maahan muuttoa vaiko vasta jälkeen muuton?
---------------------------------------------------
Kysymyksiä ulkomaille muuttamisesta & vähän muutakin...
1
187
Vastaukset
- Ulkomaille muuttanut
Omia näkemyksiäni parista kohdasta, muut voivat täydentää.
D)
Sinun on tehtävä maastamuuttoilmoitus KELA:an, se ehkä tärkeimpänä. Jos ulkomailla oleskelusi kestää alle 181 vuorokautta ja teet sinä aikana työtä, voit joutua maksamaan tuloistasi verot myöskin Suomeen. Melkein jokaisella oppilaitoksella on "ulkomaille lähtijän muistilista", mikä on ihan hyvä ohjenuora muillekin kuin opiskelijoille. Niistä selviää kuitenkin perusasiat, mitkä on syytä huomioida.
http://www.uta.fi/opiskelu/opiskelu_ulkomailla/vaihtopaikat/erasmus/muistilista_ennen_lahtoa.html
Tietysti on olemassa erilaisia Au-Pair -ohjelmia ja vastaavia, mitä voit myös tutkailla.
E)
Täysi-ikäisenä sinulla on vapaat kädet hakea töitä ulkomailta. Työkkärin EURES-palvelu on ihan hyvä aloituspaikka töiden hakemiseen.
http://ec.europa.eu/eures/main.jsp?lang=fi&countryId=FI&accessing=0&content=1&restrictions=1&step=1&acro=free
Itse suosittelen etsimään työpaikkaa jo ennen lähtöä, sillä se helpottaa monia käytännön asioita. Vaikka ollaan EU:n sisälläkin, niin moni asia voi olla yllättävän hankalaa, ellei ole työpaikkaa tai opiskelupaikkaa. Alkaen asunnon vuokraamisesta, pankkitilin avaamisesta ja paikallisen sosiaaliturvatunnuksen hankkimisesta (mikäli sellainen on kys. maassa tarpeen).
Omaa kokemusta ulkomaille muutosta löytyy Irlannista ja Japanista, eli siltä pohjalta kirjoittelen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/1911264Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1221108- 48834
- 70830
Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53770Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva50705- 33682
- 60669
- 52637
- 50635