Tältä päivältä jäi kahden hengen verran karjalanpaistin soosia.
Puoliso kun ei tahdo täysin samaa syödä useana päivänä niin jotain pitäis keksiä, ettei tarvi pois heittää.
Soosi on siis ihan perus lihapaloja ja porkkanaa nesteessä kevyesti pippuroitu.
Lihakeitto vois olla ehkä paras keksintö. Hankkii vain pottua ja lisää juureksia.
Onko kellään heittää muuta ideaa?
Karjalanpaistin jatko?
6
2309
Vastaukset
- Meillä aina,kun
jää paistia yli tarpeen keitämme siihen lihakeiton keittojuureksia ja perunoita .
- Ukkomies.
No kyllä on nipo puoliso jos ei sama kelpaa seuraavanakin päivänä. Vaihda puolisoa.
- Panhandle
Paisti paistina, tai ei ollenkaan.
Minulle jäi lapsuudessa ruokatrauma karjalanpaistin tähteistä tehdystä "liha"keitosta, lihaa kun siinä ei ollut edes nimeksi. Vain jänteitä ja epämääräisiä roitteita, jotka eivät pehmenneet, vaikka niitä kuinka olisi pureskellut. Makaronivellin lisäksi tämä lihakeiton irvikuva on likipitäen kaameinta mitä olen lapsena joutunut syömään.
Jos samaa ruokaa ei voi syödä kahta kertaa, kannattaa tehdä aina vain kerralla syötävä annos. Ehkä jäljelle jääneet lihat voisi myös sekoittaa muusiin ja paistaa tuotoksen uunissa, jolloin syntyy liha-perunasoselaatikko. - Perunaloota
Mites lihakeitto tai perunalaatikko?
- manimami
Kuutioi leipäjuustoa soosin sekaan ja tee perunasose.
Ateria on siten "uusi".
Loppu leipäjuusto keitä vahva kahvi ja kuutioi leipäjuusto kahviin on taivaallista.- Uunitettuperunasoselaati
Hyvä vaihtoehto on tehdä arkinen uunitettu perunasoselaatikko. Arkinen perunasoselaatikko on aliarvostettu ja halveksittu tähderuoka, koska siihen sekoitetaan kaikenlaisia tähteitä.
Uunitettu arkinen perunasoselaatikko on aito ruoka ja siihen ei lisätä mitään tähteitä - aitoa perunaa parhaimmillaan. Uunitus antaa hienon lisämaun mitä ei kannata peittää voimakkailla mausteilla.
Se aito arkiruoaksi hyvin sopiva uunitetttu perunasoselaatikko valmistuu näin:
Kuoritaaan perunat, pilkotaan reiluiksi kuutioiksi ja keitetään vähässä vedessä kypsiksi.
Perunat soseutetaan keittoveteen.
Jäähdytetään 65 asteiseksi.
Lisätään jauho ja lisätään tarvittaessa noin 65 asteista vettä niin että soseesta tulee puuromaista.
Laitetaan sose uunittumaan 80-85 asteiseen uuniin 3 tunniksi. Uunissa soseeseen muodostuu aromisia makuja.
Uunitettuun soseesen lisätään suola ja voi sekä maitoa niin että soseesta tulee sakeahkoa velliä. Muuta maustamista ei tarvita. Voi maustaakin jos haluaa, mutta silloin menetetään osa uunituksen aikana muodostuneista mauista. Maustamatta paras. Sose laitetaan voideltuun uunivuokaan. Soseen pinnalle voi ripotella korppujauhoa ja voinokareita.
Sose paistetaan uunissa 140-170 asteessa noin 2 tuntia. Kun sose paistuu 170 asteessa ja saa väriä ja alkaa kuplimaan, niin lämpötilan voi aleentaa 140 asteeseen ja näin kupliminen rauhoittuu.
Uunitettu perunasoselaatikko valmistuu noin 6 tunnissa ja se sopii hyvin arkiruoaksi. Ei siis kohtuuttoman hidas, mutta hyvä ja helppo arkiruoka.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/2091628Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1401394- 541143
- 551025
- 721005
- 106932
Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva52913Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53860- 82840
- 31774