Eli mulla on perattu, nyljetty made pakkasessa. Keittoa en siitä välttämättä haluaisi tehdä. Olen joskus 80-luvulla tehnyt aivan ihanaa sitruunamadetta, mutta nyt en löydä netistä ohjeita muuten kuin noille keitoille.
Tuosta sitruunamateesta muistan että made leikattiin paloiksi ja laitettin kasariin, mutta en muista mitä muuta siihen tuli. Jonkilaisessa (kermaisessa?) liemessä kypsennettiin.
Voiko madetta savustaa kotikostein (kerrostalo), eli savustuspussissa?
Made pakkasessa, uusia ehdotuksia
9
230
Vastaukset
- VK.
Ei siihen mitään pusseja tarvita bärkkel vieköön! Vanhalla kokilla on sininauhasäätiön kerrostaloasuntonsa parvekkeella ukkivainaan vanhanajan savustuspönttö, joka kunnolla tupruttaa savua. Sylillinen kuivaa koivuhalkoa sisään ja tulta persieen niin alkaa savukala valmistua. Fisua on aivan tuossa tuokiossa kypsää ja mukavan rapsakkaa. Vanha kokki muistelee myös oppipoikansa Jaakko Kolmosen koittaneen aikoinaan kerrostalosavustusta. Tietenkin huonompi homma jos yläkerran naapuri sattuu oleman vanha ja kärttyinen mummu hei! Tässä sininauhasäätiön talossa on se hyvä puoli, että kaikki muut asukkaat ovat Vanhan kokin tavoin elämänhallin menettäneitä, syrjäytyneitä alkoholisteja sekä rikollisen taustan omaavia huumeveikkoja. Monesti naapurit kokoontuvatkin Vanhan kokin yksiöön illanistujaisiin savukalaa syöden ja kiljua ruokajuomana nauttien!
- VK.
Vanha kokki on sen verran vieläkin kohmelossa eilisillan pirskeistä, että jotta koska kun jos vaikka kuin kunnes ei oikein tuo oikeinkirjoitus nyt onnistu hei!
- paistamallajotenkinv
Keitossahan varmaan paras olisi, tulee hyvä maku keittoon siinä sellaisesta kalasta. Isä sai kalalla verkolla mateita, tulee herkullinen keitto, en tiedä miten muuten, hmm.. erä-lehden tai kivikankaan porukat, heillä voisi olla ideaa.
- made in made rommill
http://www.fishfood.fi/index.php?pageid=410&aid=440&lang=fi
rommi sitten haarukoituna pakkasen ja ei ko blinikekkereihin valmistumaan.
http://www.hs.fi/ruoka/a1349747533175 - kalaukko
voi olla että vastaan myöhään mutta itse laitoin mateen paloiteltuna veteen kiehumaan , mukaan paljon tilliä ripaus suolaa ja pippuria keittoaika 20 min. sitten kala liemessä jähtymään , seuraavana päivänä otin kalapalat liemestä ja mikron kautta suuhun oli parempaa kuin luulin , siis maukasta .
- kotitarhuri1
Kalaukolle,sinä siis teet madekeiton ja sit pilaat sen mikrossa?Hyi sinuu!!!!
- eiainakeittoo
Mikset vain fileoi http://rucolanmaku.blogspot.fi/2012/03/paistettua-madetta.html sitä fisuu ja paista se voissa. Päälle vähän hollandaise-kastiketta ja oheen muutama pottu ja luulisi maistuvan.
- smoukkiapintaan
Voi myös savustaa ihan kotikonstein - kattilan pohjalle foliota ja siihen haluamasi aineksia esim. puun purua, teetä sokeria, mausteita jne.. mitä nyt haluat käyttää. Fisun palat joko siivilään tai esim. höyrytyskattilaa käyttäen höyrytysosaan, kansi päälle tai sinetöi se foliolla. näin estät savun pääsyn huoneistoon - toki liesituulettimen tulee olla täysillä. Liekki alle ja anna savun muodostua kattilan sisään. Kypsennä kuumassa savussa noin puoli tuntia kunnes fisu on kypsää ja on saanut kauniin ruskean värin pintaansa. Nauti.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/1901429Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1231218- 50958
- 70910
Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva52813Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53810- 56792
- 81775
- 102774
- 33722