Ensin wingsit, sitten pulled-lihat, mutta mitä next and so?
"Vähempiarvoisista ruhonosistakin saa maistuvaa trendiruokaa kaikille junteille" -lässynlässynhuijaus.
Mikä seuraava teurasjätetrendiruoka?
12
270
Vastaukset
- ootellaan
sinä kun oot siellä töissä niin varmaan kerrot
- naaaaaaatiskelija
Aloittajalle varmaankin on kaikki muu kuin sisäfile teurasjätettä.
Kulinaristit tietävät, että sisäfile on mauttomin ruhonosa. - vi-Hannes
Kaikki liha on teurasjätettä. Olet itsekin sitä mitä syöt.
- J. Äte
Kasvikset ovat niittojätettä.
- lihannes
J. Äte kirjoitti:
Kasvikset ovat niittojätettä.
Aivan.
Liha on kasvis, josta on poistettu p.aska.
- Suomenmieli
No keksipä vaikka ite jollekin oikein vanhalle ruoalle uusi nimi, joka ei ole suomenkieltä tai sitten armottoman hölmö suomennos. Se on siinä! Ei sillä ole mitään väliä mitä ruoka oikeasti on, pääasia että "ruuti" keksitään taas kerran uudestaan.
- silloin ennen,kun
osattiin laittaa vielä ihan tavalista ruokaa ei teurastetusta eläimestä jäänyt syömättä muuta kun luut ja nahka nekin vielä hyötykäytettiin.Sitten kun tulivat kaikkitietävät Gurmee- ja julkiskokit eihänne tiedä ruhosta kun sisäfile, ulkofile ja paisti hernekeittoonkin laitetaa vain sisäfilettä.
- Pulled jees
Wingsit on nahkaa ja luuta, sekä ne lihan jämät on sitten grillaamalla kuivatettu.
Sama juttu kyljet ja "makuluut".
Pulledpork on taas ok, ei tule hukkaa ja on hyvää, teen sen kaslerista (possun niskaa). - etsilleen
Kyse ei ole "trendi-ruoasta" vaan tavallisen kansan järkevästä kokkauksesta. Ns. vähempi-arvoiset ruhon osat sopivat hyvin pitkää haudutusta vaativiin ruokiin vaikka sisä-fileettäkin voi niihin käyttää, jos niin haluaa.
Tärkeintä on ensin poistaa kalvot ja sidekudokset lihasta, paloitella sopiviksi paloiksi,ruskistaa ne hyvin pannulla, laittaa uuniin tai pataan juuresten, mausteiden ja nesteen kera ja kypsentää riittävän kauan eli 3-5 tuntia.
Ei siis mikään lässynlässyn vaan herkku vailla vertaa - sisäfilee ei oikeastaan maistu paljon miltään ilman lisukkeita, maustamista ja kastikkeita, mutta pitkään kypsytetty "vähempiarvoinen" liha taas on herkkua itsessään ilman lisukkeita. Ihmisten pitäisi vain oppia kunnioittamaan eläintä, joka on menettänyt elämänsä junttien proteiinin kaipuun tähden.
Itse pidän esim. ryynimakkarasta, johon on käytetty liki kaikki siasta - silava, kamara, sisäelimet, veri ja liha ohraryynien kera savustettuna luonnonsuoleen - muutama viilto makkaran pintaan ja pannulle kuumaan rasvaan saadakseen pinnan rapeaksi. Oheen itsetehtyä kuohkeaa perunamuussia ja etikkaisia eikä parempaa ole. - naudantissiäpöytään
Naudanrinta ehkä, halvin lehmän ruhonosa... tosin suomesta ei saa kunnon rasvaista naudanrintaa kuin premium lihatukuista ja eipä se sitten enää NIIN halpaa ole.
Se myös on haastavampi valmistaa kuin pulled pork kun vaatii yönyli kypsennystä ja mielellään savustimessa, tai >48tuntia Sous Videssä. Tuppaa muuten tulemaan purukumia, mutta oikein valmistettu ylikypsä, mutta silti mehevä "brisket"/naudanrinta on aivan järjettömän hyvää. - K-ukko
Paljon menee suomessa eläinten ruokiin (koirille ) teurasherkkuja joita voisi vaikka marinoimalla saada hyvinkin hovikelpoisiksi , esim : aivot , silmämunat, vatsalaukut , nahkat ym. ym .
- hohohohoo
Jaahas, joku tupauuno taas kertoo 'faktoja'.
Millä perusteella pulled pork on teurasjätettä?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/1871399Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1231198- 49931
- 70890
Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53810Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva51798- 56782
- 102764
- 33712
- 60709